Vanaf begin oktober de 3,5'' OCZ Vertex II 90GB disk in m'n destop gezet. De configuratie met een Intel i7 Core 870, Gigabyte P55a-UD3R moederbord, 4GB geheugen en een Samsung F3 harddisk als opstartschijf was al vrij snel te noemen. Echter sinds ik Windows 7 opnieuw geinstalleerd heb op de Vertex II 90GB disk (Sata II aansluiting, ingesteld op AHCI) is de computer aanzienlijk sneller geworden.
Met name het opstarten van Windows gebeurt na het doorlopen van de BIOS (wat het meeste tijd vraagt) binnen 10 seconden. Daarna wordt het pas echt leuk. Werken binnen Windows 7 is flitsend. De nieuwste Office programma's als Word en Excel staan klaar na 1 seconden na het dubbelklikken van het icoontje. Je moet goed opletten om het opstart logo van...
Ik hou het kort omdat ik alleen iedereen wil waarschuwen voor deze schijf!
Ik heb er nu al drie van gehad die kapot zijn gegaan, eerste leefde vier maanden, daarna eentje twee maanden en daarna weer eentje van vier maanden.
Zoek het internet af en je vind tal van klachten over de OCZ schijven!
Wel jammer, windows liep als een zonnetje op de schijf. Dan maar een ander merk kopen.
Gekocht bij MyCom - vriendelijke en behulpzame mensen + goed prijzen! :-D Gekozen wegens de relatief goede prijs, de geweldige prestaties, de TRIM-ondersteuning en de firmware-upgrades. Geïnstalleerd in mijn Win7x64 systeem en alles mbv Gnome PartEd (http://gparted.sourceforge.net/) in no-time gekopieerd van mijn oude schijf naar deze SSD. Daarna mijn oude schijf er uitgehaald, Win7 CD erin om de boot sector te 'repareren' en klaar. Nou ja, bijna klaar. Erg goede benchmarks maar de schrijf-metingen bleven langzaam naar beneden gaan. Ik vermoedde dat TRIM niet helemaal goed werkte dus ging aan de slag om te ontdekken wat het probleem was. AHCI heb ik in de registry geënabled en dmv fsutil heb ik gezien dat Win7 TRIM commando's aan het geven...
Vandaag kreeg ik hem binnen, de OCZ Vertex2 90gb.
Snel aan de slag gegaan, eerste instantie had ik niet door dat er een ssd in mijn computer hing. Installatie van windows 7 ging net als altijd.. Totdat het puntje windows bestanden uitpakken voorbij was, daarna ging alles als een speer.
vervolgens drivers ect van de computer geinstalleerd en even office 2007 en adobe photoshop.
Na de instellingen in de bios omgezet te hebben naar AHCI en een ssd tweaker gedraait te hebben werd het tijd voor een benchmark.
Wanneer je deze schijf wil gaan installeren is het handig voor de installatie in de bios de instellingen op AHCI te zetten. Anders moet je nog een waarde in het register wijzigen voordat je de instellingen om kan zetten.
ATTO...