Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Concept8
30 augustus 2010 Rapporteer

Linksys WRT320N

INLEIDING Dit is een beetje een aparte review. Naast een beoordeling van het apparaat zal ik het namelijk ook hebben over het proces dat ik heb moeten doorlopen om enkele onvolkomenheden te overkomen. Executive summary: prima ding, stock firmware is brak, apparaat gebricked tijdens poging tot flashen van DD-WRT, weten te herstellen door het solderen van een seriële poort, loopt nu als een zonnetje. HET APPARAAT Een nieuw appartement, nieuw internet, nieuwe router. Ik wilde Wireless-N, Gigabit ethernet, Dyndns, VPN en vergaande tweakability. Mijn ervaringen met een WRT54G waren zeer goed, vandaar dat ik weer bij Linksys uitkwam. Vanaf het begin was het plan om...

Pluspunten

• Features (gigabit, wireless N)
  • Geen uitstekende antennes en toch goede range
  • Ziet er aardig uit
  • DD-WRT compatible

Minpunten

• Stock firmware (oververhitting door torrents of omgevingshitte, reset button is verkeerd aangesloten; dit is alles opgelost met DD-WRT)
  • Kras- en stofgevoelig

Packetloss
30 mei 2010 Rapporteer

Linksys WRT320N

Mijn eerste review. Hiervoor had ik twee stuks WRT54GL met Tomato firmware er op. Ik was toe aan een nieuwe WiFi router die 802.11n en gigabit op de WAN interface ondersteunt. Deze Linksys WRT320N router heb ik nu drie dagen in huis. Eerst heb ik wat zitten spelen met de originele Linksys firmware en per vandaag met de laatste DD-WRT firmware. Ik was zelf vooral benieuwd wat de verschiillen zijn in snelheid wanneer je de router vertelt dat-ie alleen de 2.4GHz of juist alleen de 5GHz bandbreedte moet gebruiken, wanneer je 802.11n gebruikt. Test situatie: telkens 1 bestand downloaden vanaf een Apache2 HTTP server in het interne netwerk met...

Pluspunten

• Makkelijk te configureren
  • Makkelijk te upgraden naar bijv. DD-WRT

Minpunten

• Voor zo ver het aan de router ligt: soms sterk wisselende doorvoersnelheden.

FireStarter
17 mei 2010 Rapporteer

Linksys WRT320N

De tijd is voorbij dat je wireless router staat te nixen. Nu kabelabonnementen van 120Mbit worden aangeboden worden veel wireless routers vervangen. Dus ook de mijne, ik heb 120Mbit van Ziggo is was toe aan een Wireless N router.
Ik ga je nu laten zien dat deze router op moment totaal word afgeraden door mij en dit zal ik ondersteunen door reacties van de supportdesk.
De hoge snelheid wil je natuurlijk benutten, ik kijk af en toe wel een op usenet dus ik download er soms vlug op los. Als je begint haal ik mooi de snelheid van 12,5MB per sec wired / 4 MB per sec wireless. Maar nu komt het, zodra je begint te downloaden belast je de router zo erg dat je na 30/45min nog maar de volgende snelheden haalt: 2,3MB per sec wired / 0,95 MB...

Pluspunten

• Mooie interface
  • Gebruikersvriendelijk te configureren.

Minpunten

• Werkt niet met kabelinternet abonnementen
  • Snelheid dropt naar 1MB/sec
  • Slechte firmware support

1 van 5 sterren (Waardeloos)

2 september 2009 Rapporteer

Linksys WRT320N

Ik ben een leek op het gebied van het installeren van een netwerk, en was tot vorige maand aan toe afhankelijk van een behulpzaam familielid. Tot afgelopen maand, toen een Ziggo monteur onze nieuwe aansluiting regelde, en ik mee kon kijken. Ik was verrast door de eenvoud van de setup, een wereld van verschil in vergelijk tot eerdere installatie van een Linksys (router - 6jr geleden) en Tiscali-Zyxel (router-modem 3jr geleden). De installatie van deze Linksys 320N heeft een moeilijkheidsgraad bereikt die voor mij ook te doen is
Ook in gebruik bevalt de 320N uitstekend. De antenne van de vorige Zyxel (net als de huidige Linksys gesitueerd in de meterkast) moest zeer nauwkeurig gericht worden, anders was de verbinding niet betrouwbaar....

Pluspunten

• Makkelijke setup. Groot bereik. Goede Helpdesk. Stabiel signaal.

Minpunten

• Geen.

k7of9
26 juli 2009 Rapporteer

Linksys WRT320N

Ik zal vrij kort zijn over deze router en meteen met de deur in huis vallen. Ik raad een ieder af deze router aan te schaffen.
Allereerst de goede punten
De eerste setup van de router is zo goed als perfect. Geen gedoe, alles wordt prima herkend en gezien en het instellen via de webinterface gaat goed, al is deze wel voor verbetering vatbaar. Vergeleken met mijn vorige router van sitecom komt de sitecom hier zeker beter uit.
De doorvoersnelheid krijgt een tweeledig antwoord. De snelheid is uitstekend _als de router werkt_ helaas ligt daar het grootste probleem van deze router. Daarom als slecht gewaardeerd
De betrouwbaarheid is werkelijk verschrikkelijk, en om deze reden zou dit product niet eens verkocht mogen worden. Dagelijkse...

Pluspunten

• Mooi design
  • Gemakkelijke setup

Minpunten

• onbetrouwbaar
  • doorvoersnelheid daalt geleidelijk
  • ongeschikt voor dagelijks gebruik

boers706
1 april 2011 Rapporteer

Linksys WRT320N

Deze review is zo positief omdat ik deze router heb geflasht met de firmare van DD-WRT ( DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) mega).
Ik heb de router bijna niet gebruikt zonder deze firmware.

12 augustus 2010 Rapporteer

HP PC 100 mbit
WD TV Live Media Player 100 Mbit
Synology DS210J 1 Gbit
Installatie
De bekabelde installatie was een fluitje van een cent. De draadloze installatie bleek echter niet goed te gaan.
Ik had een Linksys WRT54G router in het netwerk hangen en de installatiesoftware probeerde daarvan de configuratie over te nemen op deze WRT320. Maar na een paar keer proberen en enige wachttijd (paar keer 10 minuten) heb ik deze installatie afgebroken. Middels de web interface de juiste instellingen ingesteld en daarna ging het als een trein.
Nadeel vond ik overigens ook dat er ongevraagd een netwerk analyse tool wordt geïnstalleerd. Deze heb ik direct verwijderd.

Pluspunten

• * Mooi apparaat
  • * Prima te configureren via web interface

Minpunten

• * Automatische installatie liep vast
  • * 802.1 N verbindingssnelheid is niet goed (maar kan ook aan de laptop liggen)

24 april 2010 Rapporteer

Linksys WRT320N

In vanwege overschakeling van KPN InternetPlusBellen naar Ziggo Alles-in-1 hebben we een goede router aangeschaft bij MediaMarkt, vanwege de goede prijzen en het feit dat je terug kan gaan met je product.
Eenmaal aangesloten bleek de router niet te functioneren zoals het zou moeten, de doorvoersnelheid was met de helft verlaagd, in plaats van 20Mbit/s haalden we maar 10Mbit/s, gemeten met speedtest.net.
Heb de router geïnstalleerd met de bijgeleverde software, maar dat is in principe niet nodig.
Ziggo zelf geeft 8 van de 10 keer geen ondersteuning omdat de router niet bij hun is aangeschaft, en zij verwijzen je netjes door naar de desbetreffende fabrikant (Linksys) en geven het telefoonnummer er ook bij.
Na een belletje gehad te hebben...

Pluspunten

• Mooi design
  • Genoeg mogelijkheden voor beheer
  • Goede support van Linksys helpdesk
  • Router is super, wanneer firmware OK is.
  • Goede prijs!

Minpunten

• WiFi bereik is super in en om het huis, maar verder komt hij niet zo ver..

Delph1900
27 maart 2010 Rapporteer

Linksys WRT320N

Deze router was een impuls aankoop, na jaren de Linksys WRT54G gebruikt te hebben wilde ik een router die een beter bereik had. Wat een desillusie, Het instellen zelf is een makkie maar daar bleef het dan ook verder bij. Om in loggen in router moest ik vaak meerder malen het gebruikersnaam en ww invullen voor ik in de router zelf kwam. Als je een instelling hebt gewijzigd moest ik weet opnieuw inloggen en dat lukte vaak niet in één keer maar soms wel tot 10 keer (zeeeeer irritant kan ik wel zeggen). Ook gebruik ik de beveiliging op MAC adres zodat alleen MAC adressen die ingegeven zijn contact met de router krijgen. Deze MAC adressen veranderden spontaan zodat er plotseling geen internet verbinding meer mogelijk was. Ook andere instellingen...

Pluspunten

• Ziet er mooi uit
  • wifi bereik

Minpunten

• Werkt gewoon niet goed,
  • internet snelheid is slechter dan de oude WRT54G
  • instellingen die spontaan wijzigen

MR_VIPER
28 augustus 2009 Rapporteer

Linksys WRT320N

Ik heb inmiddels 2 van deze routers geïnstalleerd. 1 hangt achter een kabelmodem van Ziggo en de andere achter een ADSL modem met een XS4ALL verbinding. De stabiliteit van deze router is zeer goed. Voordat ik WRT320 heb aangeschaft heb ik mogen testen met een WRT160. Design en betere specs tegen een marginale meerprijs hebben mij doen bewegen naar de WRT320. Setup was een peuleschil. De ondersteuning voor de verschillende platformen is goed. Ik maak gebruik van diverse OS-sen en nergens heb ik problemen ondervonden qua stabiliteit of netwerk problemen. Problemen die ik eerder wel met andere routers ondervonden heb. Draadloos mag ik niet klagen. Signaal wat voorheen soms wegviel is nu zeer stabiel. Tevens de VPN oplossing die voor het werk gebruikt...

Pluspunten

• Mooi Design.
  • Stabiel.
  • Simpel in te stellen. (via webinterface)

Minpunten

• Soms wat zoeken in menu's omdat ze opties iets andere namen hebben gegeven.
  • De setup software is niet prettig.

bexkens Newbie
25 augustus 2015 Rapporteer

Linksys WRT320N

Goed product, ik heb alleen last van een halvering van de up- en downloadsnelheid.
Iemand enig idee hoe dit aan te passen is?

Pluspunten

• kwaliteit
  • betrouwnbaar

Minpunten

• snelheid

spartacusNLD

20 mei 2010 Rapporteer

Chibi2k
17 mei 2010 Rapporteer

Linksys WRT320N

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Bensimpel

13 november 2009 Rapporteer

11 november 2009 Rapporteer

9 november 2009 Rapporteer

Linksys WRT320N

Heb jij ook een Linksys WRT320N?