Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
L3TUC3
9 juni 2010

Terratec Cinergy T Stick RC

Terratec Cinergy T-Stick RC Mk. II Review
Inleiding
Met het WK om de hoek, uitzendtijden die met werk in conflict komen en een hele toffe baas kwam de wens om een goedkope USB DVB-T tuner te zoeken. In combinatie met mijn laptop kan ik dan toch nog genieten van het spektakel vanaf mijn bureaustoel op werk zonder al te veel heisa met streams en bedrijfsfilters.
Een korte stop bij een grotere elektronicaketen bracht mij bij de Terratec Cinergy T-Stick RC. Deze was ietwat boven mijn budget geprijsd, maar voldeed aan mijn eisen en de andere merken die aanwezig waren bevielen me niet. Daarnaast was er een promostand waar ik de software kon uitproberen, en kenners onder de tuner gebruikers weten dat daar een product aan ten onder gaat.

Pluspunten

• Goede softwareMooi beeld

Minpunten

• Goedkope afstandsbedieningI

RielN
14 juni 2010

Terratec Cinergy T Stick RC

Ook ik heb voor het WK voor een DVB-T stickje gezocht. Ik hoop dat ik heel erg kort mag zijn, ik wil namelijk als toevoeging aan bovenstaande review nog even melden dat ik ook onder Ubuntu 10.04 met dit stickje prima TV kan kijken! Hoe je dat doet (snel en vrij makkelijk) vind je hier: http://forum.ubuntuusers....cinergy-t/4/#post-2414198 De stick geeft een zeer goed beeld, met VLC kun je nog gebruik maken van de tuner. De stick werkt dus prima zonder zijn eigen software! MeTV voor Ubuntu werkt ook, zodoende heb je de EPG en kun je eventueel opnames voorprogrammeren. Zoek je dus een stickje voor Linuxgebruik: deze werkt. Afstandsbediening niet getest.

Pluspunten

• Linux ondersteuning, zie link in review
  • Prima beeld
  • Prijs

Minpunten

• Kreeg driver onder windows niet aan de gang.

Anoniem: 461588
6 juni 2012

Terratec Cinergy T Stick RC

Vandaag gehaald om de EK te kunnen volgen op Ned 3.
Installatie drivers en software werken prima onder Windows 7 en met Windows media center maar het ontvangst is belabberd moest de antenne op het dak van mijn huis plaatsen om de zenders te kunnen ontvangen.
In de tuin is het mij op een plek gelukt, moest mij hiervoor wel helemaal uitrekken om het werkend te krijgen.
Conclusie als je erg lange armen hebt en je kan deze lang gestrekt houden dan kun je dit product kopen.
Ik ga dit apparaat morgen direct weer terug brengen naar de winkel en ga op zoek naar een die wel werkt zonder lange armen.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Pirate-Bozz
22 juni 2010

Terratec Cinergy T Stick RC

Ook ik heb deze stick voor het WK gehaald. Ben er tot nu toe erg tevreden mee.
Setup en software
De stick wordt met een cd met drivers en software geleverd. Installatie is snel een eenvoudig. Er wordt het Terratec Home Cinema Basic meegeleverd voor het kijken. Ontvangen met andere programma's heb ik niet geprobeerd. Programma is makkelijk te bedienen, eerste keer moet naar zenders worden gezocht. Dit zoeken kan op een drietal intensiteiten: normaal, fijner en fijnst. Laatsgenoemde vindt in de regel meer zenders, ik ontvang nu 21 FTA (Free-to-air) kanalen: NED 1/2/3, regionale tv, 13 Duitse zenders en 4 Franse zenders.
Beeldkwaliteit en gemak
Beeldkwaliteit is goed te noemen, hier in het diepe zuiden van Limburg heb ik...

Pluspunten

• Goed beeld, lekker makkelijk (opstarten en kijken)

Minpunten

• Geen echte minpunten

souljack Newbie
10 juli 2010

Lee245
16 juni 2010

Terratec Cinergy T Stick RC

Heb jij ook een Terratec Cinergy T Stick RC?