Gemiddelde gebruikersscore
Hallo medetweakers,
Bij deze een korte review over de D-LINK DIR-600.
Inleiding
Onze oude router was kapot gegaan dus ging ik op zoek naar een nieuwe. Ik wilde zo goedkoop mogelijk dus ben ik bij deze uitgekomen voor 30euro bij Computerland. Ik vroeg aan de verkoper of ik deze router van dichtbij kon bekijken omdat hij achter de toonbank stond (hij keek wel raar naar me, alsof een jongen van 15 geen router mag/kan kopen ofzo), ik bekeek de specificaties en zocht even snel op mijn telefoon naar wat reviews over D-link aangezien ik er nog nooit van gehoord had. Het bleek dat D-link een goed merk was en de specificaties waren goed. Daarom ben ik voor deze gegaan.\
Opening
Hij zat stevig verpakt en alles was netjes ingedeeld.
Onlangs bij Computerland gekocht voor minder dan 30 euro.
De router stond nu in bridge met een Speedtouch 546i. en later met de Telfort modem/router
Het menu is mbv de handleiding snel te doorgronden, het is gewoon uit de doos en werken.
Ik had de router mbv van 2 schroeven aan de muur handen, dit in verband met koeling en efficiënt gebruik maken van de ruimte.
Het is voor mij de manier om aan wat extra netwerkpoortjes bij mijn desktop te komen.
Helaas is nu einde gekomen na 1 jaar en 9 maand, een beetje een tegenvaller.
De router wordt nu vervangen door een router met een usb poort, want deze zijn aardig in prijs gedaald.
Bovendien kan ik dan afscheid nemen van de usb/utp printerserver.
1 WAN (100 mbit/s) poort, 4 LAN poorten (100 mbit/s) en 1 WLAN antenne (B, G, N).
De firmware heb ik direct vervangen door DD-WRT, omdat ik eens custom firmware op een router wilde proberen. De standaard web UI zag er goed uit maar heb ik dus niet gebruikt.
DD-WRT is echt een verademing vergeleken met de brakke web UIs die ik op vorige routers (Asus, Netgear, Zyxel) ben tegengekomen. Ik heb nog geen ervaring met DD-WRT 'support', maar aangezien het open source is verwacht ik er veel meer van dan van standaard firmware.
simpel routertje