Ik ben sindskort in het bezit van de Netgear Stora. Na een paar keer een externe harddisk versleten te hebben (laatste is een WD Passport 320GB), vond ik het toch tijd voor een fatsoenlijk backupsysteem. Na een tijdje zoeken en vergelijken vond ik dit apparaat in de aanbieding bij de Makro voor 150€. Ik weet dat ie in de pricewatch goedkoper is, maar ik kom er regelmatig en hoef niet te wachten (dit is een review zonder foto's of grafiekjes, gewoon hoe het apparaat functioneert e.d.) Na het uitpakken van de doos is het een letterlijk een kwestie van insteken, cd in de flaptop en go. Je wordt eerst door een Setup geleidt die de essentiële instellingen van het apparaat instelt, zoals de naam van de Stora, een beheerdersnaam en wachtwoord.
Dit apparaat is een instap NAS - bedoeld voor consumenten die media willen opslaan en delen en vooral niet te ingewikkeld. Niks voor een modder, tweaker of tech-sloper, maar gewoon leuk om snel in gebruik te nemen (10 minuten - done) en om je media op te flikkeren. 1 TB moet je wel nog mirrorren, er zit 1 disk in en er kan een tweede bij. De afspeelmogelijkheden via de portal mystora.com zijn geweldig. Http video afspelen op een willekeurige browser inclusief Windows Mobile of iPhone. Delen met facebook en flickr.
Ingebouwde backup voor Windows, TimeMachine ondersteuning voor Mac. En gemeten 250 mbit read/write !! Er zit een DLNA server in die werkt met mijn mediaspeler (ouwe popcorn 110)
Het idee er achter (is eigenlijk het HIPSERV platform...
Ik heb dit apparaat uit de b-voorraad van Informatique gekocht.
Het probleem is dat dit apparaat geen NAS is maar een IAS. Een Internet Attached Storage.
Je moet internet hebben. En je kan hem alleen gebruiken als je een account hebt bij NetGear.
Mijn systeem was dus al geregistreerd. En dan kan je hem niet verkopen, tenzij je wachtwoord en zo voort er bij geeft.
Ik had dat dus niet. Ik heb nog met NG gemaild en kreeg als antwoord dat Informatique het ding niet had mogen verkopen. Ik ga er van uit dat Informatique om de lange wachttijden bij NetGear te omzeilen de vorige eigenaar maar een nieuwe heeft gggeven. Dat noem ik goede service. Maar de reactie van NG is ronduit belachelijk. Ik snap ook waarom dit ding alleen nog maar op...
Veel van het apparaat kan ik nog niet melden.
Ik heb het apparaat gekocht op 20 december
1 dag heeft het gewerkt en sindsdien ligt er een case bij Netgear waar maar niets mee gedaan wordt.
De user interface is sindsdien niet meer bereikbaar voor mij en andere
Wat mij opviel in die ene dag is het volgende.
Max aantal gebruikers 3
wil je meer gebruikers toevoegen dan moet je een abonnement nemen.
Een duurder apparaat wordt zo op meerdere jaren snel goedkoper.
Zonder abonnement kan je het apparaat niet volledig beheren.
veel functies van het apparaat vallen namelijk binnen het abonnementsdeel.
Voor mij heeft het product niet gebracht wat ik verwachte te ontvangen voor de prijs die ik ervoor neergelegd heb.
Het is een stil en leuk...
Kan iemand mij helpen aan de Installatie software voor dit apparaat ??