![]() |
Review - Een blik op de Qnap NMP-1000 nas/mediaspeler Met zijn NMP-1000 poogt Qnap de functionaliteit van een nas en een mediaspeler in één apparaat te verenigen. Tweakers.net hing het apparaat aan tv en netwerk en bekeek of beide functies voldoende uit de verf komen. |
Voordat men gaat lezen: deze review gaat alleen over de mediaspeler-zijde van de QNAP NMP-1000 en niet over zijn NAS functies.
Als mediaplayer is het niet wat ik ervan had verwacht.. Mijn WD TV media player is op belangrijke punten zelfs beter, maar had ook een paar punten waar ik nou net verbetering zocht. De belangrijkste is de weergave van 23.976 en 24 frames/s materiaal - de framerate die bij 1080p en 720p bestanden het meest voorkomt. En daar gaat het fout:
De QNAP NMP-1000 geeft de keuze uit 480/720/1080 resolutie als je vantevoren voor NTSC 60Hz hebt gekozen en 576/720/1080 resolutie als je voor PAL 50Hz hebt gekozen. Het is mij een raadsel waarom PAL en NTSC worden gekoppeld aan de progressive resoluties, maar dat is nog niet het...