![]() |
Hands-on - Philips NP2900 Streamium network music player Philips belooft met de NP2900 uit de Streamium-serie een mediaspeler aan te bieden die ondanks zijn compacte afmetingen toch een goed ruimtelijk geluid weet te produceren. Tweakers.net keek en luisterde. |
Ik heb de NP2900 nu twee dagen in bezit, gekocht voor 159 euro op Neckermann.com. Na aanzetten worden automatisch een aantal instellingsstappen doorlopen. Koppeling aan mijn wifi netwerk verliep vlekkeloos. Ik heb een freecom dual drive network center met ingebouwde (Twonky) uPnP mediaserver. Koppeling hiermee verloopt eveneens vlekkeloos en mijn muziekcollectie op de server is direct te benaderen.
Het luisteren van internetradio werkt ook goed, maar heeft als nadeel dat het soms wel tot 30-40 seconden duurt voordat de koppeling met de betreffende zender is gemaakt. Dit verschilt per zenderkeuze. Radio 538 duurt erg lang.
Ik heb de NP2900 in een woonkamer staan van ca 30 vierkante meter. Het geluid is overal in de kamer goed te horen en...
Ik heb het apparaat vandaag binnen gekregen via modern.nl en ik ben zeer onder de indruk. Installeren en bedienen is erg gemakkelijk, ik heb de handleiding niet nodig gehad.
Het apparaat heeft de muziek op mijn Windows Home Server vanzelf gevonden en op m'n pc kreeg ik van Vista de vraag of ik m'n media wilde delen, je hebt TwonkyMedia dus niet nodig.
De geluidskwaliteit is goed, veel beter dan ik had verwacht van zo'n klein ding.
In de review op deze site werd het gemis van een fm radio als nadeel aangemerkt. Ik persoonlijk mis de fm radio helemaal niet, volgens mij zitten alle zenders uit de ether ook gewoon op internet, plus nog veel meer. fm radio is wat mij betreft overbodig en zou de bediening alleen maar complexer maken.