€ 999,- bij bol

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
6 november 2025 Rapporteer
Product geleend +1

Prima apparaat in deze prijsklasse. Alles werkt net even stiller en beter dan de gemiddelde concurrentie. De prijs is bij Jura altijd aan de hoge kant, maar de kwaliteit is in mijn ervaring altijd in orde. Ik had graag gezien dat alles accessoires bijgeleverd zou zijn i.p.v. dat er nog extra's los gekocht dienen te worden om volledig gebruik te kunnen maken van alle functionaliteit. Wifi functies zijn mogelijk maar alleen met een los aan te schaffen module, welke ik niet aangeschaft heb.

Pluspunten

• Strak design (persoonlijk)
  • Stillere werking dan concurrentie

Minpunten

• Relatief klein waterreservoir
  • Lekbak te veel onderdelen

7 november 2025 Rapporteer
Product geleend 0

Na jaren verschillende koffiemachines te hebben gebruikt, voelt de Jura C9 als een stille, goed doordachte upgrade. De koffie is top, de bediening even wennen, en ik ben benieuwd hoe het zit met onderhoud op de lange termijn. Er zijn wat praktische beperkingen, zoals de lage uitloop en niet-uitneembare zetgroep.

Pluspunten

• Zeer stil (zowel malen als schuimen)
  • Voorkeur makkelijk aan te passen (vooraf en per kopje)
  • Solide bouwkwaliteit en nette afwerking
  • Mooie, duidelijke latte-laagjes
  • Koffie met volle smaak en duidelijke kwaliteit
  • Luxe design

Minpunten

• Uitloop te laag voor hoge glazen en meeneembekers
  • Poedermodus zit diep in het menu
  • Zetgroep niet uitneembaar (onderhoud op termijn afwachten)
  • Pianozwart gevoelig voor vingerafdrukken
  • Premium accessoires niet inbegrepen
  • Geen heetwater functie

Product geleend

Jura C9, Piano Black (EA)

Nog nooit een Jura gehad, dat kwam omdat het altijd van die grote apparaten waren. De C9 is lekker compact (al is dat relatief), en best een sieraad op het aanrecht. Niet dat dit het belangrijkste is: de koffie is erg goed en daar gaat het om. Goed van smaak, niet zuur of bitter, met diverse mogelijkheden voor temperatuur. Je hebt keuzes qua brew van de koffie, en in het begin kozen we altijd voor de hot brew, maken we nu steeds vaker gebruik van de light brew, omdat we vinden dat Espresso macchiato dan nog beter smaakt. Kort en goed: een aanrader!

Pluspunten

• Geweldige koffie
  • Lekker compact apparaat
  • Diverse koffie variaties

Minpunten

• Duurt lang met opstarten en afsluiten
  • Veel onderdelen voor lekbak en koffieresidu

Heb jij ook een Jura C9, Piano Black (EA)?