Apple 24 Led cinema display Het 24 led cinema display van Apple is voor mij vanaf het begin dat ik hem zag een haat/liefde verhouding geweest. Sommige onderdelen leken mij geniaal, andere onderdelen had ik gelijk een hekel aan. Heel lang heb ik naar deze monitor gekeken, en nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en deze monitor toch in mijn bezit gehaald. Welke punten ik dan beter en welke minder vindt vallen verder in deze review te lezen. Ik wil natuurlijk niet gelijk alles prijsgeven! Eerst even een samenvatting van de technische specificaties. Schermeigenschappen 24 Scherm, TFT beeldscherm met led achtergrondverlichting Ondersteunde resoluties: • 1920 x 1200 pixels • 1280 x 800...
Pluspunten
Goede zwartweergave
Heldere kleuren
Design
Gemakkelijkheid van het aansluiten
Minpunten
Hoogglans glasplaat - Deze kan zorgen voor hinderlijke reflecties
Het scherm is toch al bijna een jaar uit maar er is nog steeds geen review over geschreven. Bij deze komt hier dus de eerste review van de 27" Apple LED Cinema Display. Opvolger van de 21", 23", 30", en 24" LED Cinema displays. Met deze grootte moet de Apple gebruiker het tegenwoordig doen. Featureset Behalve het scherm zijn er nog wat leuke extra's ingebouwd. Zo is er bijvoorbeeld de ingebouwde webcam. Deze levert overdag en zelfs bij weinig licht een goed beeld. Leuk is dat je bij deze grootte en helderheid echt een enorme flitser heb in Photo Booth. Levert bij weinig licht misschien wel wat onnodig witte gezichten op maar het werkt in ieder geval wel goed. Dan de microfoon die ingebouwd is. Heb hem net een keertje kunnen testen...
Pluspunten
LED (betere opwarmtijd, contrast, zwartwaarde)
Glans in plaats van anti-glare coating heeft zijn voordelen
Webcam, speakers en microfoon zijn van goede kwaliteit
Weinig backlight bleeding
Resolutie
IPS paneel (betere inkijkhoek, kleur reproductie)
Energieverbruik
Design en afwerking
Minpunten
Prijs
Mager featureset (weinig aansluitmogelijkheden, geen cardreader)
Glans in plaats van anti-glare coating heeft ook zijn nadelen
Ik heb deze monitor nu ongeveer een jaar. In de zomer is het wat minder, de weerspiegeling is aardig aanwezig. In de winter heb je hier nauwelijks last van. Er zijn (gelukkig) nog geen defecten en/of dode (sub)pixels.
Pluspunten
Design is ontzettend strak
Geen merkbare ghosting/input lag
Geen dode pixels
Kleurweergave is zeer goed, waar ik op andere monitoren met bijvoorbeeld wallpapers pixelation in bepaalde gebieden zie, zie ik dat op de Cinema Display niet
Contrast/brightness is zeer (bijna té) goed
Heerlijk veel desktop space
Ingebouwde goede webcam
Ingebouwde prima microfoon
Ingebouwde relatief goede speakers, zeer netjes weggewerkt onderaan de rand van het scherm
3x USB aansluitingen aan de achterkant, netjes weggewerkt
Wit is echt wit, zwart is echt zwart
De doos uitpakken is al heerlijk, Apple houd van detail en design!
Minpunten
Duurt even om aan het beeld te wennen (glass coating e.d. gewenning heeft zeker 2 weken geduurt bij mij)
Letters kunnen nét te klein zijn om relaxed te kunnen lezen (heb zelf de DPI in w7 op 110% staan op 2560x1440)
Voet laat niet toe om de monitor hoger te zetten; ik heb er zelf een doosje van 6cm onder staan en dan pas staat hij voor mij op de ideale hoogte
Brightness aanpassen heb je Bootcamp voor nodig; word niet bij de monitor geleverd en niet te downloaden van de apple site. Verder werkt het voor geen meter onder Windows 7, met wat truukjes (non admin account aanmaken en daarmee bootcamp control starten) werkt het pas. Een simpele brightness slider neemt 1.5GB aan Apple software in beslag
Overpriced (Apple...?)
Heel klein beetje backlight bleeding rechtsonder/linksboven (niet storend imo)
Circa 2 a 3mm in alle randen (rechts, links, boven en onder) een heel klein beetje geel-neiging waar het wit hoort te zijn (alleen als ik ernaar zoek/staar, vrij moeilijk waar te nemen)