2. Gebruikersreviews

Review door de redactie

Review - HDX-1000 NMT-speler bekeken

Na de Eminent hdMedia is de HDX-1000 de tweede mediaspeler volgens de Networked Media Tank-standaard die door Tweakers.net bekeken wordt. Kan deze speler zijn iets hogere prijs waarmaken?

89 18 dec '08

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
29 januari 2009 Rapporteer

Heb hem nu een week in bezit, en moet zeggen dat hij érg goed bevalt. Heb de HDX verkozen boven de Popcorn hour vanwege zijn design en beter ontwerp om warmte af te voeren.
De firmware die ook op voor de PCH wordt uitgebracht komt ook uit voor de HDX. Dus ik maak me geen zorgen om de support.
Opstelling
Hij is zonder harde schijf geïnstalleerd en haalt z'n films van een externe NAS. Dit zit met 100Mbit aan elkaar geknoopt, en levert verder geen problemen op met grote MKV films. 1080P met DTS-ES (6.1) speelt zonder problemen af.
Firmware / interface
De firmware is nog wel lang niet klaar. De basis werkt, maar soms bij vooruitspoelen loopt hij niet meer synchroon. Dit kan ook liggen aan het probleem dat hij z'n gegevens...

Pluspunten

• Prima design van het kastje
  • Degelijk gemaakt
  • Speelt alles af zonder schokken of problemen
  • Koel (zonder HDD)
  • Simpele interface

Minpunten

• Meer instellingen zijn welkom
  • Traag in het menu
  • Niet echt een geweldig mooie interface (thema)

30 november 2008 Rapporteer

Na het lezen van diverse reviews (van diverse NMT's) heb ik besloten de HDX 1000 te kopen. De belangrijkste redenen om deze NMT te kopen zijn de stevige kast en het ontbreken van een fan (dus minder geluid). Ook belangrijk: standaard component aansluitingen, deze gebruik ik voor mijn beamer. Kast De HDX is gemaakt van stevig aluminium, en ziet er goed uit. De Sigma 8635 chip is gemonteerd tegen de bovenkant van de kast, de kast werkt dus als een grote koelplaat. Daardoor is er geen fan nodig, je hoort hooguit de harde schijf (ik gebruik een Samsung 1TB schijf). De Aan/Uit knop zit aan de achterkant. Er zit een losse voeding bij, dus die wordt niet uitgeschakeld. Afstandsbediening De afstandsbediening doet luxe aan, in ieder...

Pluspunten

• Stevige aluminium behuizing
  • Luxe afstandsbediening
  • Speelt moeiteloos vele video formaten

Minpunten

• Zeer summiere handleiding, maar er zijn al meerdere websites over de HDX te vinden met uitleg.

23 oktober 2009 Rapporteer

-erste indruk;
Het apparaat is verpakt in een simpele doos, netjes vast in schuim, dus het kan wel wat hebben tijdens het vervoer. Er zat ook nog een groene draagtas bij, maar dat lijkt me verder nutteloos.
Het apparaat voelt degelijk aan. Als je hem openmaakt denk je echt "is dit alles" , het is aardig leeg van binnen en er is genoeg ruimte voor een harde schijf. Een harde schijf monteren ziet er uit als een makkelijk klusje, ik heb het zelf nog niet gedaan, maar zal dat binnenkort nog wel doen.
De afstandsbediening is vrij groot, maar voel wel solide aan en er zitten batterijen bijgeleverd.
De bijgeleverde HDMI kabel is erg stug en zwaar, ik ga daar nog een andere voor zoeken, omdat ik bang ben dat het te veel spanning zet op de aansluitingen
Aansluiten;
Aansluiten...

Pluspunten

• Apparaat zit solide in elkaar
  • mooie afstandsbediening
  • Kan veel verschilende media afpelen ook met een hoge bitrate
  • goede beeldkwaliteit
  • Weinig dingen instellen om aan de slag te kunnen

Minpunten

• ISO bestanden via Nas gaan haperen
  • Lange opstarttijd als hij met de schakelaar is uitgezet

19 mei 2009 Rapporteer

Ik heb de HDX 1000 nu bijna een maand in bezit en bevalt mij erg goed. Ik heb hem gekocht via de aanbieding bij IBOOD.com. Een WD 1TB GreenPower harde schijf erin geplaats. Harde schijf plaatsen was opzich niet heel erg moeilijk, echter uit de handleiding wordt je niet echt wijzer hoe je deze moet plaatsen. Eerste setup ging heel gemakkelijk. Kabels aansluiten en opstarten maar. Daarna via instellingen de standaard NMT applicaties erop gezet. HDX meteen aangesloten op netwerk en via FTP gegevens gekopieerd van PC naar HDX, dit ging vlekkeloos. Overall zeer blij met deze aankoop. Featureset De features op het apparaat zijn goed te noemen. De standaard applicaties zijn echter wel wat summier. Via de website van...

Pluspunten

• Speelt werkelijk alles
  • Mogelijkheid om menu en dergelijke aan te passen
  • Beeld en Geluid

Minpunten

• Geen goede handleiding bijgesloten

1 juli 2009 Rapporteer

Nadat ik eerst zoekende ben geweest en ik de site http://www.huubmons.nl/nmt/ van Huub Mons heb bezocht, heb ik dit apparaat aangeschaft. Er zijn ontzettend goede sites en andere informatie bronnen over dit apparaat te vinden. Ook de info op Tweakers.net was redelijk. De prijzen waren zo'n beetje overal gelijk. Ik heb hem bij Informatique aangeschaft. Echt een gaaf apparaat waar ik steeds weer over verbaasd ben wat er allemaal mee kan.

Pluspunten

• Ik heb de zwarte uitvoering, ziet er strak uit, goede support en doet meer als dan dat ik verwacht had.

Minpunten

• te weinig USB poorten

16 februari 2010 Rapporteer

Ik ben nu de gelukkige bezitter van de HDX 1000.
Ik ben er heel tevreden mee en gebruik hem vaak.
Het is gewoon handig dat je lekker filmpjes op de harde schijf (via het netwerk) erop kan zetten en kan bekijken via de hd tv.
Paar minpuntjes:

Pluspunten

• Handig dat er een torrent client op zit.
  • Handig dat je via Youtube filmpjes kan kijken.
  • Lekker dat je al je filmpjes op de schijf kan opslaan en op je tv kan afspelen.

Minpunten

• Jammer dat er geen webbrowser op zit.
  • Dit apparaat is minder geschikt voor digibeten. Extra features zul je zelf moeten zoeken op internet en moeten installeren. Voor een leek is dit misschien minder makkelijk.
  • De torrent client trekt zodanig de bandbreedte weg dat je vaak geen mails meer verzonden krijgt en het apparaat eerst moet stoppen.
  • Menuutjes zien er een beetje uit alsof ze gemaakt zijn door techneuten.

12 november 2009 Rapporteer

Ik ben nu bijna een half jaar in het bezit van deze HDX-1000. Hiervoor maakte ik gebruik van een XBOX en daarvoor en Kiss DP558. Die twee zijn niets vergeleken met de HDX.
Ik heb ook meteen een WD 1TB GreenPower erin geplaatst. Het duurde niet lang en alles was draaiende. Er zijn genoeg skins te downloaden voor de HDX maar daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Kost me teveel tijd en moeite.

Minpunten

• Langzame opstarttijd

17 februari 2009 Rapporteer

Hallo Beste Mensen Ik heb na lang zoeken toch voor de HDX 1000 gekozen samen met een WD Caviar Green 640GB. Ik het spul besteld bij Informatiqe en had hem binnen 2 dagen in huis. Het paketje was netjes en stevig verpakt. Ik heb meteen de HD er is geschroefd wat erg makelijk ging heb de hd vol gegooid met films,foto's en muziek. en snel naar mijn philips 119 cm lcd tv aansluiten was een ook erg simpel (HDMI en SPDIF) toen power on even wachten tot dat de HDX opgestart was (20sec) filmpje uitgekozen en daar ging hij helemaal top hij speelt alles af MKV,ISO,VOB alles top top Ik heb hem nog niet op het internet gehad er zit een mooie remote bij die lekker vast houd en goed werkt Behuizing van de HDX is mooi en solide en de speler is zeer stil...

Pluspunten

• Mooi design
  • Zeer Solide
  • Erg stil
  • Remote werkt goed
  • Blijft erg koel

Minpunten

• interface mag mooier
  • de prijs

12 januari 2013 Rapporteer

29 juni 2012 Rapporteer

23 september 2011 Rapporteer

26 oktober 2010 Rapporteer

21 september 2010 Rapporteer

1 juli 2010 Rapporteer

16 juni 2010 Rapporteer

Digitech HDX-1000

Pluspunten

• SD Kaart Reader
  • Full HD
  • 3,5 HDD kun je inbouwen
  • Veel handige snufjes zoals een JukeBox

Minpunten

• Is in het begin wat moeilijk te begrijpen maar met deze site: http://www.huubmons.nl/nmt kom je er volledig uit.

2 maart 2010 Rapporteer

4 november 2009 Rapporteer

12 juli 2009 Rapporteer

14 juni 2009 Rapporteer

29 december 2008 Rapporteer

Digitech HDX-1000

Pluspunten

• aanpasbaar / uitbreidbaar met software
  • linux
  • werkt out of the box

Minpunten

• even zoeken hoe het allemaal werkt (instellingen e.d.)
  • geen goede basis handleiding meegeleverd
  • onduidelijk hoe te updaten (firmware)

Heb jij ook een Digitech HDX-1000?