:fill(white):strip_exif()/i/2007605164.jpeg?f=imagemediumplus)

:fill(white):strip_exif()/i/2007605168.jpeg?f=imagemediumplus)

:fill(white):strip_exif()/i/2007605170.jpeg?f=imagemediumplus)

:fill(white):strip_exif()/i/2007605172.jpeg?f=imagemediumplus)

:fill(white):strip_exif()/i/2007605174.jpeg?f=imagemediumplus)

| :strip_exif()/i/2007663356.jpeg?f=fpa)  | Review - Nvidia GeForce RTX 5050 - Om de 5060 aantrekkelijk te doen lijken De GeForce RTX 5050, Nvidia's goedkoopste videokaart van deze generatie, is gericht op 1080p-gaming en opgebouwd rondom de GB207-gpu, de allerkleinste Blackwell-chip. |
In verband met de upgrade van mijn PC met nieuwe geheugen, moederbord en SDD zocht ik ook een nieuwe GPU voorzien van moderne architectuur en goede eigenschappen maar tevens eentje die moest passen in mijn ondertussen geslonken budget. Na uitgebreid online de specificaties en prijzen te hebben afgewogen kwam ik uit bij de Gigabyte GeForce RTX 5050 Windforce OC 8G. Deze heb ik nu een paar dagen in gebruik en ben zeer tevreden. Een zeer degelijk en robuuste kaart, fysieke installatie was zo gepiept en het installeren van de benodigde software ook. De prestaties van de kaart zijn goed, bescheiden maar absoluut goed, zeker bij 1080 gebruik. De prestaties vallen mij dus absoluut niet tegen en wanneer je deze kaart vergelijkt met het huidig aanbod van kaarten onder de prijs van de 5050 dan is deze een uitstekende keuze.