€ 24,72 bij Proshop.nl

Review door de redactie

Door Reinoud Dik - Redacteur 18 juli 2025

Arctic P12 Pro - Monsterfan met een prettige prijs

De Arctic P12 Pro is ongekend sterk in statische druk. De ventilator weet deze bij een vaste geluidsdruk veel hoger te houden dan concurrerende fans, wat hem erg geschikt maakt om op radiators van waterkoelers of geperforeerde behuizingpanelen te gebruiken. Ook in de luchtstroom presteert hij goed, al zijn enkele andere ventilators daar nog beter voor geoptimaliseerd. Een nadeel is dat de fan relatief veel energie gebruikt. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
RonaldBos
20 augustus 2025 Rapporteer Product gekocht

Arctic P12 Pro PST 5-pack, 120mm

Deze ventilatoren hebben een ingebouwde vrouwelijk koppelstuk, zodat je ze aan elkaar kan koppelen zonder een losse splitter nodig te hebben. Zelf heb ik op twee na ze individueel aan een fan-controller gekoppeld vanwege dat ze gespecificeerd zijn op 0.33 Ampère per fan, en ik niet de chassis-headers van mijn moederbord wil overbelasten. Wel krijg je voor dit nadeel het voordeel er voor terug dat deze ventilatoren een hoge statische druk hebben, waardoor filters en andere obstakels geen probleem vormen voor de luchtstroom. Qua geluidsniveau zijn ze acceptabel, zolang je een normale fan curve instelt. Ik zelf heb ze rond de 20% ingesteld en ze zijn zachter qua geluid dan de ventilatoren van mijn CPU-koeler. Echter, als je ze continue op volle toeren wil laten draaien (3000 RPM), dan kan je beter naar iets anders zoeken, want dan zijn ze vrij hoorbaar. De kabel is van redelijke lengte (40cm).

Pluspunten

• Redelijk stil bij lage RPM
  • Daisy chaining
  • Hoge statische druk (6.9 mm/H2O)
  • Acceptable luchtstroom (77 CFM)
  • Kabel is van redelijke lengte (40cm)

Minpunten

• Luid bij hoge RPM
  • Hoge stroomsterkte per ventilator (0.33 A)

cptbuttlick
15 augustus 2025 Rapporteer Product gekocht

Arctic P12 Pro PST 5-pack, 120mm

Ik heb 6 van deze fans aan elkaar verbonden waarvan 2 op de aio.
Alles is lekker stil en koel.

Ik heb de fans gelockt op 27 procent van zijn maximale 100 procent en alles ziet er goed koel uit.

Pluspunten

• Goede statische druk
  • Lekkere luchtverplaatsing
  • Low rpm koeling

Minpunten

• -

Heb jij ook een Arctic P12 Pro PST 5-pack, 120mm?