Ik was al in het bezit van een Squeezebox Classic en zocht een (audio)mediaspeler met ingebouwde luidsprekers voor op de slaapkamer. Liefst dus ook met wekfunctie en snooze e.d. Vorig jaar heb ik de Freecom Musicpal gekocht. Leuk apparaatje maar viel toch tegen, bv de geluidskwaliteit is matig en het wekvolume is hetzelfde als snooze volume dus als je met een zacht muziekje wilt gaan slapen kan dat niet want dan word je de volgende ochtend niet wakker omdat de muziek te zacht staat. Maar goed dat terzijde, ik was dus op zoek naar iets beters. En toen kwam de Boom uit.
Gezien mijn zeer positieve ervaringen met de Squeezebox Classic heb ik hem gelijk besteld. Wat een prachtig apparaat. Het eerste wat me opviel was de zware stevige bouwkwaliteit...
Werkelijk fantastisch geluid , voor zo,n klein ding, speelt lang!
Voor dit geld sublieme aankoop en ook heel praktisch, handzaam.
Kost wel wat 'kruim' om te installeren: draadloze functie van router activeren (denk aan beveiliging!), serversoftware downloaden (squeezebox center), je muziek scannen (incl. Itunes playlistst) maar daarna gaat er een wereld voor je open. Zowel vanaf je PC te bedienen mbv webcliënt als op het apparaat (evt. via afstandbediening) Heel veel webradiostations (ook de Nederlandse!), een MP3-kluis op internet etc.
Super geluid (uit zo'n klein appaatje), degelijk en snel en makkelijk te bedienen! Een aanrader.