Review door de redactie

Review - Jaaroverzicht: Nvidia krijgt rake klappen van AMD

Het gpu-landschap vormde het afgelopen jaar een bijzonder interessant strijdtoneel. De twee kemphanen op deze markt, Nvidia en AMD, volgden verschillende strategieën, waarvan die van AMD het meest succesvol was.

51 30 dec '08

Review - HIS Radeon HD 4870 X2 versus Asus Geforce GTX 280

De Radeon HD 4870 X2 bevat twee RV770-chips samen met 2GB gddr5-geheugen en heeft daarmee goede papieren in handen om de troon over te nemen van Nvidia’s Geforce GTX 280. Tweakers.net nam de proef op de som.

152 12 aug '08

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
4 januari 2010 Rapporteer

Ik haal waarschijnlijk het gemiddelde omlaag, maar dat komt doordat mijn kaart na 1 maand de geest gaf. Het was een prima kaart in functioneerde goed in mijn setup, maar na een maand kreeg ik een BSOD en bleek dat mijn automatische ventilatorstand niet meer werkte. De kaart bleef warm worden zelfs wanneer ik handmatig de ventilator op maximaal zette.
Ik heb de kaart toen teruggebracht naar de zaak waarvan ik hem had gekocht, en na 3 maanden over en weer mailen kreeg ik bericht dat deze zaak failliet was. Hoe vervelend ook, dit kan natuurlijk gebeuren. Vervolgens heb ik er nog eens 3 maanden over gedaan om met distributeurs etc contact op te nemen, om er achter te komen dat mijn kaart naar China was gestuurd ter reparatie. ATI in China...

Pluspunten

• Zeer sterke kaart, kan vrijwel alles aan

Minpunten

• Prijzig
  • Levensduur
  • Service

2 van 5 sterren (Slecht)
20 augustus 2008 Rapporteer

Onlangs heb ik een Club3d Ati Radeon HD 4870 X2 aangeschaft. De kaart is zeer goed verpakt in de doos. wat mij meteen opviel is dat de kaart evengroot is dan zijn voorganger. De doos van Club3d lijkt klein maar de inhoud is dat zeker niet . Bij het uitpakken en inbouwen van de kaart viel me op dat de kaart minstens meer dan een kilo weegt. Verder levert Club3d erbij: - DVI-VGA converter - DVI-HDMI Converter - Crossfire Bridge - TV-OUT spullen - Driver-CD + handleidingen op de CD Na het inbouwen van de kaart meteen geïnstalleerd en gebenchmarkt. Ik gebruik zelf de 64-bit versie van vista. Het eerste programma wat ik ging gebruiken voor de benchmark is 3Dmark Vantage. ik draaide het programma op de standaard settings (Performance) en trok...

Pluspunten

• Krachtige kaart
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• omdat de kaart nieuw is er een slechte driver ondersteuning
  • Bugs in de bijgeleverde drivers.
  • Warmteproductie
  • Games die Crossfire soms niet ondersteunen.
  • Vreet veel stroom

12 maart 2010 Rapporteer

een snelle kaart voor directx 10 games en directx 9.0c games maar niet goed te gebruiken voor 9.0b
hij wordt wel erg warm soms 92 graden.
wel hoge fps200 op assault cube
je moet wel een goed gekoelde kast hebben anders kan je gpu soms terugklokken.
en somige spellen kun je niet spelen die je op nvidia wel gewoon kunt spellen.
vooral oudere spellen.
je moet wel een x2 model nemen de gewone is namelijk niet erg snel met gaes opstarten en een gddr5 versie.

Pluspunten

• snel
  • betrouwbaar
  • goede beeldkwaliteit
  • dual monitor support
  • hdmi
  • 5.1 geluid in hdmi poort.

Minpunten

• veel herrie
  • ondersteunt niet elk spel

20 augustus 2009 Rapporteer

Veel mensen klagen over de hitte van de kaart, maar dit kun je makkelijk oplossen door in het CCC van Ati het vinkje bij enable fan aan te vinken en vervolgens de fan op 40 % zetten zodat deze de kaart goed koelt. In het begin had ik dit nog niet begrepen en werd de kaart soms wel 92 graden. maar nadat de fan op 40% stond werd de kaart niet warmer dan 60 graden. (zonder waterkoeling).
Over de kaart zelf: perfect, geen problemen mee. (Ati CCC in windows 7 x64 loopt niet helemaal lekker maar dat zal nog wel veranderen als windows 7 straks helemaal uit is).

Pluspunten

• Alles is pozitief behalve de enorme omvang van de kaart, lastig ivm harddrive en kabels. midtower is minimaal vereist.

Minpunten

• erg groot qua omvang

1 september 2012 Rapporteer

Club 3D HD 4870 X2 2048MB GDDR5 Dual GPU

3 van 5 sterren (Voldoende)
13 december 2011 Rapporteer

26 januari 2011 Rapporteer

3 juli 2009 Rapporteer

25 oktober 2008 Rapporteer

Club 3D HD 4870 X2 2048MB GDDR5 Dual GPU

Heb jij ook een Club 3D HD 4870 X2 2048MB GDDR5 Dual GPU?