De Logitech K120 is gewoon een uitstekend no nonsense toetsenbord die doet wat hij moet doen. De toetsen zijn prettig zeer stil bij het aanslaan, geen overbodige multimedia toetsen die je toch niet gebruikt en de letters en cijfers op het toetsenbord zijn opvallend goed leesbaar bij weinig licht. Dat laatste kan echter ook aan mijn nieuwe bril liggen :-p
Van mij krijgt de Logitech K120 een dikke tien: bouwkwaliteit komt degelijk over, de toetsen zijn prettig en stil en de layout van het toetsenbord is overzichtelijk. Het toetsenbord heeft een qua afmetingen een prettig formaat in tegenstelling tot sommige andere modellen waarbij je bureauruimte wordt gehalveerd door een monsterlijk groot toetsenbord. Prijs is ook gunstig, ik heb hem voor...
Ter vervanging van een heel antiek Compac-toetsenbord mezelf nu eindelijk iets gegund waar geen gewichtentraining voor nodig is om een paar letters op het scherm te krijgen.
Een heel fijn apparaat is deze Logitech K120. Duurder hoeft niet, veel beter kan niet. Voor een vriendelijk prijsje (€ 12,99) bij MyCom gevonden.
Wie een klassiek toetsenbord zoekt zal deze zeker waarderen, maar misschien wel wat aan de lichte kant vinden vergeleken bij de mastodonten die tientallen jaren geleden werden meegeleverd met de PC's van toenmalige A-merken als IBM, Compaq etc.
Ergonomisch echter wat prettiger, hij schuift niet snel weg door goede rubbers onderop, lekker dun draadje van 1,5 meter lang.
Wie hem denkt aan te sluiten op een PS/2 aansluiting...
Standaard toetsenbord met vervelende aanslag
Let op als je het K120 toetsenbord van Logitech koopt. De internationale variant heeft twee nutteloze knopjes, welke precies op de plaats zitten van de enter en de linker shift toets.
Als is de rest van het toetsenbord nog zo stevig en goed, je hebt er niets aan als je de shift en enter niet goed kunt bedienen. Koop dus voor 5 euro meer de normale K120 variant!
Ik had dit toetsenbord in een setje samen met een muis aangeschaft met de nieuwe build net na de afgelopen zomer. Ik had besloten om de invoer apparatuur op budget te doen, en dat later uit te breiden. Als eerste, een maand later, had ik de muis die erbij geleverd was vervangen door een G500, een flinke verbetering, maar het toetsenbord dat bleef over, en zit er nog steeds vrolijk op te tikken.
Het toetsenbord heeft geen extra media toetsen, alleen wat nodig is, daardoor oogt het ontwerp redelijk strak. De toetsen zijn makkelijk in te drukken, en het rammelgeluid is redelijk goed mee te leven, maar had in principe wel wat stiller gekund . (Het is niet mechanisch luid, maar wel duidelijk aanwezig. Met een Skype gesprek kan je duidelijk...
Al jaren een prima toetsenbord
Dit toetsenbord gaat bij mij inmiddels al jaren mee als mijn primaire toetsenbord. Valt niet veel op aan te merken behalve dat bij het snel typen/gamen sommige toets-combinaties niet toelaat en in totaal ongeveer max 6 tegelijk accepteert.
Na naar schatting minstens 10 jaar kantoorgebruik, is deze K120 nog in prima conditie en typ ik er graag op bij mijn vaste flexplek. Ja, de toetsen zijn glad geworden, maar alle tekens staan nog 100% erop. De aanslag is licht, goeie feedback, niet sponzig en de toetsen komen gewoon lekker snel terug. Kortom, je zal er niet snel mee mistypen.
Het toetsenbord kan tegen een stootje en een slok koffie heeft 'm ook niet de das om gedaan.
Betreft de layout:
+ Grote Enter-toets, een grote Backspace
+ Los "eiland" voor Delete, End, Home etc.
+ Old skool lampjes aanwezig voor je Num/Caps/Scroll lock
- Helaas wel een kleine Shift met een toets ernaast die ook elders op het bord zit. Zonde.
Mn oude Logitech toetsenbord vervangen door deze, doet wat ie moet doen, is stiller dan mn vorige, toetsen reageren direkt, super prijs, daar krijg je dan wel plastic look en feel voor en de usb kabel was voor mijn setup 50 cm te kort (onderdoor een pc meubel), usb verlengkabeltje ertussen gedaan.
Heb dit toetsenbord even snel gekocht, omdat ik een goedkoop, bedraad en gewoon saai toetsenbord wilde. Ben hier echt positief mee verrast. De pootjes waar hij opstaat lijken niet erg stevig, dus hopen dat die een jaar of 10 meegaan. Maar verder is het een prima bordje, en bovendien zijn de toetsen licht qua aanslag, een waar genot om op te typen en je vingers zwoeven over de toetsen heen. Zeker als je van een toetsenbord afkomt waar de toetsen wat zwaarder zijn. Echt een aanrader deze!
prima voor wat het is.
Ik heb altijd een mechanisch toetsenbord gehad en heb deze gekocht omdat ik er een voor werk nodig had. Je kan er prima op typen en werken en de toetsen zijn prima voor het geld.
Na een paar maanden intensief gebruik een aanzienlijk zwaardere toetsaanslag.
Volgende keer koop ik wat anders.
van min baas gehad, SUPER el Cheapo
Na een paar jaar vervagen de lettertjes gewoon.
Doet het wel nog steeds goed.
Voelt erg goedkoop aan maar typt prima.
Een goedkoop toetsenbord wat voor zijn prijs erg goed is. De toetsen voelen goed aan en gaan niet snel stuk.
Krijgt waar je voor betaald
Dit toetsenboard gekocht op basis van de foto's van de toetsindeling. Als je goed kijkt zie je dat bij Tweakers er al 2 varianten zijn: met grote Shift links en met kleine Shift links. Ik zocht de grote variant, maar kreeg dus net de andere.. Allebei K120... dus
Full-size toetsenbord voor een lage prijs. Werkt perfect onder Windows 10. De toetsen zijn middelhoog en hebben en prima respons. Verwacht geen hoogwaardige kwaliteit voor deze prijs; het is hard plastic met aardig en er zit beweging in het toetsenbord. De USB-kabel ziet er fragiel uit.
Mooi toetsenbord, typt fijn, goedkoop (€15,- bij de action), echt top!
Prima basis toetsenbord voor zijn prijs. Wees er alleen wel op voorbereid dat je hierbij alleen de versie krijgt met een lange enter toets.
geen usb, led, extra knoppen, mechanisch, waterdicht, of andere fratsen. prima voor werk. maar minder voor de gamer/enthousiast onder ons.
Super goedkoop! (ze zijn er nog cheaper, maar die zijn in 99% van de gevallen ook veel slechter)
Aangeschaft voor testdoeleinden. Net toetsenbord met alle functionaliteit, maar verwacht geen topkwaliteit.
Wordt gek van piepende spatie toets
Enkele honderden van op mijn werk uitgeleverd.
typt goed totdat ze stuk zijn wat vrij snel kan gebeuren, ik heb er helaas heel erg veel weer van moeten vervangen binnen een half jaar tot een jaar en ben nu van mening dat dit een duurkoop toetsenbord is.
Een goed toestsenbord maar de spatieknop zit vaak vast
Belachelijk lekker plankje voor de goedkope prijs. Geen poespas: gewoon degelijke kwaliteit voor die 13 euro & heeft eigenlijk gewoon een heerlijke aanslag.
Voor de meesten vast te simpel voor dagelijks (game)gebruik, maar voor een PC waar je maar af en toe op gamed/typt meer dan prima.
Prima 15 euro toetsenbordje. Niks mis mee.
Super!!! Snelle levering en geen verzendkosten. Mooi robuust toetsenbord.
Stevige ramplank! Degelijk gebouwd en ook waardig voor zakelijke toepassingen. Plug and play, usb kabel die eraan zit is alleen iets aan de minder stevige kant, had wat steviger (dikker) gemogen.
Voor de prijs is dit een top toetsenbord.
Niet duur in aanschaf, maar in het gebruik een schande. Heb binnen één jaar twee toetsenborden 'versleten'. Binnen DRIE maande was de letter "A" weggesleten. Verder niets.
Binnen DRIE maanden opnieuw exact dezelfde klacht. Heb toen een ander toetsenbord, de K290 ontvangen. Zie verder onder reviëws Logitech K290.
Het betreft een goed en eenvoudig toetsenbord dat een prettige toetsaanslag heeft.
Het mist een aantal multimediaknoppen maar dat kun je van deze prijs ook niet verwachten, vandaar dat ik dit niet als minpunt noteer.
Minpunt is dat de spatietoets na een aantal maanden al begint te hangen en piepen.
doet het goed allen de spatie geeft een hoge piep maar voor dat geld moet je maar gewoon aan de andere kant drukken dan heb je de peip niet meer. Komt waarschijn lijk door het gamen en er op rammen
Had snel een nieuw bordje nodig, maar wel zo goedkoop mogelijk. Voor €9,- bij de MediaMarkt gevonden en aangenaam verrast. Erg fijne aanslag, goede travel, voelt degelijk, zeker voor dit geld. Het snoer had misschien iets langer gemogen, maar voor dit geld ben ik tevreden.
Al een jaar in gebruik bij ons bedrijf. Wordt door 20 verschillende mensen gebruikt 27/7, de ene iets lomper dan de andere. Ik heb nog nooit een klacht gehoord over dit toetsenbord tot zover.
Goede kwaliteit voor een goedkoop toetsenbord.
Een fijn en simpel toetsenbord dat doet wat hij moet doen.
Persoonlijk mis ik nog wel wat multimediaknoppen zoals volume controle.
De toetsen maken niet erg veel lawaai tijdens het typen, maar de aanslag vind ik persoonlijk wel wat aan de zware kant.
Voor de prijs een erg goed toetsenbord.
Perfect toetsenbord met zeer lage prijs.
Eerlijk gezegd heb ik nooit zo goed begrepen waarom iedereen een 150 euro duur toetsenbord moet hebben om goed te werken of te gamen. Dit toetsenbord bewijst dat je meer dan prima beide taken kunt uitwerken op een heel goedkope plank!
Dit is zo standaard dat het haast moeilijk te bevatten is. Praktisch niks speciaals aan en ook echt niks mis mee. Alles is gewoon goed leesbaar, enige 'fancy' detail is dat de w toets een klein orienteerings puntje heeft.
Goed keyboard waar je gerust de hele dag op kan werken. Niet wild mee doen i.v.m. zwakke plastic pootjes. Heb er al één moeten vervangen door het kapot gaan van het voetje.