€ 139,25 bij Micro-Mail B.V.

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 15 mei 2025

Fractal Meshify 3 - Met twee maten meten

De Meshify 3 is de nieuwste telg in een lange reeks Meshify-kasten die in vele varianten te koop zijn geweest. Deze M3 is ook weer in flink wat uitvoeringen, met of zonder rgb-verlichting en met gesloten of glazen zijpaneel, verkrijgbaar, vanaf 155 euro. Fractal levert bij deze mediumbehuizing drie 140mm-ventilators mee, die de kast en componenten goed koelen. Het kenmerkende frontje is gebleven en de prestaties en inbouwmogelijkheden zijn verbeterd, maar daar staat een aardige prijs tegenover. Als je gewone rgb-fans wilt, is de meerprijs te overzien, maar wil je ook een lichtgevend frontje en fan- annex rgb-controller, dan betaal je wel erg veel meer. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Juliien Newbie
29 juni 2025 Product gekocht

Fractal Design Meshify 3 TG Light Tint Zwart

Ik heb deze case gekocht op basis van de review van Gamers Nexus ter vervanging voor een Meshify C.

Het bouwen ging redelijk soepel, op een minpunt na. De handleiding doet denken dat je de kabel cover eruit moet halen, terwijl dit niet per se hoeft. Ik kreeg hem er vrij moeilijk in terug nadat het moederbord met kabels en al was geïnstalleerd. Advies om deze te laten zitten indien mogelijk.

In mijn vorige case had ik twee HDDs en één 2.5" SSD. Deze kon ik niet allemaal kwijt zonder de air guide te verwijderen. Ik ben overgegaan op enkel M.2 SSDs, dus op zich geen ramp voor mij.

De fans zijn stil, mits ze niet boven de 80% uitkomen. Het is jammer dat er geen fan aan de achterkant wordt meegeleverd.

Bij het optillen trek je snel de bovenste cover eraf, pas hiermee op

Pluspunten

• Goede koeling (3 front fans)
  • Vrij makkelijk in te bouwen
  • Skateboard ramp (air guide)
  • Vrij duidelijke handleiding
  • Bovenkant eraf te halen
  • Zijpanelen zijn er makkelijk af te halen
  • Toolless clips voor cable management
  • Voelt stevig aan

Minpunten

• Moeilijk op te tillen (t.o.v. Meshify C)
  • HDD bays nemen ruimte voor SSDs in
  • Geen meegeleverde achterste fan
  • Cable cover is moeilijk terug te plaatsen
  • Aantal mounting screws op het doosje klopt niet, de handleiding wel (doosje bevat 11, maar benoemd 9)
  • Duur t.o.v. Meshify C destijds (€155 vs €81)

Heb jij ook een Fractal Design Meshify 3 TG Light Tint Zwart?