![]() |
Round-up - De ergste vijand van B850 blijkt zijn voorloper - 18 AMD B850-moederborden In deze review testen en vergelijken we maar liefst achttien AMD B850-moederborden. Wat zijn de verschillen met B650 en X870, en welke modellen van ASRock, ASUS, Gigabyte en MSI kun je het beste kopen? |
Na lang wikken en wegen tussen de concurrenten heb ik toch de knoop doorgehakt en gekozen voor het vertrouwde en degelijke ASUS. Dit ROG STRIX B850-E GAMING WIFI moederbord bewijst waarom ik al jaren trouw blijf aan dit merk.
Je merkt direct dat dit bord qua features de strijd aangaat met de duurdere X-chipsets. De bouwkwaliteit is subliem en de krachtige 16+2+2 VRM-oplossing is een enorme geruststelling voor toekomstige CPU-upgrades en wat overclocken.
Op het gebied van connectiviteit is dit de top van de B850-klasse. Denk aan USB4 (40Gbps), 5Gb Ethernet en de nieuwste Wi-Fi 7 standaard . De aanwezigheid van drie PCIe 5.0 M.2-slots voor SSD's , handige Q-Release functie GPU en M.2-drives maken installatie en upgrades een fluitje van een cent.
Dit bord is een absolute sweet spot. Je krijgt een high-end featurepakket, uitstekende prestaties en betrouwbaarheid van ASUS, zonder de hoofdprijs van een X870(E) bord te betalen.