Gemiddelde gebruikersscore
Verpakking
De verpakking van de Airport Extreme (verder AE) is, zoals steeds bij Apple, minimalistisch, zowel qua design, als qua materiaalgebruik. Het strikt nodige, en niets meer.
Inhoud
In de doos vinden we de AE, een externe voeding met een laaaaaange kabel, een utp-kabel, een cd-rom en een beknopte handleiding.
Installatie
De installatie verloopt eenvoudig en vlekkeloos. De AE aansluiten, en op de mac "airport utility" opstarten. Ik moest nog even de versie bijwerken, en kon gaan configureren. Dit gebeurt heel eenvoudig door het doorlopen van een aantal configuratieschermen, die ik hieronder kort zal beschrijven.
Airportkeuze
In het eerste scherm krijg je een lijst van beschikbare Airports (zowel...
Nu na 2 weken gebruik, ga ik toch maar een verhaaltje schrijven over de Airport Extreme.
Het is een prachtig design (smaken verschillen),en er is een lange voedings kabel meegeleverd.
Natuurlijk hebben ze ook niet de boekjes en een cd-rom vergeten.
Nu over de werking van het apparaat.
Na het aansluiten op mijn internet verbinding en het aanzetten van mijn imac kon ik twee dingen doen of de cd erin of via de finder naar airport utility die standaard in osx zit.
De utility opgestart via de finder en ik werd zeer mooi door de setup begeleid.
Na 2 minuten alles ingevoerd te hebben, is de router gerestart en kon ik via mijn imac wireless werken.
Iphone getest en die werkte ook direct perfect door het hele huis met goed bereik.
Maar nu...
Heb hem nu sinds 4 weken en ben erg tevreden over, instellingen en installatie van internet, poortmapping en usb printer en of externe hardeschijf zijn allemaal super easy, zo als je het mag verwachten van een apple product. Het enige wat een kleine min puntje is dat het wifi bereik op 5GHz snel in snelheid afneemt.
Maar verder een top router.
Maar de doorvoer snelheid is lkkr hoor met 300 wifi en 1gb ethernet verbingind