De OnePlus 13R is een goede toevoeging aan het premiummidrangesegment die maar op weinig punten steken laat vallen. Het scherm is voor deze prijsklasse uitstekend. De Snapdragon 8 Gen 3 is binnen dit segment een tactische keuze van OnePlus waarvan we zeker weten dat de community hem ook kan waarderen. De batterijduur is prima, maar niet zo lang als we hadden verwacht van de grote 6000mAh-accu. Hoewel de hoofdcamera prima plaatjes oplevert, is het camerasysteem niet erg veelzijdig. De softwareondersteuning is wat ondergemiddeld. De grootste reden om de 13R aan je voorbij te laten gaan lijkt voor nu de prijs te zijn, al verwachten we dat deze in de toekomst wat schappelijker wordt. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Als vervanging op mijn 5T. Na ooit een Pixel 6a geprobeerd te hebben bevalt deze 13R vele malen beter. Het is niet de goedkoopste telefoon, maar je krijgt wel waar voor je geld met goede hardware op alle fronten. De grootste nadelen zijn de vingerafdrukscanner onder het scherm die nooit zo goed werkt als een normale en het gemis van de 3.5mm jack.
Fijn toestel. Ik heb er al meerdere gehad uit de OnePlus reeks (1,2,6t,10t volgens mij) en doet wat je ervan verwacht. Snel en soepel OS. Snel laden en prima camera's. Orginele lader en cover niet meegeleverd en die zijn behoorlijk aan de prijs. Vingerafdruk scanner is maar 7 van de 10x raak en dat is te weinig net als de 10t. Voor mij is het wel de eerste OnePlus met een prettig gesitueerd cameraeiland en de alertslider is weer terug. Behalve de storage is het een matige upgrade tov de 10t. 10t had echt moeite met een reeks fotos maken, de 13R tot op heden niet.