€ 493,- bij HardwareWebwinkel.nl

Review door de redactie

Best Buy Guide - Beste voeding voor een ultieme game-pc (1000W+)

Wat is de beste voeding voor een ultieme game-pc? Op deze pagina vind je het advies van de Tweakers-community voor de beste voedingen van 1000W en meer.

34 6 dec

Toon reviews van:
StayVisible
18 juli 2025 Rapporteer Product gekocht

Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition

Na veel vergelijken ben ik gegaan voor de Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition.
Deze voeding combineert het beste van twee werelden: de topkwaliteit van Seasonic en de fluisterstille prestaties van Noctua.

De afwerking is subliem, en de zwart/bruine sleeved kabels passen perfect bij mijn Fractal Design North (Black). Het is bijna jammer dat je ‘m nauwelijks ziet, want het is echt een fraai stukje hardware. Alles voelt solide en premium aan, precies wat je verwacht in dit segment.

Ik gebruik deze voeding in een high-end build met een Ryzen 7 9800X3D en RTX 5090 Phantom. Zelfs onder zware belasting blijft hij volledig stil en koel. Geen enkele spanningsdip of schommeling te zien via HWiNFO64, alles blijft rotsvast, zelfs bij piekbelasting.

Ja, 1600W is overkill voor de meesten. Maar investeer je in topcomponenten, dan wil je ook de beste voeding.

Pluspunten

• Fluisterstil (zelfs onder load)
  • Perfecte spanningsstabiliteit
  • Premium afwerking
  • Fantastische combinatie met Fractal North

Minpunten

• Er hangt een stevig prijskaartje aan
  • Past niet in compacte behuizingen door de lengte van 210 mm

Heb jij ook een Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition?