€ 277,53 bij Amazon.com.be

Review door de redactie

Round-up - AMD X870-moederborden - Update - De beste AM5-borden met USB4 en PCIe 5.0

In deze bijgewerkte round-up testen we twintig AMD X870-moederborden voor socket AM5. Deze nieuwe chipset is stiekem een oudje, maar brengt wel USB4 en PCIe 5.0 naar iedereen.

84 30 okt '24

Round-up - AMD X870-moederborden - De beste AM5-borden met USB4 en PCIe 5.0

In deze round-up testen we elf AMD X870-moederborden voor socket AM5. Deze nieuwe chipset is stiekem een oudje, maar brengt wel USB4 en PCIe 5.0 naar iedereen.

138 30 sep '24

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Prima moederbord dat toekomstbestendig is. Makkelijke installatie en genoeg info over te vinden online. Het heeft alles wat je nodig hebt tegenwoordig: PCIe 5.0, DDR5, Wi-Fi 7 en 2.5Gb LAN. Verder heeft het een mooie design.

Pluspunten

• PCI 5
  • WIFI 7
  • Genoeg M2 slots
  • Design

Minpunten

• Geen

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Erg blij met dit moederbord! Het heeft een mooi strak zwart design waar ik naar op zoek was, en voelt daarnaast gewoon kwalitatief goed aan. Er zijn meer dan genoeg uitbreidingspoorten, wat het ideaal maakt om alles op aan te sluiten.

Ook vind ik de kwaliteit-prijsverhouding erg goed. Er staan momenteel borden te koop met vergelijkbare prestaties die veel duurder zijn. Kortom een uitstekende keuze voor wie kwaliteit zoekt zonder onnodig veel te betalen.

Pluspunten

• Goeie kwaliteit
  • Strak design
  • WIFI 7
  • Veel poorten
  • Kwaliteit-Prijsverhouding

Minpunten

• Geen

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Werkte meteen met mijn R7 9800X3D.
Zeer veel uitbreidingspoorten, dit zorgt ervoor dat je je kabels netjes kunt wegstoppen.
Zeer mooi design voor in een witte build.
Je krijgt echt kwaliteit voor je geld.

Pluspunten

• mooi moederbord
  • veel poorten en uitbreidingspoorten

Minpunten

• 3/4 ssd plekken onder de gpu

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Ik heb net de GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 binnengekregen en ben er blij mee! Goede kwaliteit en straks design! Erg fijn dat je voor het installeren van de m.2 ssd's geen schroevendraaiers nodig bent!

Pluspunten

• Hoge Kwaliteit
  • PCIE 5
  • Bios
  • Wifi7
  • Uitstraling
  • Geen tools nodig voor installeren M.2's

Minpunten

• Nog niet gevonden

11 april 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Makkelijk installie, heatsinks pads voor de M.2 slots zijn top. Krachtig, stable

Pluspunten

• Goeie kwaliteit
  • WIFI 7
  • Fast Boot

Minpunten

• Lang memory training

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Ik moest een krachtige moederbord hebben voor verschillende doeleindes samen met andere componenten voor muziek en editting. Alles in het wit past mooi bij elkaar.

Pluspunten

• Strak design
  • Krachtig

Minpunten

• X

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Voor het allereerst een gaming pc gebouwd en gekozen voor deze moederbord. Het is gemaakt uit goede kwaliteit en is volledig in het wit, perfect voor volledig witte pc builds. Wifi 7 maakt een sterke verbinding, ook al zit je te ver van je modem. Antenne hiervoor is wel aan de grote kant maar is wel magnetisch. Alle componenten hebben een heatsink zodat het lekker koel blijft. Met de GPU release knop kan je je GPU makkelijk eruit halen voor onderhoud en/of vervanging.

Pluspunten

• Wifi 7
  • Heatsinks M.2
  • GPU release knop
  • Volledig wit
  • goede build kwaliteit

Minpunten

• Prijzig
  • Bekabelde antenne voor wifi 7

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

De Gigabyte X870 AORUS Elite WiFi7 is een krachtig moederbord met PCIe 5.0, DDR5, Wi-Fi 7 en 2.5Gb LAN. Het VRM-ontwerp biedt uitstekende koeling, en de installatie is eenvoudig dankzij gereedschapsloze M.2-slots en een pre-installed I/O shield. De prestaties zijn top, maar de uitbreidingsmogelijkheden zijn beperkter dan bij X870E-modellen. Toch is dit een toekomstbestendige keuze voor gamers en creators die betrouwbaarheid en snelheid zoeken. Score: 9/10.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Wifi 7
  • Usb 4.0

Minpunten

• Hoge prijs

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Ik had dit moederbord gevonde door een review op TikTok, de witte power connected zijn een heel erg mooi detail en niet heel erg veel moederbord fabrikanten doen zo iets.

Pluspunten

• Prachtig design
  • Wifi7

Minpunten

• Prijzig

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

De gigabyte AORUS x870 ELITE ICE is het perfecte moederbord met een goede prijs/kwaliteit verhouding en een mooi design! veel poorten en goede prestaties!

Pluspunten

• Design
  • Veel poorten
  • Ook in het wit

Minpunten

• geen RGB

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Makkelijk te installeren, heeft heatsinks met pads voor de M.2-slots en ziet er super uit in mijn witte build.

Pluspunten

• Mooi design
  • Makkelijke installatie voor m.2
  • Kwaliteit bouw

Minpunten

• aan de wat dure kant

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Het doet wat het belooft en eigenlijk nog een stapje extra. Want het voelt echt als een degelijk product. Mijn onderdelen klikte er makkelijke, maar ook beschermd en stevig in. Dus ik kan niets anders zeggen dan dat ik tevreden ben met deze aankoop.

Pluspunten

• Stevig
  • Goed beschermd

Minpunten

• Moederbord bleek bijna te klein voor grote videokaart

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

De NVME M.2 EZ-Latch schuifjes zijn echt top, geen schroeven nodig. Eenvoudig te plaatsen dus.
Wel is de handleiding over de ideale plaatsing van een NVME SSD kaart wat teleurstellend i.v.m. invloed bandbreedte van de PCI-e slot voor de gpu.

Verder is het een eenvoudig en simpel moederbord goed te plaatsen en makkelijk aan te sluiten. Wel zit de usb 3.x aansluiting voor de usb 3.x kabel van de kast op een irritante plaats waardoor deze er makkelijk uitglijdt. Hier moet je even rekening mee houden.

Tot nu toe erg tevreden en geen noemenswaardige problemen tegen gekomen.

Pluspunten

• M2 NVME slots hebben geen schroeven nodig, maar gaan met M.2 EZ-Latch. Werkt top
  • Easy release voor de PCI-e slot is ook top!
  • prima bord verder

Minpunten

• de aansluiting voor de usb 3.x kabel zit op een irritante plek van het moederbord
  • geen native RGB (maar is optioneel)
  • de wifi antenne is erg groot, maar komt wel met een magneet
  • de rgb header slot zit ook op een onhandige locatie
  • het moederbord komt niet met een uitgebreide handleiding voor bijvoorbeeld error code debugging, dat moet je online opzoeken
  • de handleiding over de plaatsing van M2 NVME's voor raid mag duidelijker want plaatsing in de verkeerde slot kan impact hebben op de snelheid/bandbreedte van de PCI-e 16x slot
  • bios flashen/updaten kan niet over het internet. Dit kan enkel en alleen via usb stick via qflash

16 maart 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Kwam al van een Aorus moederbord af maar moest naar AM5 voor de nieuwe generatie AMD processoren. Deze is daarvoor een prima keuze. Goede combinatie aan poorten, on-board Wi-Fi en Bluetooth. Als is bij dat laatste niet altijd direct duidelijk of je de Mediatek (Rev 1.0) of de Realtek chip variant krijgt wat bij het installeren van drivers wat verwarrend kan zijn. Ze pushen ook graag hun "Gigabyte Control Center" applicatie die je helemaal niet nodig hebt.

Verder als pluspunt heeft het moederbord "EZ-Latch Plus" wat neerkomt op een knope om je videokaart los te maken. Dat is wel een verbetering tegenover het normale clipje wat je wel eens mee er uit trekt

Pluspunten

• Handige knop voor releasen GPU
  • Makkelijke UEFI interface
  • Out-of-the-box onderstuening voor 9950X3D
  • Subtiele minimale verlichting

Minpunten

• Revisies niet van te voren duidelijk
  • CMOS batterij achter moeilijk verwijderbaar paneel

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Ik heb dit moederbord gebruikt voor mijn eerste pc en ik vond ik dit bord heel fijn om mee te werken. Voornamelijk de "EZ-Latch" vond ik prettig. Hierdoor heb ik niet alleen mijn M.2 SSD makkelijk kunnen installeren, maar ik kon ook mijn GPU makkelijk loskoppelen van het moederbord. Tenslotte vond ik de bijbehorende handleiding heel uitgebreid. Al mijn vragen kon ik hierin vinden.

Pluspunten

• EZ-Latch
  • Uitgebreide handleiding
  • Mooi ontwerp

Minpunten

• Vereist meerdere software om te kunnen besturen via OS.

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

De Gigabyte X870 Aorus Elite Wi-Fi 7 heeft een goede balans aan moderne features, waaronder Wi-Fi 7, USB 4.0 en PCIe 5.0 voor de videokaart en M.2 SSD's. Dit alles voor een aantrekkelijke prijs.

Pluspunten

• WIFI7
  • AMD5
  • OC ryzen7 9800x3d
  • BIOS

Minpunten

• geen

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Eenvoudige installatie, eenvoudige software-installatie en werkt prima met mijn RTX3080.

Motherboard beveelt veel bloatware aan die behoorlijk vervelend is.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooi uitziend
  • Ideaal voor gamen

Minpunten

• Kleine ruimtes om kabels aan te sluiten

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Wanneer je bord zoekt zonder dat afschuwelijke alc4080 zit je bij deze goed. De genoemde pluspunten waren precies waar ik naar opzoek was. Aleen jammer van die cmos knop. Zolang je zelf niks raars doet zul je die ook niet nodig hebben....

Komt met 9900x support uit de doos, dus ik hoefde niet de bios te updaten. Het EXPO profile was makkelijk in te stellen in de bios. De fan curves, --aio op 100%-- waren ook vrij gemakkelijk aan te passen. Dit kan ook in windows zelf met gigabyte control center. Je kan daar ook de rgb kleuren veranderen.

Gewoon een goed bordje dat een lange tijd mee kan.

Pluspunten

• mooi voor wiite build
  • ALC 1220
  • debug led
  • 3x 5.0 m2 +1x 4.0
  • 16+2+2

Minpunten

• geen cmos knop achterop
  • GPU slot naar x8 bij m2 op cpu

Moederbord gekocht bij de Megekko-winkel
Zeer goed verpakt en zeer snel verzonden.

Het bord zelf is enorm groot, niet voor iedereen geschikt, maar dankzij het bord hebben we er alles op wat we nodig hebben.

Zeer interessant ontwerp van het bord zelf en het BIOS. Prijs en kwaliteit gaan hand in hand, niets meer en niets minder.

Pluspunten

• Bios
  • ontwerp
  • ontwerp
  • Connectiviteit

Minpunten

• Hoeveelheid SATA poorten

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Het was tijd om mijn CPU te vervangen en dus ook het MB. Daarbij heb ik gekozen voor de Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 vanwege zijn wifi7 ondersteuning maar ook verder nette specs en reviews online. Ik vond eigenlijk in andere reviews niks negatiefs behalve dat sommige de prijs wat hoog vonden vind ik het wel meevallen.

Enige waar ik op achteruit ben gegaan zijn het aantal SATA aansluitingen op het bord. Maar hier valt mee te leven zeker met de hoeveelheid M.2 sloten die aanwezig zijn. Verder ziet het bord er mooi uit en was het installeren een fluitje van een cent ook met de AIO CPU cooler die in erbij gekocht heb.

Pluspunten

• WiFi7
  • AM5
  • M.2 sloten makkelijk bereikbaar
  • Prijs
  • Kwalitatieve materialen

Minpunten

• Hoeveelheid SATA poorten

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Dit is een goed product voor de prijs zeker een aanrader om te komen als je een amd processor koopt

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • goede prijs

Minpunten

• instalatie werk

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Dit moederbord heeft een goede build qulity, voelt heel stevig aan.
Soms lastig om vast te nemen met 1 hand op de heatsink dankzij het gewicht.
De software is redelijk oke, de fan headers kunnen niet allemaal elke sensor van het moederbord lezen, maar dat is niet zo erg. Heel performant en laat mijn 9800x3D zich vol uitleven!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooi
  • Krachtig
  • Veel uitbreidingsslots
  • m.2 slots

Minpunten

• zwaar

25 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Ik heb dit product vorige week aangeschaft bij megekko. En tot nu toe ben ik er zeer tevreden mee.
Het moederbord lijkt van een prima kwaliteit, de bios is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Mijn favoriete eigenschap van dit moederbord is het schroefloze systeem voor je M.2 SSD's.
Er zit namelijk een draaiknop op de plek waar je normaal de schroef in zou moeten draaien, deze draaiknop houdt je SSD op zijn plaats

Pluspunten

• 4 M.2 Slots
  • Genoeg connectiviteit
  • WIFI 7 Support
  • Geen gereedschap benodigd voor je M.2

Minpunten

• Prijs is ietwat aan de hoge kant

22 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

De Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 heb ik aangeschaft tbv een nieuwe PC build. De X870 kaarten zijn wat prijzig wellicht, maar hij bevalt tot nu toe erg goed.

De kaart liet zich goed en zonder problemen inbouwen in mijn Corsair the Frame 4000D kast. De kaart is mooi van design en het opbouwen van onderdelen gaat prima qua ruimte, ruim aantal M.2 slots met heatsink, wifi7 werkt prima met de bijgeleverde adapter kabel & mini (magnetische) antenne.

Bios update verliep prima, DDR5 netjes in expo mode op MB.

Ik kan dit moederboard aanraden :)

Pluspunten

• Performance
  • LCD schermpje codes MB
  • mooie kaart met heatsinks
  • genoeg m.2 slots

Minpunten

• Gigabyte Control Center app

22 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Hoge kwaliteit moedebord die het bouwen van je PC makkelijker maakt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Aantal m.2 slots

Minpunten

• Als je één van de onderstaande m.2 slots gebruikt draait de GPU op x8 snelheden
  • BIOS software kan beter

19 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Top moederbord qua performance. Gebruik hem nu al een maand en werkt helemaal super. Eindelijk Windows 11 kunnen installeren. Genoeg RGB headers zodat het niet met aparte controllers hoeft. Voldoende M.2 slots zodat de SATA disks eigenlijk niet meer nodig zijn. Gelukkig viel installeren wel mee, maar geen papieren instructies is wel lastig als de PC niet gebruikt kan worden om online instructies te openen.

Pluspunten

• aantal RGB headers
  • veel M.2 slots
  • makkelijk te installeren

Minpunten

• M.2 slot achter grafische kaart
  • geen papieren instructie

18 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Net platform gewisseld, ging heel gemakkelijk dankzij het m.2 systeem waarbij je geen vijsjes nodig hebt. Toen ik het uitpakte voelde het direct zeer robuust aan. Heb alles kunnen omwisselen wonder enige problemen. Tijd voor te Gamen.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Makkelijk m.2 systeem
  • Knop om pci slot te openen

Minpunten

• Geen

16 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Fijn moederbord om alles op te installeren NVME schijven makkelijk te plaatsen en te vervangen ook is de gpu mount makkelijk om te gebruiken. Enigste probleem waar ik tegen aan liep is dat de pc eerst niet starte en geheugen error geefde maar door slots 2 en 4 te gebruiken instant boot.

Pluspunten

• Makkelijke install

Minpunten

• weinig rgb
  • slots 1 en 3 error op eerste start geheugen

12 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

De Gigabyte X870 AORUS ELITE WF7 ICE is een mooi moederbord met veel aansluitingen, solide bouwkwaliteit, veel M.2 slots en uitstekende prestaties. Installatie was makkelijk en de BIOS is gebruiksvriendelijk.

Pluspunten

• kwaliteit
  • veel m.2 slots
  • design

Minpunten

• priijs

7 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Het is een topmoederbord met een mooi design en goede prestaties. Dankzij WiFi 7 heb je supersnelle draadloze verbindingen, en met PCIe 5.0 ben je klaar voor de nieuwste videokaarten en SSD’s. De debug LEDs en het display maken het makkelijk om eventuele problemen snel op te sporen.

Wat een klein minpuntje kan zijn is dat er lane sharing is, waardoor sommige PCIe- en M.2-slots bandbreedte delen. Dit is iets om eventueel rekening mee te houden, maar voor mij geen probleem.

Al met al een krachtig en modern moederbord!

Pluspunten

• Mooi design
  • WiFi
  • Pcie 5.0
  • Debug LEDs en display

Minpunten

• Lane share

6 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Een stijlvol moederbord met een strak wit design, perfect passend bij mijn build. De VRM's zijn krachtig en stabiel, wat resulteert in uitstekende CPU-prestaties. De WiFi 7-functionaliteit is een mooie bonus voor draadloze netwerken, en de PCIe 5.0-ondersteuning maakt het future-proof. Installatie was eenvoudig, en de BIOS is overzichtelijk. Gigabyte heeft hier echt een topproduct neergezet.

Pluspunten

• Sterke VRM's voor stabiele prestaties
  • WiFi 7 en PCIe 5.0 voor toekomstbestendigheid
  • Strak wit design past in veel builds

Minpunten

• Prijs ligt iets hoger dan concurrentie

5 februari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7

Hiervoor een AM5 moederbord gehad van MSI en vanaf het begin niks dan problemen gehad. Geruild met dit moederbord en vanaf het begin werkte dit moederbord perfect. Alle updates,...gingen vanzelf. Ook bediending werkt prima en alle opties zijn makkelijk aan te passen. Raad dit moederbord aan iedereen die een AM5 cpu heeft zeker aan!

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Makkelijke bios
  • Ziet er strak uit

Minpunten

• Geen

23 januari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

De Gigabyte X870 AORUS ELITE is een krachtig moederbord dat is ontworpen voor gamers en prestatiegerichte gebruikers. Het ondersteunt de nieuwste AMD Ryzen-processors en tot 128 GB DDR5 RAM. Met meerdere M.2-slots voor snelle opslag en PCIe 5.0-ondersteuning biedt het optimale prestaties. De geavanceerde koelingsoplossingen houden je systeem koel, terwijl de aanpasbare RGB-verlichting je build personaliseert. Een uitstekende keuze voor high-end gaming!

Pluspunten

• Mooi design

Minpunten

• Grote prijs

19 januari 2025 Rapporteer

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Het was tijd voor een upgrade voor mij en nou dat is goed uitgepakt met dit moederbord.
Het ziet er onwijs gaaf uit en is heel robuust en goed afwerkt met handige features die ik nooit op een mobo had meegemaaakt!

Dik te vreden met de aankoop!

Pluspunten

• Mooi Design
  • Kwaliteit

Minpunten

• Geen

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Na 2 doorgebranden nzxt b650e mobo's overgestapt naar deze x870 elite bord.
Geweldig desing, prachtig om me witte build af te maken.
wifi 7 met de adapter is echt een uitkomst.

Pluspunten

• slick desing
  • robuust
  • wifi 7

Minpunten

• prijzig

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Hele mooie design, en voelt ook kwalitatief goed aan. Alle extra's zoals de quick release voor de pcie 5 slot is zeer fijn. en de RGB erop is een leuke toevoeging.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Design
  • Connectivity

Minpunten

• Beetje prijzig

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

De Gigabyte X870 AORUS ELITE WF7 ICE is een topmoederbord voor de nieuwste AMD Ryzen 7000-processors. Het werkt super snel en ondersteunt DDR5-geheugen en PCIe 5.0, wat betekent dat je de snelste SSD's en grafische kaarten kunt gebruiken. Het heeft ook geweldige koeling, zodat je systeem niet oververhit raakt, zelfs als je zwaar aan het gamen of videobewerken bent.

Je hebt ook snelle verbindingen zoals Wi-Fi 6E en 10GbE LAN, dus geen gedoe met trage netwerken. De RGB-verlichting ziet er ook gaaf uit en je kunt het helemaal naar je smaak aanpassen. Kortom, het werkt heel goed, is betrouwbaar, en is klaar voor de toekomst. Perfect voor gamers of content creators die het beste willen.

Pluspunten

• Stabiele prestaties
  • Design
  • Connectivity

Minpunten

• De grootte

Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE

Slick design. Gemakkelijke installatie van de M.2s omdat de heatsinks eenvoudig te verwijderen zijn zonder schroeven. De 24-pin kabel is relatief eenvoudig te verwijderen.

Pluspunten

• High end tech
  • Eenvoudige installatie
  • Handige diagnostic display

Minpunten

• Tikje prijzig

Heb jij ook een Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7?