Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
20 mei 2008 Rapporteer

Inleiding 65TBGtwq De Time Capsule is een draadloze router van Apple met een ingebouwde harde schijf van 500 GB of 1 TB. Hij is identiek aan een Airport Extreme N, maar dan met ingebouwde harde schijf. Daarnaast bezit de router 3 gigabit-LAN-poorten en is de router compatible met 802.11B/G/N, waarbij bij 802.11N draft 4 wordt gebruikt. SdkDSFHd De Time Capsule naast de kleinere Airport Extreme N Recentelijk heb ik een Apple Time Capsule gekocht om twee redenen: - Het eerste was dat ik een HTPC heb gebouwd, waardoor ik een gigabitnetwerk wilde bouwen om de transfers van mij desktop naar mijn HTPC te versnellen. Mijn Linksys-router had geen gigabit en diende dus vervangen te worden - Ik werk de...

Pluspunten

• ingebouwde harde schijf
  • backupfunctie via Time Machine
  • USB-aansluiting voor externe harde schijf en/of printer
  • 5 Ghz band voor draadloos internet mogelijk
  • zeer stabiel
  • hoge snelheden zowel draadloos als met draad
  • zeer goed draadloos bereik
  • gemakkelijk in te stellen
  • veel instelfuncties

Minpunten

• zeer lage datadoorvoersnelheid interne harde schijf
  • Maar drie gigabit-poorten

3 februari 2010 Rapporteer

Sinds oktober 08 heb ik mijn Time Capsule in gebruik. Ik heb deze besteld via de Apple website.
Ik heb de Time Capsule in gebruik in combinatie met een MacBook PRO. De Time Capsule is voornamenlijk aangeschaft omdat ik in deze tijd vrij veel met video bewerking bezig was voor mijn werk. ik had iets nodig dat zonder ik ergens op hoefde te letten een back-up maakt en alles het liefst draadloos.
Bij het installeren viel het mij op dat het echt plug en play was. na het instellen van de WPA2 gegevens. en het apperaat lid gemaakt van mijn DHCP range. was het een kwestie van gewoon gaan werken.
Door dat in 1x + 150 Gb aan data moest kopieren heb ik de TC en MacBook via ethernet aan elkaar gekoppeld. Dit zorgde ervoor dat ik mijn machine binnen...

Pluspunten

• Vrij snel.
  • Handig als NAS. Al heb ik nog een losse server die dat voor mij oplos
  • all in one oplossing voor je MAC back-up
  • extra HDD aansluiten op de USB connector zodat opslag vergroot wordt
  • Intergratie met Mobile ME

Minpunten

• Indicatie LED kan niet worden uitgezet. erg vervelend. de LED is redelijk FEL. en groen is nogal opzichtig.

ik ben sinds eergisteren eigenaar van de time capsule. de bedoeling van dit apparaat in mijn huishouden is het back-uppen van 2 macbooks en een mac mini.
tevens was ik eerst in het bezit van een orange/online livebox die geen 802.11n ondersteuning biedt. de combinatie van een snellere draadloze verbinding en de 'zorgeloze' back-up mogelijkheid deden mij besluiten de time caspule in huis te halen.
het apparaat heb ik gekocht bij maccare.nl voor €266,- wat een goeie prijs is voor het ding. in de apple store is ie volgens mij nog steeds €299,-.
qua installatie i.c.m. m'n livebox had ik me van te voren redelijk ingelezen en verwachtte ik in eerste instantie wat problemen omdat ik her en der gehoord heb dat dit niet altijd vlekkeloos...

Pluspunten

• makkelijk te configureren
  • geen omkijken meer naar back-ups

Minpunten

• warmteontwikkeling
  • redelijk aan de prijs voor het apparaat; wellicht is het goedkoper met een AEBS i.c.m. een externe HD

27 september 2009 Rapporteer

Apple Time Capsule 500GB

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Apple Time Capsule 500GB?