€ 629,95 bij tink.nl

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
7 augustus 2024 Rapporteer

Na ervaringen met eerst de Anker F1200 en de F2000, is dit mijn derde aanschaf en misschien nog wel de beste aanschaf, als je hem ook gebruikt voor in je caravan, compacte buscamper of op reis met de daktent op de auto. Dit wordt jouw energie 'maatje' voor de koffie en je koelbox.
(Update: 2e C1000 is ook aangeschaft) Deze is praktischer dan de eerdere F1200 die mogelijk niet meer te koop is, ja bij Anker is een redelijke snelle verloop in de modellenlijn door de snelle innovaties op powerstations. Ik heb hem gekocht met de expand BT1000 batterij, die ook nog compacter, maar wel die dikke weinig flexibele kabel heeft. Ik heb hem al een maandje en ga nu de eerste ervaringen delen. Ik heb nu vier Anker Solix powerstation (+ C300 DC) en schat in dat ik in de wintermaanden nog steeds grotendeels zelfvoorzienend kan zijn.

Pluspunten

• 1800 watt zuivere sinus, 1056Wh capaciteit
  • Dubbele capaciteit met de BP1000 expand batterij optioneel
  • 5 jaar garantie, na 10 jaar pas degradatie
  • Licht gewicht (12,9 kg), compact formaat
  • 130 watt usb-c snellader
  • Via de app aan te sturen
  • Mooie afwerking, stevig en robuust, verschuift niet makkelijk
  • Compatibel met de Anker 625 zonnepanelen 100 watt van de F1200

Minpunten

• Met garantie moet je wel zelf verzenden, het is ADR dus niet goedkoop
  • Is geen thuisbatterij! maar gebruik hem als je hem hebt!

Product gekocht

Anker Solix C1000

Ik gebruik hem in de werkbus. Tijdens het rijden laad hij op via de 12v stekker. Altijd volle accu's voor gereedschap. Nespresso apparaat heeft hij geen moeite mee. Inmiddels meerdere andere monteurs om mij heen geïnspireerd en hebben dezelfde gekocht. Hij gaat ook vaak mee naar de camping. Als de accu echt koud is kun je minder energie er uit halen, maar dat hebben ze allemaal. Oh ja 1% uit de accu per kop koffie.

Pluspunten

• Compact
  • Kwaliteit

Minpunten

• Geen

19 januari 2025 Rapporteer
Product gekocht

Anker Solix C1000

Na vele reviews en testen zijn Anker en Ecoflow de topmerken als het om powerstations gaat. De Anker heeft voor mij het mooiste design. Ook een standaard stroomsnoer om op te laden. Ik heb een tweede besteld bij de Mediamarkt omdat ze in de aanbieding zijn voor 599 euro. De C1000X Ik gebruik het op de boot en het werkt perfect. Vanaf de walstroomstekker naar de Anker. Met de tweede geen opvouwbaar zonnepaneel meer nodig straks op de boot. De Krups Dolce Gusto Mini Me werkt er super op. Dus deze zomer 1 op de walstroom en de ander voor de koffie.

Ik heb heel veel andere merken opgezocht zoals Allpowers. Deze moet je skippen. Halen het vermogen niet en slaan spontaan uit. Bepaalde Bluetti hebben zo een rare stroomkabel met draaiknop. Ik leerde vroeger Keep it simple, stupid (KISS). Dat heeft Anker gedaan.

Pluspunten

• Design
  • Volledig off-grid
  • Handvaten om te tillen
  • Verlichting met SOS functie
  • 1800W continue vermogen
  • Bedienen met je telefoon

Minpunten

• Geen

Heb jij ook een Anker Solix C1000?