Nothing heeft laten zien dat het mogelijk is een goedkope smartphone te maken die niet alleen kwalitatief goed in elkaar zit, maar ook volledig bloatwarevrij is. Dit is iets wat in deze prijsklasse nauwelijks voorkomt. De fabrikant heeft veel aandacht besteed aan de software, van het uiterlijk tot de verschillende widgets. Wat softwareondersteuning betreft scoort de Nothing net iets boven het gemiddelde in deze prijscategorie. Tot en met 2028 krijg je beveiligingsupdates en drie OS-upgrades. De smartphone is uitgerust met de MediaTek Dimensity 7200 Pro, een midrangesoc die krachtig genoeg is om zelfs de zwaarste games vloeiend te kunnen draaien. Daarnaast wordt er niet gethrottled, waardoor de prestaties ook bij langdurig gebruik gelijk blijven. Stop dit alles in een stevige, kwalitatief hoogwaardige plastic behuizing en je hebt een budgettelefoon die luxe oogt en aanvoelt. Het is misschien geen uitblinker op het gebied van schermhelderheid en camera, maar er zijn weinig toestellen die het de (2a) voor deze prijs nadoen. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Voor pak hem beet 300 euro koop je niets, of nou ja, Nothing. In dit geval de Nothing Phone 2a. Een toestel dat een uitstekende prijs kwaliteitverhouding moet hebben. Dat blijkt ook wel. De camera's zijn over het algemeen prima, de OS is erg prettig in gebruik en vooral de batterijduur is ontzettend goed. Ook is het toestel lekker vlot.
Dit toestel biedt een vloeiende en goede ervaring bij algemeen gebruik, zoals op Instagram, Snapchat, TikTok of tijdens het surfen op het internet. Voor de prijsklasse waarin dit toestel zich bevindt, vind ik het design goed, hoewel smaken uiteraard verschillen. Eén ding is zeker: het ontwerp is uniek en je moet ervan houden. De camera is helaas niet erg goed, wat volgens mij meer te maken heeft met de beeldverwerking na het nemen van foto's dan met de hardware. Al met al, als je niet te veel geld wilt uitgeven en de camera niet erg belangrijk vindt, is deze telefoon een goede keuze in zijn prijsklasse.
Na jaren Xiaomi te hebben gekocht, over gestapt naar de Northing 2a.
Heerlijk toestel, geen Bloatware, goede accuduur en vlot genoeg.
Je zou alleen kunnen zeggen dat de software iets te karig is.
Maar dat was te verwachten, het is een mooi schoon toestel.
Toen een paar weken geleden mijn iPhone 11 plotseling overleed, moest ik wel gedongen een ander toestel kopen. Aangezien iPhone prijzen voor mij niet meer te rechtvaardigen zijn ben ik weer na jaren Apple gebruiker terug bij Android. Ja, dat is even twijfelen, maar toch de knoop doorgehakt. Goede bericht gelezen over de prijs/kwaliteitsverhouding die Nothing heeft.
Mijn wensen voor het toestel waren: OLED scherm met 120+ Hz scherm met een redelijke batterij voor een prijs tot 400 euro. Alhoewel een smartphone in een hoesje zit, was ook ik verleid door de aantrekkelijk vormgeving (leuke notificatie LEDs).
Tot nu toe erg tevreden, ook zeker als je ziet hoe compleet het toestel is voor het geld.
Geen bloatware, geen "superhandige" (voorgeïnstalleerde) apps, geen opdringerige software. Fijne all-round telefoon. Lekker snel, prachtig design en comfortabel (groot) scherm.
En voor deze prijs absoluut top!
Goed product voor een redelijke prijs. Nothing's android "schil" is vrijwel volledig "stock", bloatware-vrij android met veel nuttige toevoegingen. Verder is de accuduur van de telefoon uitstekend en de oplaadsnelheid ook goed genoeg. De camera's zijn voldoende, niet het beste mogelijk maar goed genoeg voor deze prijs.
Ik kom van een Samsung S22 Plus die best beviel en hiervoor eigenlijk altijd Samsung gehad en na het bestuderen van de Reviews van deze 2a de overstap gemaakt.
Ik luister heelveel muziek en was bang dat er te weinig codecs waren voor mijn draadloze oortjes, nou alle codecs zijn aanwezig en de muziek klinkt gewoon nog beter dan uit mijn oude S22+.
De software is helemaal schoon en een verademing om mee te werken, ook het grote scherm is fantastisch met HDR ondersteuning.
De snelheid van de processor verrast mij, hij is snel genoeg en je merkt geen haperingen.
Games speel ik niet echt dus daar kan ik niets over kwijt.
Standaard staat de ontwikkeling instellingen al aan en kun je zo de dingen aanpassen die jij nodig vind.
Ik ben blij met deze 2a en ga niet snel meer terug naar telefoons met torenhoge belachelijke prijzen.
Met deze telefoon maakt Nothing alle beloftes waar. Ik heb hem ge pre-ordered, nu enkele weken in gebruik en nog nooit zo enthousiast geweest over een telefoon, zeker voor deze prijs.
Voorheen ging ik voor beste prijs/prestatie qua hardware met bloatware op de koop toe. Nooit weer. Deze schone OS is werkelijk een verademing.