€ 609,- bij bol

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Omdat ik opnieuw wat recentere games wilde spelen, heb ik na veel afwegen deze 7800xt gekocht. Mijn oude kaart was stokoud, waardoor 'Black Mesa' zelfs niet meer vlot liep. Tijd voor een upgrade dus. Na veel tests te hebben gelezen, deze gekocht, gezien de power en Vram die je voor de prijs krijgt. Jammer dat ik hiervoor een kaart van de oude generatie diende te kopen, gelet op de prijzen van de huidige generatie.

Kaart draait als een zonnetje en ik heb zijn limieten nog niet tegengekomen. De echt recente en zware games moeten wel nog komen.
Door de grote hoeveelheid Vram, hoop ik hiermee jaren verder te kunnen, gezien ik maar af en toe kan gamen. Op hoge load zijn de ventilatoren wel redelijk hoorbaar, maar misschien krijg ik dit nog omlaag, met wat tweaken.

Pluspunten

• Snel
  • Voldoende Vram
  • Afmetingen
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Ventilator hoorbaar op hogere load

15 november 2024 Rapporteer

Deze grafische kaart gekocht ter vervanging van mijn 1080 GTX.
De kaart zelf ziet er prima uit, geen RGB (maar dat wilde ik ook niet).

Waar ik tegenaan liep is iets geheel onverwachts:
Ik draai op een AMD 5600g processor in combinatie met een Asus prime-b450m-a-ii
Toen ik de kaart in het 16x slot plaatste, wilde mijn pc ineens niet meer opstarten (geen drives gevonden). Wat bleek: de m2 werd niet meer herkend.

Workaround bleek te zijn om de interne GPU te gebruiken bij de eerste keer opstarten, windows drivers voor display opnieuw te installeren en vervolgens opnieuw in het bios de pcie kaart als main gfx kaart te gebruiken.

Ik kwam tegen dat dit vaker voorkwam, omdat het eigenlijk een PCI 4.0 kaart is en in 3.0 blijkbaar soms problemen geeft in combinatie met een m2 drive.

Pluspunten

• veel Vram
  • snel voor lokaal ai gebruik
  • geen RGB onzin
  • stil onder load
  • undervolt levert lage wattages

Minpunten

• probleem in pcie 3.0 slot (zie toelichting)
  • 24.10 en 24.9 drivers zorgen voor lage ai prestatie

28 december 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Goede aankoop voor een midrange PC build voor mensen die bang for buck zoeken. Draait tot nu toe alles op ultra op mijn 1080p setup en zal naar alle waarschijnlijkheid ook alles op 1440p ultra prima aankunnen.

Pluspunten

• Zeer robuuste bouwkwaliteit
  • Kleiner formaat voor medium sized towers
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Goed verpakt

Minpunten

• 2 fan setup draait heel iets luider dan 3 fan kaart.

Product gekocht 0

Ik heb deze kaart gekocht voor mijn langverwachte upgrade van een GTX 970. De kaart is heel stevig gebouwd met de metalen backplate en zal hierdoor niet doorhangen. Tijdens het gamen hoor je de kaart amper, maar bij stresstesten, waardoor de kaart veel zwaarder moet werken dan tijdens het gamen, maken de ventilatoren redelijk wat lawaai. Maar ik zou terug deze nemen gezien de compactere bouw waardoor je minder moet op letten of deze in je build past.

Pluspunten

• Stevig gebouwd
  • Geen RGB
  • Compact
  • Dubbele Bios

Minpunten

• Draait iets luider dan met 3 ventilatoren bij stresstest

29 april 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Sinds gisteren deze deze mooie ASUS Dual RX 7800XT in bezit.
Compact, en toch stevig.
Stil onder load

Pluspunten

• Stille kaart onder load
  • Lichte OC tov andere kaarten
  • 16Gb VRAM
  • Compact, maar toch stevig

Minpunten

• Geen RGB kan voor sommige een minpunt zijn

Product gekocht 0

7800xt van Asus levert uitstekende prestaties voor gaming , temperatuur bleef ook heel koel.

Pluspunten

• geluid
  • temperatuur
  • look

Minpunten

• rgb

Product gekocht 0

Compacte, krachtige 1080p en 1440p kaart! Ideaan voor een kleine build.

Pluspunten

• Compacte formfactor
  • Prijs / kwaliteit
  • 1440p no problem

Minpunten

• Geen RGB
  • Prijs current gen in het algemeen.

Product gekocht 0

Deze kaart "purrs like a kitten, runs like a cheetah an is as sleek as a black panther" Miaauwkes!!!

Pluspunten

• Kwaliteit
  • design
  • performantie

Minpunten

• prijs

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Dit is mijn eerste grafische kaart en ik ben er heel tevreden mee. Hij is niet erg flashy en past dus goed in elke donker-gekleurde build. Doordat hij compact is, past hij ook makkelijk in mijn kleinere kast. Verder is de kaart heel snel en zijn de drivers makkelijk te installeren en up te daten met de AMD Adrenaline software. Ik gebruik over het algemeen HDMI kabels voor monitoren, dus ik moest wel display kabels kopen om gebruik de maken van de maximaal 4 monitoren die aangesloten kunnen worden

Pluspunten

• 16GB Vram
  • Competitief geprijst
  • Stille ventilatoren
  • Compact

Minpunten

• Maar 1 HDMI poort

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Mooie upgrade vanaf mijn 6600 XT, dat was wel nodig onderhand. 16gb VRAM voor minder dan een 5070 is super nice, kan ik er ook weer even mee door ;)

Werkt zonder problemen, heb geen last van enig geluid (tbf als ik game heb ik een koptelefoon op maar idle/light load is heerlijk stil).

Freesync werkt ook goed daar heb ik ook wel eens gedoe mee gehad, dit is top.

Pluspunten

• Goedkope 7800xt
  • 16gb vram
  • Geen rgb

Minpunten

• Geen rgb (als je dat wel wilt)

22 april 2025 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Prima kaart die alles goed doet, alleen jammer dat hij wat coil whine heeft.

Pluspunten

• Super snel op 1440p max
  • Vrij stil onder load
  • goed te undervolten

Minpunten

• Coil Whine

28 december 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Een fantastische grafische kaart voor gamen in 1440p met een hoge scherm verversingssnelheid.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Veel VRAM
  • blijft koel

Minpunten

• basic looks

26 december 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik heb gekozen voor de ASUS DUAL Radeon RX 7800 XT OC omdat deze het beste aansluit bij mijn behoeften. Het 16GB VRAM was doorslaggevend, vooral voor een game als Microsoft Flight Simulator 2024. Deze vraagt veel van een videokaart, zeker met extra scenery of mods. Met voldoende geheugen verwacht ik soepelere prestaties, ook op hogere instellingen.

De prijs-kwaliteitverhouding speelde een grote rol. Tijdens aanschaf was de RX 7800 XT voordeliger dan de NVIDIA RTX 4070, en hoewel die DLSS 3.0 biedt voor hogere framerates, vind ik voldoende geheugen belangrijker. Toekomstbestendigheid is voor mij een prioriteit.

Daarnaast staat deze kaart bekend om zijn stille en koele werking, wat bijdraagt aan een prettige ervaring en efficiënte setup. Voor mij is de ASUS RX 7800 XT OC daarom de beste keuze, passend binnen mijn budget en verwachtingen.

Pluspunten

• 16GB VRAM
  • Voordeliger dan de RTX 4070 bij aanschaf
  • Stevig gebouwd

Minpunten

• Kan meer energie verbruiken dan de RTX 4070

22 december 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Aangekocht ter vervanging van mijn 1080 GTX.
Het is een kleine krachtige grafische kaart die goed geschikt is voor minipc's.
Jammer genoeg zit er geen RGB op en dat is naar mijn mening toch een gemiste kans.
Want er is weinig aanbod in kleine krachtige grafische kaarten met RGB.
Deze kaart is bedoeld voor gaming op 1080p/1440p en heeft daar op de hoogste settings geen moeite mee.
Ik ben er ook zeer tevreden mee.

Pluspunten

• 16GB vram
  • Klein
  • Krachtig

Minpunten

• Geen RGB

21 december 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Een prima, compacte en krachtige videokaart. Soms een beetje coil whine, maar de fans zijn stil in gebruik. De temperatuur blijft rond de 60-70 graden tijdens het gamen. Een mooie keuze als je niet houdt van RGB-verlichting.

Pluspunten

• 16GB VRAM
  • Prima kwaliteit
  • Stille fans
  • Goede koeling

Minpunten

• Coil whine

20 december 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik ben van een 2070 super naar deze kaart overgegaan, kaart is een stuk stiller en presteert voor mij uitstekend.
Heb wel behoorlijk moeten tweaken om fatsoenlijke FPS te halen, vooral in game instellingen en in adrenaline moeten aanpassen. Daardoor was het geen plug & play maar plug, tweak en play

Waarschijnlijk bij CPU intensievere games is mijn 5800x cpu een bottleneck maar dat ligt dus niet aan deze GPU.

Prijs vind ik ook redelijk voor de prestaties, in vergelijking met 4070 krijg je meer voor minder.

Pluspunten

• Geen RGB onzin
  • Stil & koel
  • Goede prestaties 1440p
  • Prijs

Minpunten

• AMD adrenaline
  • Geen plug and play

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik heb de videokaart nu een paar dagen in gebruik echt een top ding

Pluspunten

• Snel
  • Goede kwaliteit
  • Vram

Minpunten

• Jammer geen rgb

14 december 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Deze week aangeschaft en tot nu toe dik tevreden. Degelijke bouwkwaliteit en niet al te groot zodat hij ook in mijn medium desktop past.
Niet stiller of luidruchtiger dan mijn vorige kaart (1070 Ti) dus wat dat betreft ook tevreden.
Momenteel voor rond de 500,- een prima kaart!

Pluspunten

• Prijs (in verhouding tot Nvidia)
  • Grootte

Minpunten

• Geen RGB

4 oktober 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Goede grafische kaart die makkelijk is in te bouwen. Helaas geen leuke RGB verlichting maar dat is geen must.
Draait als een zonnetje!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Compact

Minpunten

• Prijs
  • Geen RGB

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Deze grafische kaart is een goede optie voor een subtiele, stille, maar ook een krachtige build. Het is een stevige bouw en voelt goed qua gewicht. Het design is een blessing en een curse. Er is namelijk geen RGB in de kaart, dit kan voor sommigen misschien een negatief punt zijn. Je kan, met een fysieke switch op de kaart, kiezen of je een performance of silence wilt. Op 1440p ultra zorgt het voor een heel aangename ervaring in de meeste AAA spellen en de prijs is niet overdreven zoals bij de competitie. Als je niet geeft om Ray Tracing, is dit de ideale kaart voor een moderne 1440p build.

Pluspunten

• stevige bouw
  • stealth build
  • stil, maar krachtig

Minpunten

• niet flashy

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Deze kaart aangekocht als upgrade voor mijn gtx 1080. Was snel geïnstalleerd, na installeren van radeon drivers kon ik direct aan de slag. 100fps+ in bf 2042 1440p.
Tijdens het gamen gpu temp van max 60Celsuis. Voor een dual fan opstelling is dit een sterke prestatie.

Pluspunten

• Mooi gebouwd
  • Niet enorm groot
  • Geen rgb ( persoonlijke keuze)
  • Weinig doorbuiging

Minpunten

• Geen stickers

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Online deze videokaart besteld. We wilde het gelijk in 1x goed doen, en flink wat vergeleken. Deze kwam voor ons qua performance hoog te staan gezien de prijs ook. We zijn erg tevreden over dit product. Het is wellicht in 1x een hoop geld, maar je hebt ook wel echt wat daarvoor. Gezien de andere prijzen van duurdere videokaarten. Enige nadeel is dat wij deze vrij groot vinden. Is natuurlijk ook niet heel gek, maar er zijn wel wat kleinere videokaarten te koop. Maar daar betaal je dan ook weer naar. Verder zijn wij heel tevreden met wat deze videokaart kan!

Pluspunten

• Scherpe prijs
  • Goede performance
  • Stil

Minpunten

• Vind hem persoonlijk wat aan de grotere kant

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Dit is een ideale upgrade voor mijn oude GTX 1080. De hoge VRAM kan elke nieuwe game aan op hoge video-settings in 1440p. Ook ben ik erg tevreden over de bouwkwaliteit van de videokaart. enige minpunt aan de videokaart is dat de RTX kaarten een betere framegeneration software hebben vergeleken met AMD Radeon videokaarten. Ondanks dit minpunt is deze kaart de beste kaart qua price/peformance voor 1440p gaming. Zeer tevreden!

Pluspunten

• goede kwaliteit
  • goed geprijsd
  • 16gb VRAM

Minpunten

• framegeneration minder goed dan op RTX kaarten

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Voorheen gebruikte ik een 6700XT van AMD, dit was al een erg goede GPU dus vandaar dat ik heb gekozen weer voor een AMD GPU te kiezen, deze keer voor een videokaart van het merk Asus. Toen ik de kaart uit de verpakking haalde merkte ik dat de bouwkwaliteit erg stevig is. Eenmaal binnen enkele minuten in de computer geplaatst en opgestart bleek de videokaart lekker stil. Vervolgens gauw een shooter opgestart en wat een verschil! Deze videokaart draait zonder moeite Warzone op max settings en zeker op 120+ FPS. Fijne videokaart voor een scherpe prijs!

Pluspunten

• Erg krachtig
  • Goede bouwkwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Stil

Minpunten

• Minder goed in raytracing t.i.v.m. overige kaarten.

22 maart 2024 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Recentelijk deze kaart gekocht als upgrade van een RTX 3060TI. Verschil is performance is best groot te noemen, gemiddeld al snel 50% sneller dan de RTX 3060TI. Ook niet heel verwonderlijk aangezien de 7800XT tussen de 4070 en 4070 super scoort.
Deze Asus kaart gekocht met cashback, waardoor het voor de prijs een duidelijke winnaar is.
Kaart is lekker stil.

Pluspunten

• Mooi strak design zonder RGB poespas
  • Goede performance voor de prijs
  • Redelijk stille kaart voor 2 ventilatoren ook tijdens gamen

Minpunten

• Geen RGB als dat je ding is?

Heb jij ook een ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6?