Gemiddelde gebruikersscore
3D Printen voor iedereen?
Dit is mijn 3e printer (na een Polaroid Playsmart en een FLSun Super Racer) en dit is de eerste die ik gebruiksvriendelijk durf te noemen. Bij mijn vorige printers was ik vooral bezig met uitvogelen hoe ik een succesvolle print voor elkaar krijg en ik denk dat ik bijna net zo veel filament heb verspild aan XYZ calibratie cubes en benchies als aan succesvolle prints.
De AMS Lite is een fantastische aanvulling, die zijn geld meer dan waard is. Eindelijk kan printen in meerdere kleuren zonder een hoop gedoe en als een rol leeg is, kan de A1 verder gaan met een andere rol zonder gebruikers interventie.
De Bambu Lab A1 is een aanrader voor iedereen die met 3D printen wil beginnen of eindelijk vooral wil printen in plaats van aan de 3D printer sleutelen (koop dan een Ender).
Internet staat vol lovende verhalen over deze zeer goede printer met een aantrekkelijk prijskaartje. Echter voor je tot koop overgaat wellicht handig je te verdiepen in hun laatste "security" firmware update die je verplicht van hun cloud omgeving gebruik te maken.
Zie ook :
Vanuit het perspectief van iemand die voor het eerst een 3D printer koopt is het een ontzettend gebruiksvriendelijke printer. Mijn gebruik is voornamelijk mini's voor tabletop games en af en toe grotere stukken voor cosplay. En de snelheid, nauwkeurigheid en minimaal onderhoud zijn echt geweldig.
Binnen 2 uur print die een 32mm mini voor DnD of Warhammer met fantastisch detail. En met de bambu-app kan ik op afstand checken of een print nog lekker gaat met de ingebouwde webcam van de A1, en het stopzetten als er iets mis is, zodat ik niet te veel plastic verspil en moet opruimen.
Onderhoud is minimaal en de problemen waar ik tegenaan ben gelopen komen voornamelijk van 3D-files die eigenlijk niet geschikt waren voor FDM printen of user-error vanaf mijn kant. Alleen bed adhesion- en bed-warping is iets wat op de randen van de print plaat nog af en toe gebeurt.