Review door de redactie

Benchmark - De eerste Wi-Fi 7-moederborden - Enorme verschillen tussen 'Z790 Refresh'-borden

De eerste moederborden met Wi-Fi 7 zijn er. Biedt die nieuwe wifistandaard nu al meerwaarde of kun je beter nog even afwachten? Wij gingen ermee aan de slag.

123 9 dec '23

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
4 januari 2024 Rapporteer

Full disclosure: Door een review te plaatsen krijg ik 20 euro steam tegoed (MSI shoutout actie)

Zeer degelijk moederbord met ruim aansluitingsmogelijkheden, en zowat alles wat je maar kunt wensen aan aansluitingsmogelijkheden, dual bios, pci5.0 wifi7, en hij ziet er fraai uit. Helaas moet je hiervoor op het moment van schrijven, ook flink voor betalen (686 euro). Alles draait hier sinds november 2023 als een zonnetje. (Let op ATX-E formaat).
4.5 sterren wegens de prijs, anders 5, al krijg je zeker wel waar voor je geld, het is wel veel geld.

Pluspunten

• Zeer goede/degelijke kwaliteit + inbouwhandigheden
  • WiFi 7 + BT 5.4
  • Zeer uitgebreide IO, 2x USB-C front aansluitingen
  • 2x PCI 5.0 & 1x m.2 PCI 5.0 (gedeeld)
  • Smaak: mooi bord, RGB kan je uitlaten

Minpunten

• Prijs
  • Let op: ATX-E (niet echt nadeel)

Product gekocht

MSI MEG Z790 ACE MAX

Review ivm MSI Shoutout actie.

Moederbord is heel stevig, en was vrijwel makkelijk om te installeren.
Enige probleem wat ik tegen kwam is dat de bios (als het gereset word) de pomp van de GPU kan uitzetten (geen idee waarom, MSI 4090 Supreme Liquid) en dat het erg gevoelig kan zijn voor schijven die problemen hebben.

4 sterren door deze problemen zeker door de prijs, maar dit moederbord is anders erg goed.

Pluspunten

• Sterk gebouwd
  • 2x PCI 5.0
  • Veel M.2 sloten
  • RGB ziet er goed uit

Minpunten

• Prijs
  • Bios lijkt een beetje buggy

Product gekocht

MSI MEG Z790 ACE MAX

Reden voor review: MSI shoutout actie.

De moederbord voelt zeer stevig aan, er zijn veel overclock opties al moet ik hier eerst nog wat tutorials over gaan volgen.
Tijdens de installatie kwam wel de plastic behuizing van de USB3.2 GEN1 header los toen ik de kabel uit probeerde te trekken, gelukkig kon deze weer teruggeschoven worden zonder enige schade.
Dat is ook de reden waarom deze moederbord een 4 en geen 5 krijgt.

Voor de rest is het een heel mooie moederbord en zeker waar voor het geld.

Pluspunten

• Stevig gebouwd
  • WiFi 7
  • 2 USB3.2 GEN1 headers

Minpunten

• USB3.2 GEN1 header niet al te sterk

Heb jij ook een MSI MEG Z790 ACE MAX?