Gemiddelde gebruikersscore
Gekocht om eindelijk eens af te stappen van een schriftje op het werk en ook om schermtijd te minderen. Lang naar gekeken en deze lijkt voor mij de sweet spot met kleur scherm, android en goed kunnen schrijven. Eerste ervaringen zijn zeker positief en ik ben tevreden dat ik zo lang heb gewacht met de eerste aanschaf van zo'n device.
Aangezien mijn oude ereader aan vervanging toe is en ik regelmatig documenten moet lezen voor het werk zocht ik een grotere ereader. Deze leek mij een ideale optie.
Hij is wel prijzig echter je krijgt wel de beschermhoes en pen erbij.
Het is een Kaleido3 e-inkt beeldscherm, dus een kleurenscherm van de derde generatie. De resolutie is prima (300 ppi voor zwart-wit, 150 ppi voor kleur). Het beeldscherm is echter wel donkerder dan een vergelijkbare niet-kleur ereader. Dit is jammer omdat je vaker de frontlight moet gebruiken. Als het mooi zonnig weer is kun je hem natuurlijk prima buiten gebruiken, ook zonder backlight is hij overdag goed te gebruiken. Het contrast is goed.
De ereader gebruikt moderne hardware hetgeen bijzonder fijn is omdat hij behoorlijk rap is.