De Sony Bravia XR A95L is de tweede Sony-televisie met een QD-oledscherm. De nieuwe tv blinkt uit op het gebied van helderheid, kleurvolume en kijkhoeken. De beeldverwerking is bovendien erg goed en ook over uiterlijk, bouwkwaliteit en geluidsweergave zijn we te spreken. Het voornaamste nadeel van de tv is zijn hoge prijs. Lees verder »
/update na paar maanden in gebruik: TLDR: NIET GOED.
TV ná BF aangeschaft, maar het was tijdens de BF wel 100 EUR goedkoper. Leverancier leverde na 16 dagen. Slim, want zo kon ik geen gebruik meer maken van mijn bedenktijd.
Ik heb de TV gekocht voor vooral films in Dolby Vision en Atmos. Zo maak ik gebruik van een Panasonic Blu-ray Speler, Apple TV 4K nieuwste en heb ik een Onkyo TX NR656 receiver (HDMI 2.0b)
Samenvatting: spijt. Mijn vorige TV was een LG G1 en dat was eigenlijk plug en play. Maar dit, hier heb je een hele studie nodig om alles voor elkaar te krijgen.
Ik heb de Sony XR-55A95L,nu een paar maanden in gebruik en ben er zeer tevreden over. Ik heb de TV gekocht omdat deze na vergelijking met de concurrentie, het prachtigste beeld heeft. De TV is zeer goed gebouwd heeft een strak design, is zeer plat, en hangt als een schilderij aan de muur. Aansluiten en instellen was makkelijk. Ik heb ondanks dat de TV een goed geluid heeft, mijn Sonos Arc soundbar aangesloten, omdat deze anders overbodig zou zijn, en deze combinatie is echt top. Als Blu-ray speler heb ik de Sony UBP-X800M2, wat een prachtig beeld en geluid geeft. Met deze google TV heb je zeer veel apps ter beschikking waaronder ook F1 TV die op mijn vorige TV niet beschikbaar was. Alles werkt prima, prachtig helder beeld mooie kleuren, en zeer goede beeldverwerking, waardoor ook sportwedstrijden tot leven komen. Al met al een Top TV.
het mooiste beeld wat ik ooit uit een tv heb zien komen.
Ik gebruik geen smart features. ik heb deze tv aangeschaft als mijn monitor voor hoofdzakelijk films , tv-series en gaming. een eerdere review hier waar gesproken wordt over laggy beeld en geen sport kunnen kijken, daar kan ik mij niet in vinden. dat gaat prima. dat is dan ook mijn hoofdreden om deze mini revieuw te schrijven
ik kan er maar weinig negatiefs over zeggen. behalve dan de poot.
Bij mijn voorgaande tv's zat de poot meestal in het midden. dat de monitor dan buiten het tvkastje uit stak, was geen enkel probleem.
Nu heb ik schijnbaar een tv kastje nodig van minimaal 1 meter 25
maar afgezien van dergelijke first world problems, zeker een aanrader om als pc-monitor te gebruiken
Deze televisie tijdens BF aangeschaft, dat verzachtte iets de pijn in de portemonnee ;-). Ik kom van een Pioneer KRP-500M, de reden waarom ik meer geld uitgeef en wat minder let op prijs-kwaliteit.
Out-of-the-box levert het scherm al een fenomenaal plaatje op. Ik gebruik eigenlijk alleen de Professional mode en zet het liefst alles uit qua beeldverbetering. Mooie zwartwaarden en een erg mooie kleurweergave, gegenereerd door de Bravia engine.
In de winkel vergeleken met Samsung S95 en LG G3, kleuren van Samsung vond ik minder, naast het ontbreken van Dolby Vision. LG was wat minder qua kleuren en helderheid.
Erg goed geluid voor een TV, rechtstreeks uit het scherm.
Weergave van TV signaal is nog een kwestie van afstemmen, standaard kun je met de zonnebril achter het scherm gaan zitten. Eerste remedie: helderheid volledig terugschroeven, daarna kan de zonnebril weer af.
Kortom, eerste indruk: topkwaliteit, maar met een prijskaartje.