€ 1.029,99 bij Amazon.nl Marketplace

Review door de redactie

Door Reinoud Dik - Redacteur 20 november 2023

Radeon RX 7800 XT - ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire & XFX

De ASUS TUF OC RX 7800 XT is net als de PowerColor Hellhound een bijzonder stille videokaart met een efficiënte koeler. Met het quiet bios is hij onhoorbaar stil, terwijl de prestaties en temperaturen keurig op niveau blijven. De TUF OC is wel een behoorlijk grote videokaart, dus vooraf goed controleren of hij in de behuizing past, is aan te raden. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Gekocht omdat mijn oude super 1660 super oblivion niet kon draaien. De kaart is verder behoorlijk stil, heeft behoorlijk wat VRAM en is goed gebouwd.

Deze kaart maakt het verschil. Hij is verder erg stil. Wel een grote kaart en hij past net in mijn setup. Ik vind hem wel duur, met een prijs van net boven de 500 euro voor wat een mid range kaart is.

Pluspunten

• stil
  • goede prestaties
  • 16 GB VRAM
  • goede bouwkwaliteit

Minpunten

• groot
  • prijs

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Recent deze kaart aanschaft, erg tevreden mee.
Ben van een RTX3060OC naar deze kaart gegaan en het bevalt goed, vooral fijn dat deze kaart 16gb ram heeft aangezien grote titels steeds meer gehuegen gaan gebruiken.

Forse kaart is wel een dingetje kijk goed of hij in je kast past want de kaart is redelijke beefy.

Zeker een aanrader voor de geene die opzoek zijn naar een nieuwe GPU.

Pluspunten

• Snel
  • Goede Koeling
  • Price to Preformance
  • GPU Support meegeleverd.

Minpunten

• Groot

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Deze GPU is heel mooi en de verlichting ziet er goed uit in mijn nieuwe build. De prestaties zijn heel goed en zelfs zonder veel geluid van de fans. Er zit een handige steun bij tegen het doorzakken.

Pluspunten

• Mooie verlichting
  • Mooie verlichting
  • Best stil

Minpunten

• hoog wattage

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Echt waar voor je geld. Beste prijs kwaliteitsverhouding die ik heb kunnen vinden op het moment van aankoop. Goede perfomrance en stil. De rgb lichtjes zijn een leuke toevoeging, maar niet heel bijzonder.

Pluspunten

• Snelle prestaties
  • Stil
  • Steun tegen doorzakken
  • Groot

Minpunten

• Verlichting was niet nodig

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Het is een top ding, ik heb hem laatst gekocht en hij werkt PERFECT .
Het is een echte aanrader voor degene die een goede PC willen bouwen.

Pluspunten

• hoge kwaliteit
  • robuust gebouwd
  • lage temperatuur

Minpunten

• hoog stroomverbruik

27 april 2025 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Goed product met goede prijs/kwaliteit.
Relatief groot voor in oudere cases.
Robuuste kaart en de bijgeleverde anti-sag support is een goede extra.
De kaart is ook heel stil.

Pluspunten

• Stil
  • Goede prijs
  • Inclusief anti-sag support

Minpunten

• Groot

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik denk dat de Radeon RX 7800XT zeker een goede videokaart is. Hij is snel in games, hij is gewoon erg stil en je hebt nauwelijks last van het geluid. Hij is inderdaad wel een beetje groot, maar als je de juiste case hebt zul je daar geen last van hebben.

Pluspunten

• Erg snel
  • Maakt niet veel geluid
  • Goede kwaliteit.

Minpunten

• Is een beetje groot.

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Gekocht en snel, goed verpakt, ontvangen. Hij is groot, maar blijft koel en stil, wat mijn vorige grafische kaart niet was, dus dit was voor mij een belangrijk punt. Ik heb vernomen van vrienden dat je met Asus eigenlijk altijd wel goed is, daarom dit keer ook specifiek voor een Asus grafische kaart gekozen en tot noch toe geen spijt. De kaart is iets sneller dan mijn 4070 en ik wilde vooral een AMD-kaart proberen in plaats van alweer Nvidia.

Pluspunten

• Groot, dus koel!
  • sneller in raw performance dan Nvidia-evenknie
  • Goed te undervolten

Minpunten

• FSR is minder goed dan DLSS
  • hoog wattage

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik ben erg tevreden over dit product!

Pluspunten

• Veel kracht
  • Koelt super
  • prijs kwaliteit verhouding
  • Mooi Design

Minpunten

• produceert iets meer geluid tijdens zware games.

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

fijne videokaart. hoge FPS en mooie graphics. Alleen beetje groot.

Pluspunten

• Stevig
  • 3 radiatoren
  • goede graphics
  • snel

Minpunten

• groot

11 april 2025 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Voor het vervangen van mijn "stervende" GTX 1080 was ik aan het kijken naar een RX 9070 (XT), echter waren de kaarten zo goed als niet voor MSRP beschikbaar, waardoor ik ben gaan kijken naar een RX 7800 XT om toch een flinke upgrade te kunnen pakken. Sowieso met als voordeel dat hier vanuit AMD MH-Wilds bij zat.

Van de nog beschikbare RX 7800 XT kaarten viel de ASUS TUF op door zijn performance en koeling, 3 displaypoorten. maar ook het design sprak mij het meeste aan van de beschikbare kaarten. Inmiddels is de GTX 1080 vervangen en behaal ik gemiddeld ruim 2x zo veel frames in mijn games en zelfs MH-Wilds op 1440P met een 8700K komt nog op een gemiddelde van 70 FPS

Al met al ben ik dus dik tevreden over mijn upgrade en kan ik er weer even tegenaan tot over een generate of 2

Pluspunten

• Stil met goede koeling
  • Solide bouw van de kaart
  • Nette anti-sag steun

Minpunten

• Generatie ouder
  • Flink formaat

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Overgestapt van Nvidia naar AMD en daar zeker geen spijt van gehad.
Deze kaart is nog enigzins betaalbaar voor top kwaliteit.
Speelt al mijn games op high/ultra.
Nog geen last van lag of e.d gehad tenzij het aan de game's optimalisatie lag.

Pluspunten

• Prijs kwaliteit

Minpunten

• Nog geen

27 maart 2025 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Goede performance en erg stil!
Serieus aandachtspunt (voor potentiële kopers) is het formaat, de kaart is erg groot dus let erop dat hij echt in je pc past!

Pluspunten

• Stil
  • Goede performance

Minpunten

• Erg groot

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Erg goed gebouwde videokaart met lage temperaturen. Werkt uitstekend goed en de prijs-performance verhouding was een stuk beter vergeleken met de nieuwste AMD kaarten. Deze heb ik gekocht om mijn eerste pc mee te bouwen en is echt een aanrader voor een mid-tier gpu.

De gpu komt met een sterke anti sag bracket die ervoor zorgt dat de gpu niet doorzakt. De kaart is stil en heeft mooie rgb die goed in je pc staan

Pluspunten

• uiterlijk (rgb)
  • kwaliteit, veel metaal en goede koeling
  • prijs
  • stil

Minpunten

• Groot en zwaar

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Het was realtief moeilijk om teinstaleren, maar dat kwam ook door mijn waterkoeler. Nadat hij eenmaal zat, zag hij er echt prachtig uit in mijn case. Ik kan al mijn spellen op 1440p op ultra settings spelen, alleen heeft hij best wel erge coil whine. Misschien gaat het na een tijdje weer weg, dat had ik ook bij mijn rtx 3060.

Pluspunten

• Van metaal gemaakt.
  • Runt niet normaal koel, zelfs bij zware games. (45 graden)
  • Heel erg stil.

Minpunten

• Coil whine.

27 december 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Uitgekomen op deze kaart na het lezen van meerdere reviews op Tweakers. Erg tevreden met de keuze, de kaart is erg stil en presteert erg goed in de nieuwste games. Zeker een aanrader.

Pluspunten

• Zeer lage geluidsproductie
  • Goede prestaties in games

Minpunten

• Groot formaat, dus past niet in elke behuizing

26 december 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik kan alle games op 1440P Perfect Spelen 200fps+ Zeker met de Adrenalin drivers van AMD

Pluspunten

• Mooi Gebouwd
  • Goede stille Fans
  • Goede price to performance

Minpunten

• Groot

26 december 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Echt een prachtige videokaart. Drie grote ventilatoren waardoor hij heerlijk stil werkt. Kan games op hoogste settings spelen. Verder vind ik het een strakke vormgeving in mijn volledig zwarte kast. Een klein beetje RGB in het logo wat rustig van kleur wisselt is het enige wat ik aan kleur heb waardoor het er netjes uitziet zonder schreeuwerig te zijn. Helemaal gelukkig met mijn aankoop.

Daarnaast snelle verzending door Megekko, mag ook gezegd worden.

Pluspunten

• rubuust
  • goede kwaliteit
  • still!
  • inclusief steun
  • mooie uitstraling

Minpunten

• geen

25 december 2024 Rapporteer

Degelijke kwaliteit
De kaart is eenvoudig te installeren
De kaart is stil en ziet er mooi uit

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Weinig geluid

Minpunten

• Groot

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Wat een beest van een kaart, was het eerste wat ik dacht toen ik cyberpunk 2077 op ultra raytracing runde. Naar mijn weten stond AMD niet heel erg goed in het rijtje van Raytracing, maar wat ben ik toch verbaasd. Voor 1440p gaming is dit echt een aanrader. Voor wat je krijgt is de prijs het zeker waard. De 16gb vram vergeleken met bijvoorbeeld de 4070 die maar 12gb vram heeft, helpt ook erg bij het perfect maken van deze kaart. Een van de weinige nadelen die ik kon vinden was een klein beetje coil whine toen ik de kaart de eerste keer gebruikte, maar naar mate het gebruik meer werd verminderde de coil whine. Overall een hele goede kaart voor budget gamers.

Pluspunten

• Beest van een kaart
  • Gemaakt voor 1440p
  • Price per performance ver boven NVIDIA equivalant

Minpunten

• Iets mindere raytracing tvm Nvidia
  • Klein beetje coil whine
  • Verlichting moeilijk aan te passen

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

De ASUS TUF OC RX 7800 XT is super goed en doet wat hij moet doen! Echt een aanrader voor mensen die nog een goede zoeken!!

Pluspunten

• Werkt super
  • Makkelijk instaleerbaar

Minpunten

• Niet super voor super veel

19 december 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Na lang zoeken ben ik op deze GPU uitgekomen. Dit was de beste prijs kwaliteit die ik kon vinden in de klasse onder de 500 euro. Voor dezelfde prijs zou je ongeveer op de 4060ti 16 gb uitkomen bij de concurrent. Deze is dan wel echt duidelijk een stuk sterker als je naar de reviews kijkt (en ook naar bijv de benchmarks). Dit is mijn eerste eigen build en ik ben blij met deze GPU.

Pluspunten

• Goede prijs kwaliteit

Minpunten

• Minder voor RT

13 december 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Stille en snelle videokaart met goede prestaties voor de prijs, zeker vergeleken met Nvidia kaarten. Klein is de kaart zeker niet, waar wel rekening mee moet worden gehouden

Pluspunten

• Robuust
  • Goed verpakt
  • Stil

Minpunten

• Groot

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik heb deze pas geleden geïnstalleerd op mijn nieuwe PC ben er erg tevreden over

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Werkt goed

Minpunten

• Erg groot pas niet in elke kast

12 december 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Het is een erg goede gpu voor 1200 euro gaming pc build. Ik gebruik heb hem net ontvangen en speel er nu een dagje mee. Maar het bevalt heel goed. Hij haalt goede fps in de meeste games. Hij is alleen wel een beetje aan de grote kant, maar als je een atx case koopt zal hij meestal wel passen. Al met al een goed product dus!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooi
  • Goed gekoelt
  • Goede prijs kwaliteit

Minpunten

• Groot

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik kan nieuwe games spellen met 4k hoge kwaliteit.

Pluspunten

• Erg goed koeleffcientie
  • Hoge snelheid
  • Gereedschap voor installatie

Minpunten

• wordt geleverd zonder steun om niet af te breken

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Krachtige kaart met veel v-ram voor een betaalbare prijs.
Prijs kwaliteit verhouding uitermate goed

Pluspunten

• Weinig geluid
  • Goed uiterlijk

Minpunten

• Grote kaart (afmetingen)

14 november 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Nadat ik het product had gebruikt, zag ik dat er een Choil Whine-probleem was, maar dit was mijn pech. Daarnaast is het product zeer sterk en koud.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Koud
  • Stil
  • Sterk

Minpunten

• Choil Whine

8 juli 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Deze videokaart aangeschaft op aanraden van een adviestopic hier op tweakers. Een fijn advies geweest; voor mijn 1440p scherm kan ik alle instellingen op ultra zetten en alsnog zit ik boven de 160 Hz. Dat scheelt klooien met instellingen en geeft erg mooi beeld. Gelukkig maar, want de software is beperkt in zijn optimalisatie; waar geforce experience alle instellingen voor je optimaliseerde is dat bij amd niet het geval.

Al met al een fijne kaart waar ik de komende jaren mee vooruit zal kunnen, al zal met de tijd de instellingen misschien wat minder moeten worden.

Pluspunten

• Zeer hoge kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • erg geschikt voor 1440p

Minpunten

• niet de stilste
  • software beperkt

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik heb deze GPU gekocht in november van 2023. En heb ook getwijfeld tussen een RTX 4070 (non TI/non super). En tot nu toe presteert hij goed ik kan alles wat ik momenteel speel op de hoogste instellingen spelen. Af en toe had ik wel iets meer FPS verwacht. Soms komt de FPS zelfs onder de 60 op 1080P. (mijn monitor is 75Hz.)
De AMD software valt ook niet tegen al is de NL vertaling soms niet helemaal correct na mijn idee. Af en toe bugt die. dus er is nog ruimte voorverbetering.
Verder past de GPU ook bij de rest van mijn PC wat betreft het uiterlijk.
De coil whine is alleen duidelijk te horen met DX 12/RT verder valt het mee.
Ik heb hem op performance mode staan.
Ik had hier voor een GTX 1050 dus zeker een goede upgrade.

Pluspunten

• Stelt niet te leur.
  • GPU steun meegeleverd
  • Displaypoort 2.1 aansluitingen
  • RGB

Minpunten

• 1 HDMI ( ik had liever 2x HDMI 3x Displaypoort)
  • Optimalisatie kan beter voor sommige games
  • Raytracing had ik meer van verwacht zowel prestaties als in game.

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Na wat onderzoek ben ik op dit model gekomen als beste prijs/kwaliteit. Een forse, zware videokaart die hopelijk lang van dienst zal zijn. Ik had persoonlijk meer ARGB gewild, het is makkelijker uitzetten dan toevoegen. Hij paste ruim in mijn grote kast maar ik snap dat dit een aandachtspunt is.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Koelvermogen
  • Geluidsprodutie

Minpunten

• Had van mij meer ARGB op gemogen

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

mooie videokaart voor in kijn eerste game pc. het is nog wel even zoeken naar de juiste instellingen om het maximale uit deze kaart te kunnen halen. hij ziet er mooi uit in de case, en is dus zeker het geld waard!

Pluspunten

• goede koeling
  • stil
  • led verlichting

Minpunten

• nog geen

16 april 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Ik heb deze videokaart aangeschaft voor mijn eerste PC-build. Wellicht aan de grotere kant, maar hij past makkelijk in mijn kast. Installatie was makkelijk en hij is erg stil tijdens het spelen van mijn games. Enige (kleine) frustratiepuntje is dat ik het niet voor elkaar krijg het RGB logo op de videokaart te bedienen, niet met de software van ASUS en van derde partijen ook niet. Ik zou het graag in een steady kleur willen, en als dat niet kan dan gewoon uit.

Verder erg tevreden!

Pluspunten

• Stil
  • Stevige kwaliteit
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• RGB niet (of moeilijk) te bedienen

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Heel mooie en stille GPU. Vorige kaart was een 1060 die me jaren heeft gediend, maar moest de recentste games downscalen om het speelbaar te maken. Nu kan het native 4k scherm volledig tot zijn recht komen. Erg tof van ASUS om deze actie te promoten. Heeft mij eindelijk is doen switchen van GPU brand.

Pluspunten

• 16gb VRAM voor eens sterke prijs
  • Werkt super met LINUX
  • AMD Adrenaline is erg customisable
  • Kwalitatief

Minpunten

• Geen

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

De videokaart is in goede staat geleverd. De verpakking waarin die kwam was niks op aan te merken. Het is een stille videokaart die ook nog goed koel blijft. Uiteraard heeft deze kaart een goede prestatie in gaming. De videokaart is echter best groot, dus ik zou checken of er geen problemen zullen zijn als je hem in je case wilt plaatsen.

Pluspunten

• Goede verpakking
  • Laag geluid
  • Goede prestaties

Minpunten

• Grote afmeting

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Na lange tijd eindelijk een mooie upgrade kunnen kopen en op deze videokaart uitgekomen.
Hij is een stuk groter dan mijn vorige videokaart maar past wel prima uiteindelijk.
Verder een mooie prijs-kwaliteit verhouding.

Pluspunten

• Goede performance
  • mooie prijs

Minpunten

• Groot formaat
  • Eigen powersupply nodig

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Zeer snelle videokaart, Alle games die ik bestel in 1440p werken vloeiend met hoge instellingen.
Hij is daarnaast ook stil en temparaturen blijven laag. Wel die die aan de grootte kant en past die net in mijn behuizing.

Zeker voor de prijs is dit zeker een aanrader!

Pluspunten

• Goede prestaties
  • 16 GB VRAM
  • stil

Minpunten

• Formaat

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Gekocht als vervanger van de Asus 1070 gtx, kaart was iets aan de grote kant heb zelf een big tower dus paste hier wel in maar let op als je mid tower of kleiner hebt.

Prestaties van de kaart zijn echt mooi ik was bang dat mijn cpu de kaart ging bottlenecken maar voor wat ik heb valt dat heel erg mee.
Alles speelt soeopel af, op high/ultra settings blijft de kaart ook koel en lekker stil.

top kaart raad deze zeker aan.

Pluspunten

• amper tot geen gedluidsproductie
  • 16 gb
  • Blijft goed koel
  • goede prestatie
  • goede quality

Minpunten

• Groot
  • stickers

2 april 2024 Rapporteer

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Aangekocht via Megekko. De kaart is netjes verpakt en oogt heel stevig.
Het verwijderen van alle folie rondom is niet evident, maar dat is slechts een kleine hindernis.
Installatie ging zeer snel.

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • Stevig gebouwd
  • stil bij idle gebruik

Minpunten

• installatiehandleiding is beknopt voor een leek
  • voedingsaansluiting niet aangegeven op verpakking

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6

Zeer blij met de GPU enige punt waar echt opgelet moet worden is of deze in de computerkast zal passen, let hierop bij de aankoop! voor de rest super blij met de kaart alle games kun je gegarandeerd op hoge kwaliteit aan alleen wanneer je op 4K zal gaan gamen is er een kleine prestatie vermindering.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • makkelijk te installeren
  • stil tijdens gebruik
  • prijs / kwaliteit verhouding

Minpunten

• Meer RGB
  • Fors formaat

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6?