Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Bauke58 Newbie
22 september 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming A17 FA707XI-LL018W

Ik heb deze laptop gisteren gekocht bij Megekko, ik wilde een goede laptop en ben voor dit exemplaar gevallen. Ik heb best wel een beetje ervaring met verschillende laptops en desktops van zowel Intel als AMD. Ik wilde nu graag de nieuwste Ryzen 7000 serie proberen dus dan gelijk maar een goede.

Pluspunten

• Geweldige kwaliteit
  • Prima hardware
  • Super mooi scherm
  • stil bij normaal gebruik
  • Lekker snel

Minpunten

• Nog niet gevonden

DMZ
14 juli 2023 Product gekocht

ASUS TUF Gaming A17 FA707XI-LL018W

We merken gelijk al dat ASUS dingen anders gaat doen, want Windows 11 is _niet_ offline te installeren omdat de Command Prompt wordt geblokeerd (BIOS is tijdens de Windows 11 installatie ook geblokkeerd).

Om Windows 11 te mogen gebruiken, moet je toestemming geven aan ASUS dat ze extreem veel data over je verzamelen, inclusief Browsergebruik en je contactenlijsten. Doe je dit niet, geen Windows 11 voor jou.

Laptop is erg snel en helemaal stil als je er geen volle belading op zet. Scherm is extreem mooi en de hardware die er onder zit is ook capabel, al is de RTX 4070 benaming een leugen(50-60% performance van een desktop versie).

Als bom op de kerk krijgen we een WBPT SIlent Install die bloatware op je Windows installatie plaatst vanuit het BIOS, dus herinstallaties hebben geen zin.

Twee sterren omdat het goede hardware is. Voor de software doe je het echt niet.

Pluspunten

• Hoge bouwkwaliteit
  • Snelle hardware (maar wel duur)
  • Bij normaal gebruik helemaal stil
  • Royale aansluitingen
  • Scherm is erg mooi en vloeiend
  • RTX 4070 (Alleen in naam, performance ligt zo rond een Desktop RX6600XT)

Minpunten

• Toetsenbord is erg mushy, aanslag voelt heel floaty
  • BIOS Silent Install van bloatware, ongeacht hoe vaak je Windows herinstalleert
  • Windows 11 installatie blokeert command prompt, dus GEEN offline installatie op de laptop mogelijk
  • Je MOET akkoord gaan met ASUS die data verzamelt die o.a. _je contacten_ zijn, je browsergebruik en een zooi andere dingen, wil je Windows 11 hebben.
  • RTX 4070 (Alleen in naam, is ongeveer 50-60% van de desktopvariant qua performance.
  • Maar 1 RAM stick van 16GB, niet het beste qua performance

2 van 5 sterren (Slecht)
Nadjahro
29 mei 2024 Product gekocht

ASUS TUF Gaming A17 FA707XI-LL018W

Via Megekko gekocht en tevreden mee. Ik ben expres voor de ryzen variant gegaan voor een stillere en efficiëntere cpu. De laptop is alleen aan de luide kant op turbo modus wanneer je de volle kracht wilt gebruiken. Ik had het zelf beter gevonden als er ook een AMD gpu in zat (meer vramm).

Mijn grootste probleem is de slechte wifi kaart die ik vervangen heb voor een Intel ax210 (waarschuwing: Intel heeft iets van de wifi kaart naar de cpu's verplaats, dus nieuwere Intel wifi kaarten, zoals de Intel ax211 zullen niet werken).

Pluspunten

• Goede prestaties
  • Redelijke kwaliteit
  • Goed scherm
  • Prima software

Minpunten

• Slechte wifi kaart
  • Geen vingerprint sensor
  • Geen fn lock
  • Wat luid in turbo modus

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming A17 FA707XI-LL018W?