Sinds jaar en dag altijd met een 24 inch scherm gegamed, maar sinds de corona thuiswerk periode kon ik een monitor lenen van het werk. Dat werd een 34 inch curved 60 hz monitor. Nu de monitor weer ingeleverd moest worden, op zoek naar een nieuwe eigen scherm. Via de IT boys op het werk gehoord dat Iiyama uitstekende monitoren heeft en gekozen voor de GB3467WQSU-B5 (34 inch, 165 hz, 3440x1440 en 0,4 ms) omdat ik vooral fps games doe.
En ik ben zeer blij met mijn keuze. Scherm is lekker groot en door een stap verder te gaan dan full hd geeft het scherm ook genoeg toekomst perspectief. Geluid uit scherm is minimaal maar gebruik ik toch niet, beeld is fantastisch en kleuren zijn goed! Nu nog op naar een nieuwe GPU (iemand sponsoren? :))
De gold-standard voor high-performance ultrawide monitors buiten de OLED-klasse.
Ultrawide gaming erg fijn.
Dit is een prima scherm voor iemand die naar een 34 inch ultrawide wilt gaan en zijn spaarpotje niet kapot wilt slaan om dit voor elkaar te krijgen.
Ondanks dat dit geen oled scherm is vind ik de donkere scenes die door dit scherm worden gegenereerd zeer goed. Hier was ik nog het meest bezorgd over.
Als ik dan toch een minpunt moet noemen dan zijn dit de speakers. Ik heb in mijn leven een hoop zooi aan moeten horen, maar dit is echt het slechtste wat ik ooit heb gehoord. Zelfs mijn laptops geven veel beter geluid. Dus zorg ervoor dat je of gebruik maakt van headphones of externe speakers.
Al met al, ben je op zoek naar een serieus goede scherm zonder geluid dan is dit je beestje. Heb je echt geluid uit je scherm nodig dan zou ik deze overslaan.
Ik had deze al een tijdje op de radar en nu hij recent naar 379 euro is gegaan, was de keuze makkelijk gemaakt. Het scherm is mooi groot en vanwege de curve erg overzichtelijk. Hij staat lekker stevig en is ook nog in hoogte verstelbaar. Ik kom van een Dell UltraSharp U2913WM met 60Hz waar ik ook al zeer tevreden over was, maar merk het verschil in beeldkwaliteit toch wel duidelijk.
Top scherm.
Ik had veel eerder voor een wide screen moeten gaan! Free syn werkt prima.
De bediening van het scherm met de knoppen werkt niet fijn. Maar daar zit je toch niet vaak aan.
Mooi scherm voor een scherpe prijs. De ultrawide ervaring valt wat tegen op het moment dat je het uit de doos haalt en aansluit (is dit het dan?), maar als je dan weer terug gaat naar een normaal 21" scherm zie je het verschil opeens! Daarnaast is de 165hz met 1440p een heerlijke ervaring.
Ben naar dit scherm overgestapt van een 240Hz 1K en 60Hz 4K voor mijn main/gaming setup. Genoeg werkruimte voor productiviteit, mooie kleuren en lekker vlot op 165Hz. Voor gaming is van 240Hz naar 165Hz misschien een downgrade maar voor 99.5% v/d spelers maakt dit amper een verschil :)