Snel en Stil.
Het ontwerp is wat aan de grote kant 3 slots, maar de koel prestaties zijn prima te noemen.
bijna alle games kunnnen met goede fps op ultra gespeeld worden.
video editing met 8K is geen probleem.
Mooie kaart die veel overclocking headroom heeft, volgens HW monitor trekt de kaart tot over 500W total board power. Beetje absurd om er 150W meer in te duwen over reference voor 10% performance over stock maar heel leuk om te experimenteren met overclocks. Fans draaien nooit op 100% wat de performance/geluid curve zeer aangenaam houd, zelfs met overclock. Voor dit PCB design en koeler 100euro meer uitgeven dan stock vind ik de moeite. (1250euro tov 1150euro voor de goedkopere kaarten)
Edit: Had een bug met mijn LG CX op HDMI 2.1 kabel waarbij ik enkel tot 4K 60Hz kon selecteren in windows 11. Heb dit met de AMD adrenalin software manueel moeten configureren op 4K 120Hz. Niet zeker of hij nu wel echt de volledige bandbreedte gebruikt die HDMI 2.1 te bieden heeft tho..
Deze GPU bij een nieuw systeem gekocht. Binnen een maand had ik temperatuurproblemen; GCD hotspot blijft tegen en op the thermal limit van 110c hangen. De kaart is toen netjes omgeruild met een nieuwe. Een paar maanden later wederom dit probleem en omgeruild. Na 6 maanden wederom dit probleem en ik ben er nu klaar mee. Ik doe er niets raars mee; de kaart wordt gebruikt voor het spelen van spellen als Age of Wonder 4, Warhammer Total War 3 en Cities skylines 2. Het lawaai en de temperatuurissues spelen zowel op 4K (veel duidelijker) als op 2K. Ik raadt deze specifieke kaart van ASRock dan niet aan.
Uiteindelijk is de kaart voor een groot deel van de aankoopsprijs gecrediteerd, op mijn verzoek, door Azerty en heb ik een Sapphire variant van de 7900 XTX gekocht.