Eerste gedachte bij het uipakken: Groot(!) en kwaliteit
Upgrade van 6700xt, fors verschil. Naast de betere prestaties vallen ook de zeer lage temperaturen positief op. Fans hoeven niet aan de bak en dus heerlijk stil. Undervolt makkelijk in te stellen en stabiel.
Goede grafischekaart .Pc word wel een beetje warm.Aanbeveling is een groete pc voeding met apparte pins pcie stekkers.Het liefst 10 5 apparye stekkers. en een voeding van dik 1000 watt.een grote atx kast is nodig voor voldoende koeling en veel fentilatoren.
Ik heb de kaart voor 850 euro gekocht. In elk spel haal ik hele hoge fps. ik heb nog met geen een spel moeite gehad met deze kaart.
Gekocht voor 780 euro terwijl de kaart practisch op zijn goedkoopst was en toch vind ik dit een
prijs die niet duurder moet zijn.
Er zit veel op de kaart, maar je gebruikt niet alles en zelf straks in de toekomst is de kaart niet
snel genoeg om er echt gebruik van te maken....
Het is een topkaart die alle games met gemak draait. AMD software werkt perfect niks over te klagen .Ik kom zelf van Nvidia 2070 super en het verschil is gigantisch. Ben voor het eerst in jaren in het rode kamp beland en dat bevalt prima.
Gekocht voor €869 bij Megekko. Een prima kaart die er goed uit ziet maar ook qua formaat gigantisch is. Voor mij is de prijs/kwaliteitverhouding prima in orde doordat deze in de aanbieding was en er ook nog een cashback vanuit Asus gold. De videokaart is stil, koel en bloedsnel, ik ben er tot heden erg tevreden over.
Mooie kaart met een strak design en degelijke constructie. Zoals iedereen hier ook al noemt is de kaart super groot. Maar als je kast groot genoeg is, is dat geen probleem natuurlijk. Voordeel is wel dat de kaart erg stil is (fans kunnen helemaal uit onder lage belasting) en koel blijft door de grote koeler.
Wel heb je echt een support bracket nodig bij deze kaart i.v.m. het hoge gewicht. Er zit wel een klein pootje bij, maar als je (zoals ik) intake fans onderin je kast hebt heb je daar niks aan helaas. Heb dus zelf een losse gpu support bij moeten kopen.
Al met al erg tevreden met deze kaart, prima koop
houd er rekening mee dat het grote en zware videokaart is. verder zit die er solide uit.
Gekocht om op 1440p med/hoge settings o.a. CS2 met voldoende FPS te kunnen spelen zodat een 360hz scherm volop benut kan worden. Ik heb deze kaart i.c.m. de Ryzen 5700X3D en een 850W 3.1 ATX PSU gekocht om nog eventjes door te kunnen gaan op mijn huidige AM4 Mobo.
Kaart presteert prima, zeer blij mee. Het formaat van de kaart is vrij fors. Koelprestaties en geluid zijn waarschijnlijk daardoor juist zeer naar wens. Ik kan een ieder deze kaart aanraden. Zelf heb ik op dit moment nog voor deze kaart gekozen zodat ik de komende jaren nog prima op 1440p met voldoende FPS door kan en mij ondertussen goed kan oriënteren op de nieuwe reeks GPU's die in Q1 2025 gepresenteerd zullen worden.
Ik ben al jaren fan van Asus. En sinds een paar jaar van Team Red. M'n 6800XT draaide nog best goed mee, maar ik was toe aan een nieuwere variant. En wachten op de volgende generatie wilde ik niet.
Omdat ik zie dat veel games vooral veel VRAM vragen, was dat ook 1 van m'n belangrijkste overwegingen. 20 GB is natuurlijk wat aan de ruime kant (ik heb weinig problemen ervaren met de 16 GB van de 6800 XT), maar waarschijnlijk erg handig de komende jaren.
Deze kaart is enorm en zwaar, maar ik heb een grote kast waar dat geen probleem is. En met de extra ondersteuning is doorzakken ook geen probleem.
Kortom: een mooie kaart voor een normale prijs die perfect presteert!
Voor de prijs een top product! Zeker als je richting High-End gaming wil gaan, is dit zeker een aanrader. Ik gebruik hem nu een aantal dagen en hij runt alles wat ik heb geprobeerd zonder moeite! Wegens grote iets onhandiger met installeren, alleen wanneer hij er eenmaal inzit, is het zeker de moeite waard geweest en kan je er zeker een lange tijd van genieten!
Na 5 jaar in het groene kamp te zijn geweest weer eens gaan kijken hoe kamp rood het er vanaf brengt. Helaas na drie retouren (!) maar gesetteld met een kaart met enorme coil whine. Koptelefoon op en gamen maar. Jammer, want de kaart is verder zeer goed. Softwarematig kan het bij AMD nog steeds wel beter. Volgende kaart kies ik toch weer voor Nvidia. Qua CPU is AMD een blijvertje.
Ikzelf ben geen tech expert, dus ik heb me laten begeleiden door Tweakers en hun vergelijkingen en reviews.
De installatie ging zeer vlot. Praktisch steuntje tegen doorgangen in leuke TUF gaming stijl.
Het uiterlijk is subtiel en stoer, geheel volgens thema.
Deze kaart heeft vanzelfsprekend een top niveau qua prestatie. Ultra whole the way.
Om toch even een aandachts punt op te werpen: de omvang is echt heel groot!
In combinatie met mij NZXT - H6 Flow merk ik dat de voedings kabels tegen het glazen zijpaneel aanleunen. Opletten dus.
Kortom, topkaart (normaal in deze prijsklasse)
Hiervoor een 3070 ASUS TUF gehad, voor deze ronde eens overgestapt naar de AMD kant en bevalt hartstikke goed.
Games draaien als een zonnetje en de kaart blijft lekker stil zoals ik gewend ben van de Asus kaarten.
Enige puntje is misschien de grootte van de kaart maar daar heb je verder geen last van als hij er eenmaal in zit.
De ASUS TUF Gaming 7800 XT 20GB RAM is een ontzettende beest voor dit geld, die uitblinkt in zowel prestaties als koeling. Temperaturen van deze kaart blijft mooi laag, wat betekent dat het geluidsniveau erg meevalt!
Ik ben onder de indruk van de prestaties van deze kaart, die in combinatie met mijn AMD 7800X3D CPU alle games aan kan. De AMD-software vind ik wat minder, maar misschien ben ik NVIDIA gewend met zijn automatische afstellen of dat je handmatig toch nog even wat kan aanpassen. Maar hier ga ik geen minpunt voor geven.
Het formaat van de kaart kan echter een uitdaging zijn, aangezien hij nogal groot is en niet in alle behuizingen past. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de behuizing voldoende ruimte biedt en dat er minstens drie 8-pins (6+2) connectoren beschikbaar zijn voor de stroomvoorziening.
Behoort nu tot het rooie kamp :)
Deze heb ik voor mijn eerste gaming pc gekocht samen met de AMD Ryzen 7 7800X3D Boxed en hij draait geweldig! Ik kan (tot nu toe) alle games op de hoogste graphics draaien op een 1440p scherm met meer dan 165 fps. De games die ik voornamelijk speel zijn World of Warcaft, Warzone, Singleplayer RPG's en andere AAA games.
Ik heb wel last van Coil Whine, iets wat alleen tijdens het gamen aanwezig is maar met een headset op hoor je er niks van. Toch is het wel een beetje balen, maar helaas niks aan te doen. Hij paste nog maar net in mijn case, maar let er wel op dat je case groot genoeg is want hij is nogal groot.
Overall heel erg tevreden mee! Prachtige kaart en geweldige prestaties.
Na jaren Nvidia toch maar eens een AMD genomen en geen seconde spijt van de keuze. De kaart is groot maar past prima in mijn BeQuiet 801 kast. . De backplate is stevig en voorkomt doorhangen in de kast. Tijdens het gamen is deze kaart koel en stil en dat zelfs op de standaard instellingen.
Ik heb hier enkele maanden vooral Baldur's Gate 3, Diablo 4, Overwatch 2 en Starcraft 2 mee gespeeld. Op basis van die ervaring: sommige spellen hebben echt profijt van de hoeveelheid RAM en kunnen met alles op max toch vlot draaien, terwijl de kaart stil blijft. Bij andere spellen gaan de fans direct op max en is het een super luidruchtige kaart! Alt-tabben tussen spel en Windows maakt bijv duidelijk hoe hard deze kaart z'n ventilatoren aanzwengelt om koel te blijven tijdens Baldur's Gate 3. Dat kan niet goed zijn voor de levensduur. Tweaken en het spel in windowed mode draaien kan dat oplossen, maar je wilt zo'n spel natuurlijk eigenlijk fullscreen. De framerate is meestal prima, maar de hoeveelheid glitches is echt opvallend. In Overwatch2 stottert de gameplay in nieuwe maps, alsof textures inladen in 20GB RAM moeilijk is? Niet de 1000 euro waard, deze kaart.
Toen ik de verpakking zag dacht ik dat het voor de helft verpakkingsmateriaal zou zijn, maar dat bleek tegen te vallen. Dit ding is een enorm blok metaal en paste op de millimeter in mijn kast(fractal north). Kan best veel geluid produceren bij zware games, maar over het algemeen ga je dat pas merken als je raytracing op maximaal zet. Er wordt een mooie GPU support meegeleverd zodat de kaart niet doorzakt.
Ik heb deze kaart gekocht als vervanger voor mijn Sapphire reference RX 5700.
Aangezien deze voorganger een blower kaart is, ben ik voorlopig wel genezen van blower coolers.
Van tevoren wist ik dat kaart groot in afmetingen is. Waar ik niet bij stil had gestaan, is dat als de fans in je frontpanel ook ruimte van de binnenkant afsnoepen. Hierdoor had ik in mijn Corsair 275Q met 37 CM diepte uiteindelijk minder dan 3 cm bij het plaatsen.
In een andere review las ik dat een separate GPU bracket nodig zou zijn om het doorzakken tegen te gaan. Dit is niet nodig. De GPU zit in een aluminium versterkte houder, die niet doorbuigt. Mocht je toch een GPU bracket willen bestellen, besef dat de hoeken van de kaart zijn afgerond waardoor niet iedere GPU bracket nuttig is zoals de Cooler Master ELV8 - Beugel.
Man man wat een GPU. Dit ding is echt groot. mijn 3080 leek hier een baby naast.
moest de radiator etc uit de case halen omdat hij de hele 37 cm van de case in beslag neemt.
Op passen op de psu dat je minstens 3x 8 pin connector hebt. Anders kun je wel een splitter gebruiken omdat hij alle stroom van de alle rechter connector pakt. dus linker twee kun je splitsen bij mij trekt hij alleen maar ~50 watt van each en die andere tot 250 watt
Deze GPU vervangt mijn al wat oudere GTX 1080, wat een verschil!
Totaal geen spijt van mijn aankoop, al had ik de prijzen toch wat lager gezien. Maar dat is de hele markt tegenwoordig....
Zeker een aanrader.
BEWARE! De GPU is echt ENORM.
Ik heb nog een oude coolermaster HAF X als kast, hier heb ik de drive bays er uit geboord, om deze GPU te laten passen.
Door het formaat weegt deze GPU ook wel wat, er zit daarom een bijgeleverde schroevendraaier die je kan omdraaien en kan gebruiken als ondersteuning voor de GPU. Echter is deze veel te kort om in mijn kast aan de grond te komen.
Dus er is voor deze GPU zeker een GPU ondersteuning / GPU bracket aan te raden.
Maar door het enorme formaat van de koeler, is deze ook goed gekoeld en muisstil.
Wat een beest! kom van een RX6800 en wat een verschil met fps! 30/40 in games.
Kaart is erg groot maar paste gelukkig wel met wat verbouwen kast!
Kaart is heel stil ook in fuill laod! en blijft erg koud(50 graden)
ik heb gelukkig geen coil whine!
Dus heeel tevreden met deze kaart
Heb hem voior 839 gekocht en ook nog de game stafield erbij!
Fantastisch goede kaart en het uitpakken was ook een leuke ervaring. Dat het een enorme kaart is, is een understatement, maar wel te gek om te hebben!
Beest van een kaart. Zowel in formaat als prestaties. Undervolten werkt zoals bij ongeveer elke AMD generatie perfect. De kaart is verder bijzonder stil en koel. Bij extreem hoge FPS-waardes lichte coil whine (dat is met meer kaarten zo) maar met de kast dicht onhoorbaar. Cashback en gratis game bij mijn aankoop. Let op: Asus heeft een nieuw BIOS voor deze kaart. Vergeet dus niet te flashen.
Inbouwen was wat lastig. Let echt goed op of de kaart in je kast past en gebruik een GPU support bracket. Ik heb er een aparte nieuwe kast voor gekocht (was bekend van tevoren). Er zijn 2 slots nodig voor de backplate, maar ik heb het derde 'afsluitplaatje' ook moeten verwijderen omdat de koeler hier echt tegenaan kwam en ik de kaart niet kon vastschroeven. Geen probleem verder, maar dat je het even weet.
Upgrade van een 6900 XT.
Met mijn 3440x1440 scherm weer een stuk sneller. Scheelt in de games die ik speel gemiddeld 30 fps.
De kaart is lang, en neemt 4 slots in beslag. Het meegeleverde steuntje is handig en nodig.
Heerlijk koel en stil. Ik ben er zeer tevreden over.