Review door de redactie

Review - Radeon RX 7900 XT en XTX - AMD's RTX 4080-concurrent gaat de strijd aan

In deze review lees je hoe de Radeon RX 7900 XT en 7900 XTX zich verhouden tot hun voorgangers en de concurrentie, en hoe de nieuwe videokaarten zijn opgebouwd.

359 12 dec '22

Best Buy Guide - Beste videokaart voor 4k-gaming

Wat is de beste videokaart om te gamen op 4k-resolutie? Op deze pagina vind je ons advies voor 4k-gaming op basis van onze eigen benchmarks.

99 20 feb '24
06:29

Videoreview - AMD in de aanval - RX 7900 XT(X) Review

6 12 dec '22

1 van 5 sterren
Fabio24
19 augustus 2024 Product gekocht

Top

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • Performance

Minpunten

• Stroomverbruik

jorisvanlimburg Newbie
14 maart 2025 Product gekocht

AMD Radeon RX 7900 XT

goed product, voor de prijs perfect.

Pluspunten

• goeie kwaliteit
  • snelle levering

Minpunten

• niks

AntonSh
10 maart 2023 Product gekocht

AMD Radeon RX 7900 XT

Gekocht voor 850 (winkelprijs 979), hiermee was het 69 euro lager dan de goedkoopste 4070ti. Moest het dezelfde prijs zijn, zou ik waarschijnlijk toch nvidia genomen hebben.

Heel even 3080Ti gehad, de Radeon kaart is aanzienlijk kleiner. Geluidproductie is hoorbaar maar is absoluut niet storend. Heel even coil whine gehad voor de drivers geinstalleerd werden. Gelukkig geen last meer van.

AMD adrenalin werkt ook uitstekend goed. Zou zelfs durven zeggen dat ik het liever heb dan GeForce Experience.

Wel problemen in VR, terwijl de FPS uitstekend is, heeft het linkeroog een fisheye vervorming langs de buitenkant waardoor het onaangenaam is om rond te kijken. Hopelijk binnenkort opgelost met de drivers.

Ray tracing niet getest, geen interesse in. Upscaling ook niet, momenteel draait alles native 120 fps op ultra in 3440x1440

Richting 1000 euro voor een GPU is wel krankzinnig, geen idee wat mij overkwam.

Pluspunten

• snel
  • zeer compact
  • aangenaam verrast door amd drivers/adrenalindrenalin

Minpunten

• prijzig
  • problemen met VR

Heb jij ook een AMD Radeon RX 7900 XT?