Deze monitor is echt GEWELDIG! Heeft voor mij precies de juiste specs en ik word heel blij van de beeldkwaliteit en kleuren. Een absolute aanrader voor grafisch werk, fotobewerking en videomontage. Iets minder geschikt voor gamers waarschijnlijk.
Pluspunten
Super scherp beeld, realistische kleuren
Heel veel pixels bieden heel veel werkruimte
Prima aansluitmogelijkheden
Netwerk werkt ook in standby mode
Hub met 4 USB 3.2 poorten
Mooie schermafmeting van 40"/100cm diagonaal, niet extreem groot
Echt een goed scherm dat ook mechanisch van hoge kwaliteit is.
Wel ben ik een flinke tijd bezig geweest om die scherm in Windows goed aan de praat te krijgen via de Thunderbolt/USB aansluiting. Niet de schuld van het scherm of Lenovo, maar wel irritant. Hiermee kan de laptop opgeladen worden + ethernet aansluiting in het scherm gebruikt worden + USB poorten in het scherm.
Zie uitgebreide review.
Pluspunten
Hoge kwaliteit voet: goed afstelbaar in hoogte, lekker zwaar
De beste monitor voor wat betreft aansluit mogelijkheden
Truesplit (zodat Windows het scherm ziet als 2 losse schermen)
De enige in deze prijsklasse toen ik hem kocht (de concurentie is > 500 EUR duurder)
Curved en lekker groot Mooi voor programmeren.
Hoge pixel dichtheid door 5k resolutie op relatief klein scherm (je zult geen pixels kunnen onderscheiden)
Goede anti-reflectie laag en rustig voor de ogen
Dit scherm is tegelijk een dockingstation: ethernet aansluiting, USB, etc
Minpunten
De meeste USB aansluitingen aan de achterkant ipv voorkant
Gekocht om meer pixels in de hoogte te hebben, helaas heb ik de slechte recensies over Lenovo (webshop) genegeerd en nu zit ik met de problemen. Scherm is een LG-scherm, dus gelijk aan de branded LG-schermen (mogelijk ook Dell en HP met dezelfde maat). Mijn beoordeling is gebaseerd op het scherm dat ik momenteel bezit, en de 'service' die daar bij hoort. Inmiddels 4e scherm in bezit, ervaar nog steeds problemen, zie mijn review en reacties daar onder.
Pluspunten
Fysiek degelijk
Veel werkruimte (ook in de hoogte)
Plug-n-Play
Smartphone-stand in de voet
Fijne voet
Minpunten
Mijn model is defect (4x)
Lenovo product support is matig
'Luxaflexpatroon' bij afspelen video in Chrome
Beeld valt uit bij pauzeren video in Chrome
Vervanging pas na terugsturen (~2 weken geen scherm)
Het enige 5k scherm met een refreshrate van 75hz.
Bouwkwaliteit is super, stuk steviger dan mijn oude LG 38U99W.
De hoeveelheid 'werk' ruimte is echt een stuk groter dan mijn LG 38" (3840x1600).
Zonder scaling is het net te doen maar het fijnst is op 110% scaling.
Pluspunten
5k 75hz
Veel werkruimte!
Goede bouwkwaliteit en voet
50hz op DP 1.2 (alle ander 5k schermen doen dan 30hz)
In bijna alle opzichten een fantastische monitor. Degelijk en (bijna) zeer compleet. Ik ben alleen nog op zoek naar de ingebouwde speakers. Er bestaan al 15 jaar geen monitors zonder speakers meer, dus ik weet zeker dat zo'n duur apparaat gewoon speakers heeft in 2023. Maar waar zitten ze en hoe krijg ik er geluid uit??
Pluspunten
Robuust, goede bouwkwaliteit
In hoogte verstelbaar
Scherp en helder beeld
Perfecte afmeting en resolutie voor programmeren
USB 3.2 hub met 4 poorten
Veel aansluitingen, ook ethernet, USB-C
75 Hz
Minpunten
Geen volume control in OSD
Kan de speakers niet vinden
Ik weiger te geloven dat een monitor in deze prijsklasse geen speakers heeft
Ik ben heel erg onder de indruk van deze monitor. Hele fijne maat en door de hoge resolutie kan je echt idioot veel op je scherm krijgen. De software is ook erg goed. Beter dan de Philips monitoren.
Pluspunten
fijn formaat
fijne resolutie
fijne refresh rate
fijne aansluitingen (usb-c met power delivery)
Minpunten
none
Heb jij ook een Lenovo ThinkVision P40w-20 (met webcam, 62DDGAT6EU) Zwart?