€ 94,- bij Philips.nl

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Iedereen heeft wel zo zijn eigen koffie wensen, smaken of wel of geen compromis daarin. Senseo heeft zijn trouwe liefhebbers, iedereen mag daar zijn mening over hebben, maar wie Senseo prettig vind, het koffie 'gemak' van het kant en klaar en toch lekker met dat schuimlaagje er op, niet te ingewikkeld daar in wil doen in de ochtend start, net uit bed of 's avonds bij het nieuws op de TV met een koekje erbij, de buurtjes die langskomen en die je snel een bakkie koffie wil geven, laat iedereen dat zelf invullen, het is jouw ding of helemaal niet.

Voor wie al jaren Senseo gebruiken en aan apparaat vervanging toe is, daar is deze review voor, als je jouw blik wil verruimen in je koffie zetten wat je al jaren doet en verwachtingen daar in heb. Welkom in mijn volledige Senseo innovatie review en gebruik.

Pluspunten

• Grotere 1,2 ltr watertank (8 kopjes) en toch compact gebleven
  • 42% Zuiniger met energie in andere volgorde van zetten en door automatisch afslaan
  • Memo-functie: personaliseer en sla je favoriete koffie op (zie in de review)
  • Stiller dan mijn oude Senseo
  • Eindejaars 30 euro Cashback actie nov-dec 2025 (onderaan in de review)

Minpunten

• Expresso optie smaakt niet naar de echte expresso
  • Maximaal waterniveau slecht leesbaar (is nooit anders geweest)

18 december 2025 Rapporteer
Product geleend +1

De Senseo Maestro heeft een strakke, moderne look en staat eigenlijk wel qua formaat prima in elke keuken. Hij is ook supermakkelijk in gebruik: met één druk op de knop kies je gewoon de koffie waar je zin in hebt, zoals Long Smooth, Intense of Espresso. Lekker simpel, zonder gedoe.
Het waterreservoir van 1,2 liter is groot, dus je kunt meerdere kopjes achter elkaar zetten zonder steeds bij te vullen. Handig als je bezoek hebt of als je, net als veel mensen, meerdere koffies op een dag drinkt.

Pluspunten

• De bediening is heel logisch en de machine is relatief stil tijdens het zetten.
  • Fijn dat je kunt kiezen uit meerdere koffiestanden.
  • Het waterreservoir is groot. Ik kan zo’n 8 kopjes zetten zonder steeds water bij te vullen.
  • Door de automatische uitschakeling en de ontkalking kost het onderhoud weinig moeite.

Minpunten

• Espresso smaakt niet naar echte espresso

27 september 2025 Rapporteer

Ik heb dit apparaat gekocht omdat mijn vorige nog goed werkende Senseo enorm veel lawaai produceerde hetgeen hinderlijk is voor mij. Had ik maar nooit deze beslissing genomen.

Pluspunten

• 3 koffiestanden
  • auto uitschalelen na koffiezetten
  • groter reservoir
  • geluid

Minpunten

• tov van vorige Maestro ZEER slecht
  • schuimkraag enkele seconden aanwezig

1 van 5 sterren (Waardeloos)
6 februari 2025 Rapporteer

Geen idee hoe lang zo' n apparaat mee moet kunnen maar deze zet sinds kort slappe koffie en we hebben deze nu anderhalf jaar. Waterige koffie doordat het water te lang doorloopt.
Zetten wel 10 kopjes per dag, maar dit moet toch kunnen.
Als we erbij blijven staan,dan breken we het zet proces eerder af zodat de koffie dan redelijk smaakt. Anders wordt de koffie te waterig. Maar dit is toch niet de bedoeling.
Voor de rest ziet het apparaat er prima uit.

Pluspunten

• Lampje om te ontkalken
  • Kan 2 kopjes koffie zetten
  • Je kunt espresso zetten

Minpunten

• Korte levensduur
  • Na verloop van tijd slappe koffie

1 van 5 sterren (Waardeloos)
11 december 2025 Rapporteer
Product geleend +1

De SENSEO® Maestro heeft een mooi, licht gebogen design dat zowel modern als vriendelijk oogt. Het apparaat voelt stevig aan en past goed in een drukke keuken. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend, zeker als je ziet hoe snel en efficiënt het werkt. De smaak van de koffie is beter dan oudere SENSEO-modellen; vooral de crèmelaag is voller. Ik vind het fijn dat je gemakkelijk kunt wisselen tussen verschillende soorten koffie, van een kop gewone koffie tot een extra sterke variant en zelfs twee kopjes tegelijk. Ook qua gebruiksgemak scoort de Maestro hoog: intuïtieve knoppen, duidelijke indicatoren en eenvoudig onderhoud.

Pluspunten

• Modern
  • Strak
  • Makkelijk
  • Compact

Minpunten

• Smaak afhankelijk

Product geleend +1

Geweldige koffieapparaat, makkelijk te gebruiken, duurzaam doordat hij zelf uitschakelt, 3 verschillende intensiteit koffie instelbaar, beschikbaar in 4 kleuren, mooi design

Pluspunten

• Modern design
  • Duurzaam
  • Gebruiksgemak
  • Intense plus technologie

Minpunten

• Hoeveelheid water niet goed zichtbaar
  • Kan niet tegen de muur i.v.m. watertank vullen

7 januari 2025 Rapporteer

Heel erg fijn apparaat. Doet wat het moet doen en morst niet. Qua prijsverhouding is het het geld wel waard.

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Gemak
  • Mogelijkheden
  • Smaak

Minpunten

• Geen houder voor snoer
  • Geen indicatielampje aan/uit

Product geleend 0

Simpele goede machine, doet wat hij moet doen! Snel en eenvoudig koffiezetten welke oke smaakt! Prima voor de gasten wanneer je zelf geen koffie drinkt!

Pluspunten

• Simpel
  • makkelijk
  • lekker

Minpunten

• prijs?

7 januari 2025 Rapporteer

Niet wat je van Senseo verwacht. Koffie kwaliteit is matig of slecht, espresso heeft niks met Italie te maken

Pluspunten

• Stil apparaat
  • Espresso mogelijkheid
  • Duurzame verpakking

Minpunten

• Erg plastic
  • Slechte koffie
  • Vieze espresso

2 van 5 sterren (Slecht)
Product geleend 0

De SENSEO® Maestro is voor mij ideaal omdat ik niet van sterke koffie houd — met de sterkte-instelling kies ik precies de mildheid die ik lekker vind. De Crema Plus-technologie doet echt zijn werk: mijn cappuccino’s krijgen een heerlijke, romige cremalaag. Het apparaat staat bovendien prachtig in mijn keuken en is veel stiller dan de vorige modellen die ik heb gehad.

Kortom: perfecte koffie, prachtig design en heerlijk stil.

Pluspunten

• snel
  • strak design
  • sterkte instelling

Minpunten

• beperkte instelmodelijkheden

Product geleend 0

Prachtig design en overheerlijke koffie!

Pluspunten

• Mooi design
  • Verschillende smaken koffie

Minpunten

• Geen

6 januari 2025 Rapporteer
Product geleend 0

Fijn en simpel koffiepad machine

Pluspunten

• Groot waterreservoir
  • In hoogte verstelbaar
  • Aanpasbare sterkte

Minpunten

• Die moeten wij nog vinden

17 december 2025 Rapporteer

Philips Senseo Maestro CSA260/60

De Senseo® Maestro weet een goede balans te vinden tussen uitstraling en functionaliteit. Het design is strak en modern, met een kwalitatieve bouw. Het design van het apparaat vind ik dan ook mooi en modern.

De snelheid waarmee koffie wordt gezet is goed. Binnen enkele momenten is het apparaat klaar voor gebruik en staat er een warme kop koffie. De kwaliteit van de koffie blijft daarbij constant: elke kop heeft een prettige smaak en de temperatuur is aangenaam, maar is natuurlijk ook afhankelijk van de gebruikte koffiepads.
Meest prettige vind ik het grote waterreservoir waardoor je weinig hoeft bij te vullen. Een verbeterpunt wat mij betreft is de geluidsproductie ten tijden van het zetten van de koffie. Dit zou wat minder mogen! Verder al met al tevreden!

Pluspunten

• Kwalitatief gebouwd
  • Groot waterreservoir

Minpunten

• Geluidsproductie tijdens het zetten van een kop koffie

Philips Senseo Maestro CSA260/60

Fijn koffiezetapparaat waar heerlijke senseo uitkomt. Ik gebruik het apparaat in mijn vrachtwagen. Doordat het apparaat wat zwaarder is blijft hij mooi stevig staan.
Voor mij is het geen probleem dat hij na elk bakje koffie helemaal uitschakelde maar als ik m thuis zou gasn gebruiken in ons gezin zou dat wel erg onpraktisch zijn.

Pluspunten

• Stil in gebruik
  • Energiezuinig
  • Mooi design

Minpunten

• Na elk gebruik moet je het apparaat opnieuw aanzetten.
  • Geen handgreep op het waterresservoire

Philips Senseo Maestro CSA260/60

Deze mooie SENSEO® Maestro heb ik 2 weken mogen uitproberen. Het is een fijn apparaat. Je kunt makkelijk en snel 1 of 2 koppen koffie zetten. Het waterreservoir is groot genoeg voor een aantal koppen koffie. Het is ook makkelijk te vullen onder de kraan. Er zitten 3 standen op het apparaat om de sterkte en hoeveelheid aan te passen. Dit is erg handig! Wij houden nl ook van espresso en cappuccino. Met een melkschuimer is dit zo gezet. Het apparaat, wij hebben de zwarte, staat mooi op mijn aanrecht. Wij zijn er blij mee, en kunnen deze zeker aanraden.

Pluspunten

• Mooi design
  • Snel koffie

Minpunten

• koffie loopt gelijk ook al is klepje nog open

Philips Senseo Maestro CSA260/60

Pads zonder aluminium. Duurzamer dan veel andere systemen. Bedieningsgemak top. Water erin, pad erin, koffie klaar. Espresso-stand geen echte espresso die je in Italie krijgt, logisch, maar wel veel beter dan standaard Senseo-bak. Mijn vader (84) heeft oude ronde Senseo die vaak lekt en die hij lelijk vind, maar wel heel praktisch voor een snelle kop koffie. Ik ga er ook zo een voor hem kopen.

Pluspunten

• Simpel en strak design
  • Geen aluminium cups
  • Stevige klep bovenop die goed sluit

Minpunten

• Het blijft simpele koffie

12 december 2025 Rapporteer

Philips Senseo Maestro CSA260/60

ik ben zeer tevreden over de SENSEO® Maestro, het is een mooi strak ontwerp. Past en staat beter dan de ronde modellen hiervoor. Het instellen is simpel en de koffie is heerlijk warm. 1 of 2 kopjes en zelfs instelbaar of je kleinere kopjes hebt of een mooie grote mok. Diverse smaken mogelijk door andere pads te kiezen. Het waterreservoir is goed kwa grote. Het schoonhouden is ook een kleine moeite. Een echte aanrader wat mij betreft. Klein puntje, je moet wel gelijk een mok er onder zetten want als hij warm is dan gaat hij ook lopen dat deden de oudere modellen niet.

Pluspunten

• strak design
  • Diverse koffie mogelijkheden door pads
  • Koffie is goed warm
  • Instellen van hoeveelheid koffie

Minpunten

• Gaat gelijk lopen als hij warm is

Testpanel

2 weken testen

apparaat is een goed product
Het apparaat zelf ziet er op het eerste gezicht degelijk uit, maar het vergt even oefenen om het waterreservoir handig bij te vullen. Gelukkig gaat dat gemakkelijker zodra je eraan gewend bent. Het reservoir heeft wel een grotere capaciteit dan sommige oudere modellen, wat handig is.
Een pluspunt is dat het apparaat verschillende instellingen biedt voor de sterkte en hoeveelheid van de koffie. Je kunt kiezen tussen een klein of groter kopje, en de mogelijkheid om één of twee kopjes tegelijk te zetten is praktisch. De verstelbare kopjeshouder zorgt ervoor dat je verschillende maten kopjes kunt gebruiken.
Wat betreft het design ben ik niet helemaal tevreden. Het apparaat oogt niet zo strak of modern als gehoopt, wat voor sommige misschien een afknapper kan zijn.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Goede koffie
  • Meerdere sterktes koffie

Minpunten

• Geen
  • Geen
  • Geen

Heb jij ook een Philips Senseo Maestro CSA260/10?