![]() |
Round-up - 15 AMD X670-moederborden - De dikste mobo's voor je Ryzen 7000-cpu In deze round-up stellen we maar liefst vijftien AMD X670-moederborden op de proef. Welk high-end socket AM5-moederbord kun je het best kopen? |
Gemiddelde gebruikersscore
Gekocht in combinatie met een Ryzen 7950X. Voor installatie van de processor en andere onderdelen de BIOS geflashed met Qflash+. Een mooie feature waarmee compatibiliteit met de processor gegarandeerd was. Daarna eenvoudige installatie van onderdelen. ATX formfactor, dus compatible met de meeste cases. Deze geplaatst in een Lian Li Lancool III Mesh, ging prima.
M.2 slots voorzien van covers en schroefloos vastzetten van drives.
Overzichtelijke BIOS. Alles bij elkaar een prima product.
Moederbord met een mooi zwart design. Support voor meerdere M.2 SSDs. Meegeleverde BIOS (F3) is onstabiel (slechte memory support, laggy interface geen support voor SSDs die in de PCIE slot gaan).
Toekomstproof voor een instapprijs
Prima product, wel aan de dure kant
Prima prijs werkt goed
Futureproof en kwalitatief goed product
Een strak en robuust moederbord voor AM5 sockets, met ondersteuning voor DDR5, M.2 (PCI-e 5.0 x4), en meerdere M.2 (PCI-e 4.0 x4). Het biedt uitstekende prestaties, robuuste VRM’s voor stabiliteit bij overklokken en een stijlvol ontwerp, ideaal voor gamers en pc-enthousiastelingen.
Mogelijk is er wel handmatig een BIOS update nodig, echter is dit gemakkelijk te doen doormiddel van de Qflash+.
Gigabyte AORUS X670 ELITE AX
+ BIOS makkelijk te flashen met QFlash+
+ 4x M.2 slots beschikbaar met vergrendel clips die er voor zorgen dat je M.2 niet meer hoeft te schroeven.
+ Design is overall mooi.
+ Veel USB-poorten beschikbaar op I/O
+ GPU lock mechanism maakt het veel makkelijker om GPU's erin en eruit te halen t.o.v AM4 moederborden.
Heb hem gekocht in combinatie met Gigabyte 7900 XTX videokaart. Vandaag in elkaar gezet en de eerste resultaten zijn prima.
Al lange tijd tevreden gebruiker van Gigabyte moederborden,deze stelt niet teleur. BIOS overzichtelijk, komende periode de tijd om uitgebreid te gaan tweaken.
Mijn versie is de nieuwe rev. 1.3 BIOS update was wat trial & error, maar door een 1 Gb USB stick als FAT te formatteren lukte het uiteindelijk.
+ Vergrendel clips op M.2 zorgen ervoor dat je M.2 niet meer hoeft te schroeven.
+ BIOS makkelijk te flashen met QFlash+ en EXPO profiel snel te vinden.
+ 4x M.2 slots beschikbaar.
+ Design is overall mooi.
+ Veel USB-poorten beschikbaar op I/O
- De witte lijnen op de SSD-cover en chipset cover zijn niet hetzelfde wit, waardoor de overloop er minder goed uitziet. Ik heb geen RGB in mijn systeem, dus heb ik er ook minder last van.
- Poort voor de USB-kabel ligt onderin het moederbord waardoor de kabel een scherpe buiging moet maken.
Een perfect moederbord voor aan AM5 build, alleen jammer dat het aan de hoge prijskant zit.
Prima product, wel aan de dure kant
Dit moederbord werkt geweldig in combinatie met een ryzen 7 7800X3D. Het design is super en erg praktisch. de VRM's hebben goeie koeling, de M.2 slots hebben goeie koeling voor de rest is alles supre van dit moederbord alleen dat ik in het begin na het opstarten van de bios niet verder kwam toen er stond "new cpu installed". er stond "press delete to confirm", maar het deed niks. heb uiteindelijk de cmos batterij eruit gehaald en er terug in gedaan en dat had de issue opgelost.
hij is compatible met de meeste cases dat is erg handig makkelijke instalatie en de performance is erg goed
Jammer dat je eerst je bios moet flashen voordat je uberhaupt beeld krijgt en hij mijn keyboard registreerde. Dat je je bios moet updaten, oke, maar je kon niet eens in je bios scherm komen.
Verder is het een prima moederbord en gemakkelijk in elkaar te zetten. We zaten echter wel even te zoeken waar de RGB kabels naartoe moesten voor de Fans.
heb het moederbord nog niet zo lang maar doet het tot nu toe erg goed. hij ziet er goed uit en genoeg uitbrijd mogelijkheden.
Mooi product.
Kwalitatief in orde.
Bios update uitgevoerd zonder de minste problemen.
Aanrader !!!
Enkel opletten, bij het monteren van de CPU koeler (Noctua NH-D15) moeten de buitenste fan iets hoger geplaatst worden om dat de RAM slots in de weg zitten. (Impact op de koeling is hoogstwaarschijnlijk minimaal!)
Tot hiertoe geen klachten over.
Voldoende M2 slots, Sata slots wel wat aan de lage kant.
Meteen BIOS flash uitgevoerd en loopt heel stabiel.
Ook geen schreeuwerige RGB erop.
Niet van de goedkoopste, maar je krijgt kwaliteit in de plaats.
Gekocht voor mijn zoon. Stevig en prachtig moederbord. Mat zwart en met rgb fans krijg je er een mooie gloed op. Alles zit er in overvloed op. Goed overklokbaar. Duidelijke bios.. Alhoewel het prijzig is (maar wat niet tegenwoordig), krijg je er m.i. heel veel voor terug. Een kwalitatief hoogstandje.
Hoogwaardig moederbord voor de nieuwe generatie AMD AM5 socket. Een zeer goede optie voor het bouwen van een goede game-pc. De RAM slots vallen wel wat dicht bij de CPU-koeler (H-D15), maar installatie is zeker nog mogelijk. Het Gigabyte controlpanel is overzichtelijk en fijn om mee te werken.
Na 10+ jaar eindelijk een nieuw moederboord gekocht. Uiteraard ben ik er daarom blij mee. Bord ziet er zelf strak uit en kwa installatie liep alles vrij vlot.
Ik heb de Aorus X670 gekocht als onderdeel van een nieuwe RTX4090 build. Tot op heden tevreden. Enkel bios update ging niet heel soepel. Maar na tijdje aan de gang gekregen en tot op heden volstaat hij en voldoet hij aan mijn verwachtingen.
Heel goed bord, nieuw systeem mee gebouwd icm Ryzen 7 7800X3D en 32 GB Gskill Trident 6000 Mhz cl30
(Al eerder een klant systeem mee gebouwd)
Voelt stevig/zwaar, kwalitatief aan, goede VRM's en heatsinks / koeling.
Bios update ging goed vanuit het bios zelf, opstarten gaat nu ook razendsnel
Geen RGB op het bord, uiteraard wel aansluitingen
Tevreden met de RGB Fusion software, beter dan MSI Mystic Light (B650M Mortar Wifi)
Ik heb dit moederbord gekocht voor mijn allereerste PC. Het in elkaar zetten was redelijk simpel en ging goed. Het moederbord zelf is van erg hoge kwaliteit, prima overklokmogelijkheden, strak uiterlijk, genoeg koelopties en prima prijs/kwaliteit verhouding. Kortom een top ding.
Ik had dit product besteld voor mijn nieuwe PC, in combinatie met een Ryzen 7700x. Het ATX bord is makkelijk, simpel en sterk gebouwd, kort samengevat: het product doet wat het beloofd!