Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
NTiBhohoSJ66vgJ
6 augustus 2024 Product gekocht

HomeWizard Actieve P1 Splitter

Op gebied van vormgeving, functionaliteit en (naar ik verwacht) ook kwaliteit verdient deze actieve splitter de volledige vijf sterren. Het is een mooi uitziend, klein apparaatje, met 1 ingang, 3 uitgangen en 2 voedingsmogelijkheden. Hij doet wat ie moet doen, namelijk één P1 signaal splitsen naar 3 stabiele uitgangssignalen. In mijn geval naar mijn NAS (Domoticz), Laadpaal (Alfen) en op termijn eventueel naar een externe energiemeter. Makkelijk op te hangen in je meterkast.

De kritiekpuntjes zijn verwaarloosbaar. De belangrijke overweging om te maken is of een actieve splitter jou zo’n dertig tot veertig Euro waard is. Voor mij is dat inderdaad wel het geval (zie alle pluspunten in de samenvatting). Ik zou hem zo weer kopen en raad hem iedereen aan. Maar als je wat voorzichtiger met je budget moet omgaan kun je ook een passieve splitter overwegen. In veel gevallen zul je daarmee al wel een heel eind komen.

Pluspunten

• Doet wat ie geacht wordt te doen: Foutloos splitten
  • Mooi compact blokje (l x b x h = 7,5 x 3,5 x 2,5 cm)
  • Slim vormgegeven met handige signaleringslampjes
  • Bevestigingsgaatjes aan de achterkant van het apparaat om hem in de meterkast op te hangen
  • Eenvoudige installatie
  • Duidelijke uitleg óp het apparaatje over de aansluitingen en de betekenis van de signaleringslampjes
  • Voeding mogelijk via zowel de RJ12 aansluiting als via een externe USB-c aansluiting
  • 3 uitgangen (terwijl je normaal vaak maar 2 uitgangen ziet)

Minpunten

• Duur in relatie tot passieve splitters (maar wel vergelijkbaar met andere actieve splitters)
  • De bevestigingsgaatjes zijn zo gemaakt dat je hem maar op één manier kunt ophangen (verticaal, aansluitingen naar beneden)
  • Geen USB-c kabel meegeleverd
  • Geen ophangschroefjes meegeleverd

Racer89
6 januari 2024 Product gekocht

HomeWizard Actieve P1 Splitter

Gekocht i.v.m. uitbreiden van P1 signaal, voor Homewizard & P1Mon i.v.m. schakelen van Eleketrische boiler. Je klikt de switch ertussen, voedingskabel er in en hij werkt al. Compact klein apparaat en doet wat hij moet doen. Ik heb de USB voedingskabel in het KPN modem geprikt voor spanning en dit werkt perefect. Hierdoor heb ik geen extra adapter nodig voor de voeding van de switch. Doordat de switch actief is, heeft de Homewizard P1 geen extra adapter / voeding nodig. Splitter heeft ook de mogelijkheid voor ophangen aan de muur met 2 schroefjes.

Pluspunten

• Snelle installatie
  • Duidelijk
  • Doet wat hij moet doen

Minpunten

• Nog geen

Heb jij ook een HomeWizard Actieve P1 Splitter?