De camera is uitstekend echter doordat de camera alleen met bijbehorende app te gebruiken is en deze gewoon niet af lijkt maar eerlijk gezegd eerder op een test release kan ik er niet om heen om deze ook mee te nemen in de eindbeoordeling. De cloud is niet perse nodig maar zou je je beelden centraal willen opslaan is dit natuurlijk wel fijn en voor deze camera dus ook de enige optie. Voor de functionaliteiten die de camera bied voor het geld is het niet gek echter moet je ook niet meer verwachten dan dat.
Mooie beeld-en bouwkwaliteit, handig met geïntegreerde batterij. De grootste afknapper wat mij betreft is het ontbreken van een RTSP-stream zodat hij in een eigen app kan toegevoegd worden. Hun eigen app oogt ook wat rommelig. Je moet even zoeken waar welke optie staat.
Voor deze prijs een goede kwaliteit camera. Beeldkwaliteit (overdag en in de avond) zijn zeer op orde. De camera is stevig gebouwd en wordt compleet geleverd. De pan-tilt opties (en automatisch volgen personen) werkt ontzettend goed voor deze prijsklasse. Het grootste nadeel is dat voor goed gebruik van de camera er wederom een duur abonnement nodig is en dat er geen losse RTSP streams beschikbaar zijn. De Android App heeft goede momenten maar is onnodig groot (300+mb) en niet altijd intuïtief.
De EZVIZ HB8 is een goed werkende pan/tilt camera met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Hou wel rekening met de bijkomende kosten van het cloud-abonnement die je voor goede beveiliging nodig hebt.
Ik heb vanaf januari 2024 3 camera`s gebruikt. In september heb ik een tweede gekocht, hoewel bij de camera van januari de wifi het al niet meer deed (dit zou een bekend probleem zijn). In verband met de nog lopende garantie kreeg ik probleemloos een nieuwe. Helaas ging deze nieuwe deze maand ook kapot en weigerde hij nog verder op te nemen. Ook deze was niet meer te repareren en ik kreeg mijn aankoopbedrag van januari terug.
Conclusie: erg fijne camera, als hij het doet (pech??)