Het derde toetsenbord van Mountain, de Everest 60%, is zoals de naam verklapt een zeer compact toetsenbord met 63 toetsen. Onder de pbt-keycaps zitten Mountains eigen, hot-swappable switches, die net als de stabilizers zijn ingevet. Samen met geluiddempende maatregelen als rubber in de behuizing en foam rond het pcb levert dat een extreem stil toetsenbord op. De bouwkwaliteit heeft dan ook een nieuwe piek bereikt na de Everest Max. Wie de numpad niet kan missen, kan een meeleverbaar exemplaar aan het toetsenbord bevestigen. Zo profiteer je van het compacte 60%-formaat en het cijferinvoergemak van een numpad. De prijs is met maximaal 210 euro voor een complete set met hip setje pbt-keycaps schappelijk en voor 140 euro haal je enkel het 60%-keyboard met zwarte pbt's in huis. Nadelen zijn er ook: de software voor macro's, bindings en lichteffecten is er alleen voor Windows en andere toetsenbordformaten zijn vooralsnog niet beschikbaar. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Heb dit toetsenbord gekocht voor 30 euro en is een must-buy voor de prijs. Goede bouwkwaliteit en opties om het toetsen bord verder nog te modificeren. Software werkte bij mij prima en kon makkelijk de verlichting, etc. veranderen. Komt in een mooie verpakking, met stickers, magnetische verhogers en een simpele handleiding.
Dit is een goed kwalitatief toetsenbord wat een erg goede prijs/kwaliteit houding heeft het is de 80 euro wat ik er voor heb betaald zeker waard. Als je je rechter shift heel erg belangrijk vind moet je dit toetsenbord niet kopen want die is klein, het klinkt en voelt ook een stuk beter dan mijn ducky one 2 sf die voor een vergelijkbare prijs nu gekocht kan worden, kortom een erg goed toetsenbord voor de prijs met een paar kleine minpunten
In mijn beleving erg bijzonder dat Tweakers zelf 5 sterren geeft voor een product dat voelt als een test product. Slechte backlight, extreem buggy en in feite niet werkende software. Apparaat dat zijn settings niet onthouden kan. Erg jammer. Retour gesetuurd en op zoek naar een wel goed werkend degelijk bordje.
EDIT: enkele dag later nogmaals op een schone Windows installatie Base Camp software getest omdat het toetsenbord zichtzelf reset na elke power-off / disconnect en ook op de nieuwe setup wordt er niets herkend door Base Camp. Kan dus ook niet firmware checken of updaten... Jammer, hardware voelt robuust!
gekocht voor 80 euro. bouwkwaliteit is uitstekend. heeft een beter gevoel en geluid dan mijn k95 met verglijkbare linear speed switches. de formfacter geeft me meer ruimte tijdens gamen.
de software is matig vergeleken met Icue. profiles worden wel opgeslagen op het toetsenboord, dus instellen en niet meer nodig daarna.