€ 139,- bij ALTERNATE.nl

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Beginner-friendly moederbord met alle ruimte voor uitbreiding en personalisering

Pluspunten

• Intuitief design
  • Mooi en stevig gebouwd
  • Veel ruimte voor geheugen
  • USB-C, Wifi & Bluetooth
  • Uitgebreide functionaliteit

Minpunten

• Drivers zelf installeren
  • Armory crate

ASUS ROG Strix B550-F Gaming
Ik heb dit product gekocht, omdat ik andere onderdelen van een vriend had gekregen. Deze pastte niet in mijn oude FM2+ moederbord, ja dan weet je ookal hoe oud die vorige pc was! Ik wilde een goed moederbord tegen een niet al te absurd gekke prijs. Perfecte match met de B550-F gaming wifi

Pluspunten
Hoge kwaliteit
2 M.2 aansluitingen
6x sata aansluiting

Minpunten
Bios vaag
LED blijft branden als pc uit is via voeding lekspanning

Eindoordeel5 van 5 sterren (Uitstekend)
ASUS ROG Strix B550-F Gaming

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • 2 M.2 aansluitingen
  • 6x sata aansluiting

Minpunten

• Bios vaag
  • LED blijft branden als pc uit is via voeding lekspanning

Moederbord goed gebouwd.
Veel informatie terug te vinden op You Tube.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Goed gebouwd
  • Voordelige prijs

Minpunten

• Cash Back omslachtig.

Product gekocht 0

Mooi moederbord, het werd gebruikt bij mijn eerste keer pc bouwen. echt goede kwaliteit

Pluspunten

• wifi 6e + bluetooth
  • rgb
  • goede audio (7.1 surround sound)

Minpunten

• maar 1 argb 5v header

Product gekocht 0

goed moederbord helaas niet alle gewenste functies

Pluspunten

• Mooi Design
  • goede bouwkwaliteit

Minpunten

• 1 usb 3.2 header op het moederbord
  • geen usb header op het moederbord
  • relatief weinig fan headers op het moederbord

2 mei 2025 Rapporteer

Voordelig en degelijk moederbord

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooi afgewerkt
  • ROG

Minpunten

• Drivers voor Lan en wifi niet direct herkend

Strak bord met veel features voor AM4

Pluspunten

• Mooi Design
  • Uitgebreid I/O
  • USB-C Backpanel

Minpunten

• LED blijft aan

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

De ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II is een solide en toekomstbestendig moederbord met goede features voor de prijs. Installatie verliep vlekkeloos en alles werkte direct zonder problemen. Het strakke design en de uitgebreide connectiviteitsopties maken het een uitstekende keuze voor wie op AM4 blijft.

Pluspunten

• Goede VRM-koeling en bouwkwaliteit
  • Ondersteuning voor Wi-Fi 6E en 2.5G LAN
  • Goede VRM-koeling en bouwkwaliteit OUSB 3.2 Gen2 en PCIe 4.0 voor snelle verbindingen
  • 40 euro game tegoed als ik deze review achterlaat

Minpunten

• Iets duurder dan andere borden

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Dit is een erg mooie moederbord met veel aansluitingen. Het bevat usb-c en usb 3.2 voor razendsnelle verbindingen en gegevensoverdracht. Daarnaast is de meegeleverde gebruikshandleiding erg duidelijk waardoor iedereen met dit moederbord overweg kan. Op dit moment is dit een scherp geprijst moederbord waarvoor je ook nog eens bluetooth bij krijgt zodat je draadloos kan verbinden met je game headset.

Pluspunten

• makkelijk in gebruik
  • veel aansluitingen
  • bluetooth

Minpunten

• erg groot, soms moet je onderdelen eruit schroeven wanneer je moederbord erin plaatst

14 april 2024 Rapporteer

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Asus doet wat het beloofd in mijn ogen.
lay-out van dit moederbord is zeer overzichtelijk en wordt goed beschreven in de meegeleverde handleiding.
het moederbord voelt erg stevig aan en het gewicht is goed verdeeld.
de mat zwarte look geeft hem een zeer strak uiterlijk en het RGB logo is in mijn optiek een leuke toevoeging.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Overzichtelijk
  • Asus armory crate
  • Voelt Sterk aan

Minpunten

• 3x Case Fan

1 april 2024 Rapporteer

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

deze prijs is heel gepast voor een high-end moederbord met wifi de bouwqualiteit is zeer sterk met aluminium. ik heb er nooit problemen mee gehad werkt als een parel// ik geef het zelf een 5/5 het is topqualiteit

Pluspunten

• goede bios
  • mooie rgb
  • veel M.2 ssd slots

Minpunten

• grote koeler blokkeert rgb
  • weinig rgb aansluitingen

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Ik heb dit moederbord gekocht i.c.m. een 5950x voor een nieuw werkstation. De windows installatie verliep moeizaam omdat de internet drivers enkel via een usb stick over te zetten zijn, hierdoor moest ik al een console induiken voordat windows geinstalleerd was om de installatie door te zetten, geen enorm probleem, wel mild irritant. (Win 11)

De bios bevat veel opties, zo is het mogelijk om de RGB en de ingebouwde geluidskaart uit te zetten wanneer je het niet gebruikt.

Installatie in de kast ging makkelijk, het bord was niet heel buigzaam, zelfs met een enorme noctua cpu cooler voorgemonteerd bij installatie.

Het bluetooth signaal is ook zeer goed wat fijn is bij het gebruik van bluetooth apparaten, in mijn ervaring is deze nog wel eens onbruikbaar zonder de antenne, maar met dit bord werk het prima.

Overall, zou ik zeggen, prima bord als je een ryzen 5000 series cpu gebruikt.

Pluspunten

• Veel opties in de bios
  • Voelt stevig aan
  • Mogelijkheid om RGB en ingebouwde geluidskaart uit te zetten
  • Bluetooth signaal sterkte

Minpunten

• Internet Drivers

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Ik heb de moederbord gekocht omdat mijn voorganger nu niet goed werk. Een b450m van msi. Voor de prijs en inbegrepen opties was dit de meest logische vervanger. AM5 ga ik denk ik toch overslaan dus voor nu is dit een prima moederbord.

Geen problemen gehad met de installatie etc. Design van het bord past ook goed in mijn open kast.

Pluspunten

• Mooi
  • Goede kwaliteit
  • Voldoende functionaliteit
  • Wifi en bluetooth

Minpunten

• Prijs kon wel iets lager
  • Wifi antenne los

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Fijn moederbord met een zeer duidelijke gebruiksaanwijzing. Alleen blijft de RGB aanstaan als de PC uitstaat. En is er alleen een USB-C aansluiting in het I/O paneel. Als de front panel van je case een extra USB-C aansluiting heeft, kan je deze niet koppelen.

Pluspunten

• Duidelijke gebruiksaanwijzing
  • Werkt goed
  • Mooi design

Minpunten

• RGB blijft aanstaan als de PC uitstaat
  • Geen extra USB/C aansluiting

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Ik heb dit moederbord gekocht voor een computer met een maximaal budget van 700 euro. Een harde eis was de WiFI optie op het moederbord én RGB. Hierdoor kwam ik al snel op dit moederbord uit en dit heeft zeker niet teleurgesteld.

Pluspunten

• RGB
  • Prijs/kwaliteit
  • Genoeg aansluitingen
  • WiFi

Minpunten

• RGB blijft aan als de pc uit is

20 april 2024 Rapporteer

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Heel erg mooi product, en als ik de reviews online mag geloven werkt nog heel goed ook, alleen jammer dat het niet voor mij was bestemd. Eerste exemplaar RMA teruggestuurd naar Megekko vanwege gebrekkige PCIE-slot en nou met de tweede moet ik de GPU met de hand secuur indrukken wil ik uberhaupt de BIOS of Windows in, ben je eenmaal in Windows, willen me andere schermen niet aan. Heb beide keren gelijk m,n oude MOBO geprobeerd en het ligt niet aan mijn GPU/CPU/PSU of wat nog meer. Heel erg teleurgesteld, ben ook gelijk helemaal van ASUS afgehaakt en hoop dat dit me niet meer overkomt, anders investeer ik maar lekker in een Yo-yo voor hetzelfde geld en speel dan lekker daar maar mee.

Pluspunten

• Ziet er mooi uit

Minpunten

• Werkte niet
  • Vervelende Stand-offs

1 van 5 sterren (Waardeloos)

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Prijs kwaliteit echt top. Het is een mooi simplistisch moederbord met een kleine tint RGB.

De WIFI 6e is een echte aanrader. Echter wel jammer dat de antenne los is en niet aan de achterkant vast.

Pluspunten

• Simplistisch
  • Snelle wifi 6e

Minpunten

• RGB blijft aan bij power off?
  • Losse wifi antenne

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Op advies dit moederbord gekocht.
Makkelijk alles aan te sluiten en duidelijk instructies in de geleverde manual.

Pluspunten

• USB-C aan de achterkant
  • Onboard WIFI 6e
  • Kwaliteit en afwerking

Minpunten

• RGB blijft banden na uitzetten pc

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Op zich is deze moederbord best goed en vervult bijna alles wat men zich wensen kan, behalve de min punten die ik heb opgenoemd. Voor de prijs hadden ze beter de audio aansluitingen weg kunnen laten en daarvoor in iets van de min punten kunnen investeren aangezien bijna alles wireless of via USB aangesloten wordt tegenwoordig.

Pluspunten

• Ethernet port is een 2.5 GB versie
  • Wifi 6E
  • Best veel aansluitpunten aan de achterkant
  • Ziet er mooi uit als je een compleet zwarte computer wilt
  • 7.1 Audio aansluitingen

Minpunten

• Geen interne aansluiting voor een USB-C kabel (als jou behuizing deze heeft)
  • De tweede PCIe M.2 aansluiting is een 3.0 aansluiting
  • RGB blijf aanstaan na het uitzetten van de Computer
  • Iets verouderd
  • Prijs

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Ik zocht een moederbord voor mijn nieuwe PC en deze zag er leuk uit. Mooie prijs. Het enige wat ik mis zijn iets meer RGB aansluitingen. (Maar daar kan je ook een hub voor kopen). Prima moederbord!

Pluspunten

• 2x M.2 aansluitingen
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs

Minpunten

• Weinig RGB aansluitingen

25 maart 2024 Rapporteer

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Prima moederbord voor een nette prijs. Ziet er goed uit

Pluspunten

• Veel aansluitmogelijkheden
  • Kwaliteit
  • RGB
  • BIOS
  • Komt met extra kabels (SATA, tyraps, stickers)

Minpunten

• RGB niet goed te zien met grote koeler

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Goed product! Heb geen tegenslagen gehad met dit moederbord, alleen er kwam 1 aansluiting voor een ventilator te kort voor mijn behuizing. Kortom het werkt geweldig.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • RGB verlichting

Minpunten

• Ventilator aansluitingen

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Een prima moederbord. Het grootste gebrek is naar mijn mening het missen van een clear cmos switch. Bij een onstabiele geheugen overclock moest de kast open om de 2 pinnen kort te sluiten en dat is ongemakkelijk. Ook blijft bij dit moederbord de witte no VGA led aan terwijl er wel signaal is. Dit ontstaat als de monitor niet aan staat terwijl de pc opgestart wordt. Als de monitor aanstaat is dit probleem er niet.

Pluspunten

• Veel opties t.b.v. cpu/mem overclocking
  • socket AM4 moederborden zijn erg goedkoop t.o.v AM5
  • RGB verlichting
  • BIOS update kan zonder een cpu of geheugen

Minpunten

• Soms blijft de VGA led wit aangeven (no vga) terwijl er wel VGA is.
  • Geen upgrade mogelijk vanaf dit platform t.o.v AM5
  • Ryzen 5800x3D heeft soms een bios update nodig.
  • Geen clear cmos switch op het IO

ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II

Was opzoek naar een leuk/mooi moederbord voor mijn nieuwe setup, ik wou graag een betaalbaar B550 bord kopen met wifi - bluetooth en RGB. Dit is mijn eerste ASUS ROG Strix moederboord en zeker niet de laatste!

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Veel overclock mogelijkheden in de bios
  • Goede rear IO

Minpunten

• Had meer RGB mogen hebben
  • Front IO is heel dichtbij elkaar

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B550-F GAMING WIFI II?