Gemiddelde gebruikersscore
Prettig typend, vrij stil typend no-nonsense-bordje met een heel fatsoenlijke bouwkwaliteit.
Prima stil toetsenbord voor o.a. kantoorwerk, met enkele kleine nadelen.
Zoals mede tweakers al aangeven, het capslock ledje is onzichtbaar, tenzij je het toetsenbord onder je neus plaatst. Ik ben persoonlijk fan van rode static RGB, is helaas enkel instelbaar via de software. Wel even wennen aan de Franse Azerty variant als je van BE komt.
Verder is dit een prima toetsenbord voor de prijs.(aangekocht voor €40) Geen speling op de toetsen, makkelijk schoon te houden, relatief stil, goede feedback van toetsen ondanks membraam. Ik miste eerst een Mute button, maar dit zit ingebouwd in het volume wieltje!+++
Voorlopig mis ik de palmrest nog niet, wel jammer dat deze niet standard worden bijgeleverd.
Specifiek uitgezocht voor het IP32 verhaal, wil nog wel eens wat vloeistoffen knoeien. In een winkel hem eerst even 'getest' waarbij het direct opviel dat dit voelt als een mechanisch (zou zeggen brown?) switch ondanks het membraam. Wel minder is dat er geen officiële wrist/palm rest is, alleen voor de apex 3 pro full, welke niet aansluit bij de 3 tkl. Wordt waarschijnlijk nog een 3-rd-party-rest aanschaffen, de hoek wanneer je de voetjes uitklapt is te extreem, bij plat liggen zit de spatie alsnog wat oncomfortabel hoog (voor normaal typen). Bij gaming nog geen mankementen ontdekt, verwacht dat z'n anti-ghosting het gewoon goed doet, maar iets met te weinig inputs om het te testen. Overal een goed toetsenbordje welke niet te duur is en nog steeds kwaliteit levert. (4.5 ster, maar dat kan ik niet invullen :/ )
Iets minder positieve review dan mijn mede-tweakers.
November 2023 gekocht en heel fijn mee gewerkt/gegamed sindsdien. Mediabediening werkt erg prettig, zeker vergeleken met capriolen die ik bij vorige mechanische keyboards moest uithalen.
Maar ongeveer een maand geleden begonnen een paar toetsen af en toe te haperen, vooral merkbaar tijdens gamen. (geen vuil: ik keer 'm wekelijks ondersteboven en lap 'm af)
Nu blijkt er ook een breuk in de -niet vervangbare- USB kabel te zitten. De kabel is dan ook niet robuust te noemen, hij is vrij flexibel. Wellicht mijn eigen fout om de kabel teveel te buigen, al heb ik er geen gekke knik in gelegd of iets dergelijks.
Dit bord is 1 van de fijnste membranes die er is.
Exemplaar opnieuw gekocht omdat hij nu compatible is met Signal RGB.
Voor deze prijs heb je echt een super leuk bord.
Voorheen een mechanisch toetstenbord van corsair gehad(Corsair K70 Rapidfire) vanwege het luide mechanische lawaai, opzoek naar een ander. eerst de Cherry Stream Keyboard TKL(Cherry SX switches) geprobeerd. was duidelijk zachter qua lawaai maar vaak niet responsive genoeg voor bij het gamen. een keystroke werd vaak gemist. toen de razer blackwidow lite silent besteld om te testen. nou dit toetsenbord was minstens zo luid als mijn oude corsair, dus verder ook niet getest. toen kwam ik deze steelseries tegen.
voelt goed aan en een stuk minder luid dan de mechanische toetsenborden(niet compleet stil maar aanzienlijk beter). reageert goed, Via de steelseries software kun je de rgb naar wens instellen of uitzetten.(helderheid veranderen of rgb uit zetten kan zonder software) Via de software kun je heel gemakkelijk alle keybinds veranderen en gebruik maken van macro's(macro gedeelte niet getest)
Geen mechanisch toetsenbord, maar wel een hele goede membraam toetsenbord, even niet veel geld te besteden en moest een kleiner toetsenbord hebben ivm ruimte (logisch).
Ik ben erg enthousiast over dit toetsenbord. Ik was minder fan van het harde klik geluid van mechanische toetsenborden. Deze zijn een stuk zachter (Membraan toetsenbord) en voelen naar mijn mening toch meer mechanisch dan andere membraan toetsenborden. Ik gebruik dit toetsenbord vooral voor internet, typen van tekst en programmeren.