De ASUS ROG Strix Z690-A Gaming Wifi D4 heeft een opvallend, goeddeels wit uiterlijk en biedt aardig wat extra ten opzichte van goedkopere moederborden. Zo heeft het bord koeling voor alle vier de M.2-slots, lekker veel snelle USB-poorten, de meest luxe Realtek ALC4080-codec voor het geluid en geïntegreerde wifi. Lees verder »
Een duur moederbord, maar ik had een aantal eisen die mijn keuze hebben doen vallen op dit moederbord.
Extreem fijn moederbord dat eigenlijk 5-sterren verdient, echter zijn er een paar grove fouten gemaakt vind ik. Waaronder de hoge PCH temperatuur, tijdens minimaal gebruik ligt deze al ver boven de 70 graden, en tijdens gamen komt deze in de buurt van 90 graden (ja ik gebruik de laatste BIOS versie!). Ik heb begrepen dat de PCH temps normaal zijn voor de 690 chipset, maar persoonlijk vind ik dat absurd. Als laatste echte fout, de constructie om de IO heen, het is zo groot en lomp, dat i.c.m. moderne "hoge" RAM sticks, je bijna geen enkele koeler erop kan zetten. De Shadow Rock 3 past wel (gelukkig).
Als laatste, ik zie iedereen klagen over geen Thunderbolt, die is er wel, alleen het is een ongebruikte header, koop een setje en je bent zo klaar. Geen idee waarom je hem op een desktop wil hebben, 10gb/s moet al genoeg zijn toch?
In de aanbieding gekocht bij Megekko. Mooi bord voor een goede prijs, gekocht voor een white build en ben er erg tevreden mee.
Heb na vele jaren weer eens een nieuwe computer gebouwd, na lang wikken en wegen dit moederbord gekocht.
Verrassend zwaar, erg goede bouwkwaliteit met erg veel instelmogelijkheden
Premium moederbord met veel opties. Veel instelmogelijkheden in de bios die ik nog uitgebreid ga onderzoeken.
Zeer goed 12th gen ddr4 moederbord met veel expandabilitie. Eigenlijk alles wat je wilt hebben op een moederbord.
Heb hem nu net langer dan een maand en heeft geen problemen mee gehad. Ben er zeer tevreden over. Zerker een aanrader al je een 12th gen ddr4 bord wil kopen.
Zekere een aanrader! Ik wilde graag een Alder Lake bord, met DDR4 en dit board heeft alles wat ik zoek, Premium moederbord met veel opties.
Een goed uitziend moederbord! Veel functionaliteiten, meer dan ik zelf nodig heb. 1200 koeler wordt ondersteunt. Zekere een aanrader!
Ik heb er geen spijt dat ik dit moederbord heb gekocht. Software is véél beter dan mijn vorige z590. Werkt Uitstekend met zeer laag vrm temps. Veel M2 slots met heatsinks. De Q release is a lifesaver als u een grote gpu heeft. De bios functioneert Prima zonder update.
Dit moederbord gekocht omdat ik een nieuwe, witte, build aan het bouwen ben. Ik wilde graag een Alder Lake bord, met DDR4. Een mooi bord en ook het meest mid/high-end bord wat ik ooit heb gehad.
Nog onvoldoende tijd gehad te overclocken dus mogelijk pas ik mijn review hierop aan.
uitstekend moederboord met veel poorten en opties. waard voor de prijs. Rechter aansluitingen wijzen omhoog. niet zo handig met wegwerken van kabels. Geluid ruis issues met win11. Asus driver vervangen met windows11 drivers en opgelost. matige UWP Asus softwares. BIOS update moet handmatig en je krijgt geen melding.
Bijzonder uitgebreid moederbordje. Werkt zonder gekkigheid en tweaker direct. Na het instellen van de XMP profiel direct op volle snelheid. Draait fantastisch i.c.m. een i7 12700K. Asus Bios blijft fantastisch en werkt goed. Wel prijzig (€349). Sinds Z690 maak ik gebruik van Armoury Crate software. Werk buitengewoon goed.
Premium moederbord met veel opties. Ook veel tweakmogelijkheden in de bios. Dit is allemaal zeer uitgebreid en te veel voor mij. Het geluid is echt superieur aan mijn vorige moederbord. Drivers/software is véél beter op orde dan bij Gigabyte. CPU-FAN compatibility goed controleren!
Prima moederbord icm een 12700K en Scythe mugen 5 PCGH. Ik heb wel mijn Corsair 3000Mhz geheugen moeten vervangen met 3600Mhz CL16 Kingston geheugen om de geadverteerde clockspeeds te halen.
Uitstekend DDR4 Z690 moederbord, veel aansluitingen, goede UEFI. Wel ontbreekt een POST-code en is het goed kijken met cooler compatabiliteit (is bij meer Z690 moederborden het geval). Wel prijzig (€349), voor minder geld zijn er alternatieven die weinig of niks onderdoen.