![]() |
Review - AMD Radeon RX 6600 - De minst dure next-gen videokaart De AMD Radeon RX 6600 is de goedkoopste next-gen videokaart tot nu toe, maar is het daarmee ook een goede koop? |
Gemiddelde gebruikersscore
Zeer geschikte kaart voor in mijn Micro ATX kast: het is 62% sneller dan mijn oude AMD rx 480 (8GB) en 56% sneller dan mijn oude NVIDIA gtx 1060 (3GB). Met deze kaart kunnen alle spellen van de Xbox One en PS4 (pro) prima gespeelt worden ^^
Een RX 6600 met basic koeler, geschikt voor gamen op 1080p medium/high en 1440p low settings. Ik heb de kaart aangeschaft en wat direct opviel is de hoge delta T tussen de Core Temp en de Hot Spot temperatuur. Bij stock instellingen met een zeer goed geventileerde case: potje BF2042 draait soepel op 1440p, temperaturen lijken goed zo rond de 56C, maar als je HWInfo64 opent en de Hot Spot temperatuur van 89C ziet, dan is er wel iets aan de hand. Ook met de ventilator op 75% en zelfs op 100% standje tornado, is het nog steeds een verschil van 30C+. Dat is onacceptabel dus ik heb de kaart helaas moeten retourneren.
Prima prijs/kwaliteit verhouding kaart met een compact formaat van 20cm ideaal in kleinere builds en goede koeling met 0db optie, fans gaan pas aan boven 60graden of onder hoge prestatie. Bij gemiddelde prestatie games blijven de fans uit
Redelijke klaart.. maar....
Waarom zou je deze kaart kopen als je voor 70eu meer een RX 6650-XT kan kopen?
En helaas is de koeler niet heel stil.
Ook cycled de koeler op idle tussen 0% fan speed naar 40% continu heen en weer...
De cooler ziet er misschien niet heel goed uit, maar dat is hij wel. Komt niet boven de 70c tijdens het gamen en is erg stil, en dat met een case met slechte airflow. De kaart heeft geen onnodige dingen zoals backplate of RGB waardoor de prijs laag blijft.
Komende van een Geforce GTX 1060 6gb is dit natuurlijk een behoorlijke upgrade. Kaart is onder ~50% load stil, meer load gebruik ik niet. Mooi compact, en daarmee lekker in te bouwen. Prima prijs/kwaliteit in huidige GPU markt.
Dit is de meest basic versie die Powercolor maakt van de rx 6600. De koeling ziet er niet zo indrukwekkend uit, en de kaart mist een backplate. Toch weet de koeling de kaart stil en koel te houden, zelfs onder hoge load.
Dit product kan alle games van 2022 aan alleen er is een bug als ik een animatie bekijk crasht de gpu en de fans zijn luid ik kan dit product alleen aanraden als hij onder de 300€ kost