Gemiddelde gebruikersscore
Een lekker grote e-readers met een prachtig groot en scherp scherm. Zeer goede verlichting in het scherm welke het lezen erg comfortabel maakt.
Slanke vormgeving welke het zonder hoesje een extreem dunne ereader maakt. Hierdoor is de batterijlevensduur echter wel een stuk korter dan vergelijkbare ereaders, maar nog steeds lang genoeg voor meerdere boeken.
Dit had een perfecte e-reader kunnen zijn, als de accu van betere kwaliteit was geweest. Hij heeft een zelfontlading van 1% per dag ipv de voor een lithiumaccu gebruikelijke 1-2% per maand. En onder de 10% kan hij er zomaar mee ophouden. Het voorspelt weinig goeds voor de levensduur lijkt mij. Ik heb er drie besteld en retour gezonden met ditzelfde, kennelijk structurele probleem.
Verder is de accu ook nog onbegrijpelijk klein met 1200 mAh. Mijn huidige Libra 2 (7 inch) verbruikt tijdens het lezen 50% minder energie dan de Sage en heeft toch een grotere accu (1420 mAh).
Maar wil je echt graag een 8 inch e-reader en vind je het accuprobleem minder belangrijk, dan heb je aan de Sage een goede koop. Op vrijwel alle andere fronten scoort hij namelijk goed. Maar voor mij is het een no-go.
gekocht met cover met batterij. Na een uurtje lezen cover gesloten en weg gelegd.
Na 3 dagen besloten verder te lezen. Bleek beide batterijen leeg. Geen wifi aan etc.
Wat een mislukt product.
Erg tevreden mee, ondanks de korte accuduur. Maar als ik andere reviews op internet lees is dit een standaard probleem bij deze versie.