Ik heb de PulsarPlus 22kW. De installatie verliep prima. Voor het eenvoudig laden van de auto op vaste tijden was er geen probleem. Maar bij de overstap naar dynamische energieprijzen begonnen de problemen. Ik probeer de wallbox aan te sturen vanuit Home Assistant. Echter, omdat de wifi-verbinding steeds wegvalt, kan Home Assistant de lader niet inschakelen. Het gevolg is dat de auto regelmatig niet volledig wordt opgeladen.
Om dit op te lossen heb ik een script gemaakt dat actief wordt zodra de wallbox weer online komt. Het script controleert vervolgens of het laadproces gestart had moeten zijn. Indien nodig, wordt het commando alsnog gegeven.
De noodoplossing spreekt voor zich...
Slechte kwaliteit, verbinding en app zijn dramatisch. Stuk na 3,5 jaar, geen ondersteuning voor reparatie.
Ondertussen is de Wallbox ongeveer een jaar geleden geïnstalleerd. Bij technische problemen wordt je door de klantenservice niet of laattijdig geholpen.
Ik heb hem nu 1 jaar en het ding is problematisch vanaf dag 1. De wifi verbinding werkt meer niet dan wel. De app reageert slecht. Instellingen worden niet altijd bewaard. Sinds kort start hij niet meer met opladen. Wallbox geeft geen ondersteuning benevens ‘het ligt misschien aan de laatste update, reset hem eens’. De update staat er al weken op dus daar ligt het niet aan. Toch maar gereset. Nu heeft hij een stockoude firmware die niet toelaat om full green te laden. Enkel fixed amperage werkt. Een andere firmware erop zetten is onmogelijk. Ofwel de eerste ofwel de meest recente, niks ertussen. Na dat initieel antwoord geen enkele reactie meer op mijn emails. Geen ondersteuning, geen garantie, gewoon niks. Het toestel is volgende week 1 jaar oud en is nu dus waardeloos. Nooit van mijn leven nog een wallbox.
Ik wil iedere potentiele koper waarschuwen niet in zee te gaan met dit bedrijf. Zodra je het produkt gekocht hebben besta je voor hun niet meer. Ze ontlopen claims binnen de garantieperiode en hebben de slechtste klantservice die ik ooit ervaren heb.
Hun producten zijn ook bagger: Ik heb zelf de WallBox Pulsar Plus: Een lader met een heel fragiele behuizing en een waardeloze app die het vaker niet dan wel doet. En juist in die app zou de intelligentie moeten zitten.
Er zijn vele betere laders te koop. Leer van mijn fouten en mijdt dit bedrijf!!! Als ik de koop ongedaan zou kunnen maken deedik het direct.
De lader werkt prima maar heeft matige bouwkwaliteit. Bij montage brak één van de montageclips voor de voedingsdraad af. Reparatie is niet mogelijk en vervanging van de print kost 250 tot 300 euro. Belachelijk dus, besteed je geld liever aan iets repareerbaars/duurzaams. Voor 15% korting mocht ik een nieuwe kopen…
Over het algemeen tevreden, maar niet zo gebruiksvriendelijke app.
De Wallbox doet wat deze moet doen. Niet alleen laden, ook varieerbaar in stroomsterkte (ampère) tussen 6A en 20A. Slim als je met eigen zonnepanelen wilt laden en niet standaard 11 kWh (16A) wilt laden en juist gespreid wilt laden. Dit duurt wel langer maar dan kun je wel langer eigen opgewekte stroom gebruiken als je geen 11 kW opwekt op enig moment. Dit voorkomt ook uitvallen omvormer bij te hoge netspanning.
De vastgelegde kWh in de app is meer dan het werkelijke verbruik! De full eco modus start alleen voor de eerste keer op. Na minder zon en een stop vanuit de powerboost, start de lader niet automatisch weer op bij voldoende zonnestroom. De app hapert geregeld. Dan opnieuw opstarten.
Tot slot is model klein en fijn. Geen lelijke grote standaard lease laadpaal tegen de muur.
Ik zie veel wat mindere reviews maar kan me daar niet in vinden. Bij mij doet de Wallbox wat hij moet doen!
Product gaat niet langer mee dan de garantietermijn en als deze verlopen is kan je beter een nieuwe kopen want reparatie service biedt Wallbox niet.
Mijn Wallbox gaf een LED feedback die ze bij Wallbox ook niet zeggen te kennen. Lang verhaal kort, de support afdeling van Wallbox is niet bemand door technische personen maar verkopers. De enige oplossing die ze bieden is het aanschaffen van een nieuwe Wallbox en geven daarbij een 30% korting. Echter ligt die "gereduceerde prijs" nog steeds boven de prijs die je betaald bij een retailer in Nederland. Kortom geen passende (waardeloze) hulp.
In februari geplaatst in juni stuk. Voordat helpdesk een monteur stuurt, moet je eerst door muur van onzinnige vragen heen en foto’s om te bewijzen dat die stuk is. Snelheid en informatie vriendelijkheid helpdesk is ver beneden pijl.
Je weet echt niet of ze met je probleem bezig zijn.
Service monteur was wel vriendelijk had alleen geen reserve box bij zich. Wallbox laat liever klanten wachten ipv een oplossing te bieden.
Servicemonteur gaf een goede raad om elke dag de helpdesk te bellen om enigzins “snel” geholpen te worden . Zeur klanten willen ze snel van af
Simpel laden is enkel voldoende. Load Balancing met de PowerBoost is en blijft problematisch. Er is niet echt sprake van afzwakken stroom naar de auto maar eerder bij hoger vraag van andere apparaten uitschakelen.
De wifi is dramatisch. Navraag bij Wallbox leert dat de Wallbox Pulsar Plus niet met wifi-mesh om kan gaan. Oplossing die werd aangegeven is wifi-mesh stoppen of een gastnetwerk aan te zetten. De laatste is een vreemde oplossing want gastnetwerk functioneert binnen de mesh waar de Wallbox niet mee om kan gaan.
Service bij Wallbox is nul. Aangezien ik veel meer NIET dan wel kan communiceren met de Wallbox via de app omdat hij niet op de wifi zit aangesloten, heb ik gevraagd of ze hem terug willen nemen. Dat willen ze niet. Antwoord was. Er komt een nieuwe versie aan die kunt u dan kopen...
Mooi en op papier ook heel goed. Wil je meer dan simpel 'laden', dan niet doen!
- Pal in ophangblokje breekt snel af
- Zeer slechte connectiviteit
- Instelling via app is drama, zeker icm powerboost.
Wil je simpel laden, dan is deze prima. Wil je meer, dan niet
De aanschaf van de Wallbox is samen gegaan met het vervangen van mijn gehele meterkast,
Binnen de garantie periode van 2 jaar is er in april 2022 een sluiting ontstaan in de Wallbox.
Conclusie : sluiting, maar men weet niet hoe/waardoor dit is gekomen.
Maand verder en nog geen oplossing