![]() |
Review - Nvidia GeForce RTX 3070 Ti - Meer cores en sneller geheugen Tegelijk met de RTX 3080 Ti kondigde Nvidia de RTX 3070 Ti aan. Hij moet 50 procent sneller zijn de 2070 Super en ook de reguliere RTX 3070 achter zich laten. |
De NVIDIA RTX 3070 Ti: uitgebracht als concurrent voor de RX6800. De kaart brengt inderdaad dezelfde prestaties plus raytracing voor bijna dezelfde prijs maar komt wel met een hoger verbruik. Prima voor 1440p en meestal 4K. Goede overklokkaart en strak uiterlijk. De verloopkabel ziet er niet charmant uit.
Een echte 1440p krachtpatser. Met een undervolt (1900/900mV) max. 220W verbruik
Uitstekende kaart, die ik een kleine 1,5 jaar heb gedraaid. Prettig formaat wat in praktisch alle cases zal passen. Voor alles onder 1440p ultrawide zou dit voldoende moeten zijn (ik kon alles wat ik speel op 100+ fps draaien). Tevens fluisterstil.
Een flinke upgrade ten opzichte van mijn oude 5600xt.
Een uitstekende kaart om aaa op 1440p te gamen. De nieuwe FE kaarten van Nvidia zien er strak uit en de Temps zijn op 100% load echt prima (65 graden)
minpunten:
12pin in het midden van de kaart.
luidruchtig.
Met de huidige GPU markt valt er niet altijd te kiezen. Deze Ti is zeker geen 100 euro meer waard voor de marginaal betere performance, maar het kan zomaar de enige kaart beschikbaar zijn. Een undervolt is aan te raden
De 3070Ti is een betere versie van de 3070, veel duurder, maar niet evenredig beter. De kaart gebruikt ook veel meer stroom dan de 3070 dankzij het GDDR6X geheugen. De koeler heeft hier werk aan en de kaart wordt vrij warm. Desondanks is de prijs redelijk voor de 1440p/4k performance.
Meest high end GPU die ik ooit gekocht heb.
Tevens de eerste 1440P PC, dus kan nog geen goed oordeel geven over de prestaties.
qua temperatuur/geluid doet hij het iig prima.
Heb er een custom cable voor besteld en nu ziet het er prima uit.