Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
13 januari 2008 Rapporteer

Algemene beoordeling Ik heb de kaart 2 weken geleden gekocht voor 183 euro bij Electronicagigant. Aangezien er nog niemand is die een review over deze kaart heeft geschreven, vond ik dat ik dat ik wel kan doen. Een positieve productreview is deze kaart toch wel waard. Ik ben over het algemeen erg tevreden over de kaart, de prijs prestatie verhouding is prima . Featureset In de doos van Sapphire zat dit maal allemaal schuimrubber om de kaart heen, iets wat ik nog niet eerder gezien had maar wat ik zeker als een verbetering beschouw. Antistatische verpakking om de kaart zelf, en verder een DVI --> HDMI converter en een DVI -->VGA converter (de kaart heeft zelf 2x DVI aansluiting). Ik heb ze allebei niet gebruikt aangezien ik...

Pluspunten

• Prestaties
  • Geluidsproductie
  • Prijs
  • Overclockbaarheid

Minpunten

• Kaart wordt vrij warm met standaarkoeling, valt mogelijk te verhelpen met bios update

6 januari 2008 Rapporteer

SysteemQuadcore Q6600 2.40Ghz2GB DDR2 800MhzSapphire HD3870 512MB DDR4WD 320GB SATAIIAntec Earthwatt 500WattNine Hundred Advanced Gaming CaseVerpakking
Eindelijk was de bestelling klaar en kreeg ik de doos in handen. Op het eerste zicht is het een verzorgde doos met een mooie prent. Toen ik de doos opende was ik verbaast van de grootte van de videokaart. Het is dus ook zo dat het 2 Slots gebruikt op je moederbord, wat ik niet echt een probleem vond.
in de doos zat een grafische kaart, een handleiding, driversCD, enkele kabels, en converters naar VGA en HDMI-uitgangen.
De installatie
De grafische kaart in de computer steken verloop vlot. Wel is het zo dat je veel plaats aan je grafische kaart geeft, waardoor ik enkele kabels moeilijk kwijtkon. Ondanks dit alles stak hij erin en bij het installeren van de nieuwe Catalyst 7.12 drivers heb ik geen problemen ondervonden.
Prestaties
Allereerst de prestaties van windows vista.
In Vista heb ik een Index-score gekregen van 5,9 (GPU-score)
daarna liet ik 3Dmark06 draaien en dit viel ook goed mee:

3Dmark06 Totaal: 10867...

Pluspunten

• goede prijs
  • goede prestaties
  • goede ondersteuning drivers
  • CrossfireX support
  • goede koeling

Minpunten

• pakt veel plaats op je moederbord

TNO
5 april 2008 Rapporteer

Inleiding
In november 2007 heb ik deze ATI HD3870 gekocht. Dit omdat de 8800GT op dat moment enorm slecht leverbaar was en in verhouding een stuk duurder. Voor mij was de keuze wat betreft prijs/prestatie ook snel gemaakt na het bekijken van enkele benchmarks.
Featureset
Sapphire levert de kaart met de minimale accesoires af. Dat wil zeggen, DVI - HDMI, DVI - VGA verloopstukje, een CMYK -> S video en een driver CD-tje. 2x DVI achterop en that's it. Ik hoef er niet zo nodig allerhande spelletjes bij, een t-shirt of een of andere koffer, in zekere zin betaal je er toch wel voor. Daarom voldoende.
Prestaties
Mijn videokaart doet zijn werk over het algemeen altijd onder een resolutie van 1280x1024. DIt omdat...

Pluspunten

• * Featureset, geen overbodige "troep".
  • * Stil
  • * Snel
  • * Prijs/prestatieverhouding

Minpunten

• * Wordt op zich wel warm
  • * Op dit moment betere alternatieven mogelijk. (9600GT)

Ik heb de videokaart net binnen en gelijk in mijn pc gezet, Toen ik mijn pc aanzette was eigenlijk het eerste wat me opviel de geluidsproductie. Komt boven mijn voeding, casefan en mijn cpu-fan uit (Voeding: Coolermaster m520 Cpu-fan: zalman ****) Maar dat is niet zo'n groot probleem voor mij. vervolgens eventjes 3dmark03 gedraaid en dit is de score: http://nl.tinypic.com/r/2zfjzwx/5 8911 3DMarks met tops van meer dan 250 FPS!! Zon 2000 3dmarks meer als mijn: Asus eah3650 512Mb ddr3 die ongeveer max 60 fps haalde. Daarna met rivatuner Eventjes het beste uit mijn videokaart gehaald en vervolgens 40127 3dmarks ( alle grapichs + anti aliasing of full) http://i42.tinypic.com/14vn0g4.jpg met tops van meer als 3000 FPS...

Pluspunten

• Mooie beeldkwaliteit
  • Hoge FPS rate!
  • aansluiting voor HD-TV

Minpunten

• Geluidsproductie
  • Een erg lange videokaart

Heb jij ook een Sapphire HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E?