![]() |
Preview - Eerste blik op de Sony A6600 en A6100: Sony hernieuwt focus op aps-c-camera's Sony heeft de A6100 en A660 aangekondigd - respectievelijk de nieuwe instapper en het nieuwe topmodel binnen zijn aps-c-fotocamera's. Wij kregen in Kopenhagen alvast een eerste indruk. |
![]() |
Videopreview - Sony A6100 en A6600 Preview - Hernieuwt focus op aps-c camera's In deze preview bekijken we in hoeverre de A6600 een echt topmodel is, met zijn verbeteringen en grotere accu, in hoeverre de kantelbare schermen van beide camera's in de praktijk nuttig zijn, hoe de nieuwe 16-55 f/2.8G en 70-350mm f/4.5-6.3G bevallen en de… |
Gemiddelde gebruikersscore
Camera sinds kort in ons bezit. Camera voldoet aan verwachting.
Na de overstap van de Olympus E-620 is dit een wereld van verschil. Deze camera maakt prachtige foto's en stelt supersnel scherp. Ook de foto's met weinig tot geen licht vind ik indrukwekkend gezien mijn referentiekader.
Het menu is even wennen en zoeken, maar door de meest gebruikte functies in je eigen menu te zetten kan je makkelijk om de vele menu-opties heen.
Je kan via een knop (wel op een enigzins rare plek) direct een Video-opname maken. Ook de NFC-functie vind ik handig(er) om foto's en video's snel over te zetten naar de telefoon.
Mijn Sony ILCE-5000 was defect en niet makkelijk te repareren dus ik zocht naar een goede vervanger.
De a6100 is een logische opvolger met weer beter kleurprofielen en snelle autofocus. Een APS-C camera blijft een stuk compacter dan een fullframe camera.
Gekocht met de Sony 18-200 lens. De camera maakt prachtige foto's, stelt snel scherp. In het begin was het wel even wennen waar alle knoppen voor diende, maar dit leert snel. Body ligt stevig en lekker in de hand. Het kantelen van het scherm blijft wel wat fragiel aan voelen
Zeer goede camera voor fotos en het schieten van video i.c.m met een gimbal
Voldoet aan verwachting.
Camera sinds kort in ons bezit. Vandaag het bos in geweest en prachtige foto’s gemaakt.